Saturday, April 30, 2011

BBQ dengan Familyku

Salam,

Seperti biasa, post2 aq akan dimulakan dengan Salam, tp semalam ada ustazah kt tv 2 komen pasal salam nie.. dia cakap kalau email 2 seeloknya menggunakan Assalamualaikum... so aq pn nk tukar la... ary nie 30 april 2011. aq nk story sal aktiviti family aq ptg td... lma ktaorg xwat mkn2 mcm td.. akak aq selaku pengelola aktiviti merangkap naib pengerusi JKK bahagian penyediaan bahan utk buat bbq.. hehe memang best la ptg td coz dpt kumpul n mkn sama2 td... cuma xmeriah coz akak aq yg sorang lg xblek coz hubby dia keje la plak... aq sampai pedih mata coz asap msuk dalam mata td... ada jgk gambar2 yg diambil oleh abg ipar aq tp xsmpat lg aq nk ambil kt dia.. hehe apa2 pn walaupn penat t0l ary nie.. tp suatu kepuasan coz ape yg jd ptg td adalah suatu kenangan indah buat aq dan familyku....

Thursday, April 28, 2011

Baruku tahu pnatnya mnjadi suri rumah...

Salam...

Hahaha tgk tjuk 2 pn smprit da pnat... bkn ape, cuma nk story ckit la tntang pengalaman menguruskan rumah tangga nie... hehe chewah mcm org hidup berdua aje bnyinya... ary nie mama samprit sakit tangan smpai xbleh nk gerak banyak sgt so sbagai anak teruna yg baik kne la bantu mama(bwek puji diri sndiri, ta malu bt0l..)
Hehe rupa-rupanya mmg pnat la menguruskan rumah tangga nie, memasak, cuci pakaian & macam2 lg la dh smprit buat dan ternyata ia sangat memenatkan.. to mama samprit tabik spring diberikan coz da berjaya menguruskan smprit dan adik bradik yg laen... Ingatlah kpd remaja wanita zaman skrg, meskipun zaman sudah maju, anda tetap xdpat lari dari dapur.. hehehe so slalu2 la blajar masak coz xkn nk hidangkan kt husband lauk kedai je... memang la ramai dikalangan wanita da bnyak kerja dan sibuk dgn kerjaya tp tanggungjawab sebagai seorang isteri itu adalah terhadap suami dan anak2... ntah pe la smprit melencong nie... hehe time 2 rest 4 a while... daaaaaaa

Wednesday, April 27, 2011

Cuti Cuti & Cuti... Hooorraayyy....n_n

Hye, Assalamualaikum...

hehe today 27 april 2011... pada jam 4.30 petang.. secara rasminya perjuangan samprit ungu di medan pertempuran final exam telah berjaya di tamatkan dengan jayanya.. Kemerdekaan telah dicapai... hoorraayy... alhamdulillah tamat sudah final exam yg sangat2 menguji diri ini.. so nk story ckit la sal detik2 sebelum tamatnya final exam tuh.. chewah mcm nk dpt kemerdekaan sesebuah negara jew.. kah9... smalam memain btol la study tp alhamdulillah dapat jgk ape yg study wlaupn sekejap sahaja msa yg diambil... jam 0120 masih sempat lg tgk movie Hikayat Merongwangsa dgn kawan2... tp samprit just tgk 10-15 minit je coz mata da xlarat nk tahan mengantok... jam 0630 pg, terus bangun mandi, solat subuh dan study sdikit dgn rakan seangkatan iaitu shahmi.. syukur sgt coz ape yg dibaca pg 2 bnyak yg ada dlm soalan final... hrap2nye ok la result utk paper jam 0830 tu. Selesai suda paper pertama utk ary nie. Tmat jew exam trus samprit dan shahmi blk ke umah sewa ktaorg n borak2 ngan kengkawan yg bwu jew bngun tdo... mentang2 la paper diaowg ptg jew.. keje tdo je... hahaha ktaorg blk je trus diaorg pn bngun n stdy ngan ktaorg utk paper last jam 1430. Jam 1430 suma student klas samprit bersdia utk jwb last paper di bilik kuliah 26(bilik kuliah yg memberi igauan ngeri utk smprit. hehe).. sbl0m 1640 bleh dikatakan hmpir kesemua bdk llki klas smprit da meninggalkan bilik 2 dgn gelak tawa.... gelak tawa coz soalan susah dan bnyak yg xbleh nk jwab.. hahaha Puan yg mengajar subjek 2 pn ada jgk dtg wat lawatan dgn lemparan senyum sindiran... xpe la. senyum la slagi puan bleh tersenyum... ktaorg 1 klas xksah pown... hrap2nya exam kali nie akan lebih baik dan dapat meningkatkan pointer smprit. thanx coz sudi bce celoteh tntang cacatan hidup smprit nie. n_n

Sunday, April 24, 2011

Maharaja Lawak 2011

suSalam,



Tgk gmbr kt ats pn da tau kn aq nk cter sal ape... aq rse da tnsyen pn ada nk post topik nie coz nie kali ke-4 aq tulis dan sebelum nie asyik tersilap tekan reload & internet disconnect... nie last time aq tulis n lau kali nie xter-post jgk maka xde la cter nie terkluar.. hahaha(gelak babai) ... ok sal maharaja lawak nie msti da ramai yg tau kan? bg yg xtau lg rancangan realiti nie boleh ditonton di saluran Astro Warna tp bagi yg xde boleh join sye yg xde di GuaTv hehe... lg best coz anda boleh tgk banyak kali dan free.... back to da story, ada 12 team / peserta antaranya ialah :

*Jozan
*Sepah
*Nabil
*Balas

*Jambu
*XN3
*Jihan
*R2
*Amir
*Wai(Kumpulan kecik & Idlan)
*Man
*Alex


antara suma nie la cuma 3 nie je sye pilih sebagai bakal juara  iaitu.....





hehe smoga salah 1 dari 3 diatas nie bakal bergelar juara ler hndaknye.... k la.. daaaaaa n_n 
coretan tamat tpat jam 2335(24/04/11)

Best la lagu nie... Saat saat Terakhir ost Nikita

video

ST12 – Saat Terakhir

Tak pernah terpikir olehku
Tak sedikitpun ku bayangkan
Kau akan pergi tinggalkan kusendiri

Begitu sulit kubayangkan
Begitu sakit ku rasakan
Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

Dibawah batu nisan kini
Kau tlah sandarkan
Kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup
Ini terjadi krna ku sangat cinta

Inilah saat terakhirku melihat kamu
Jatuh air mataku menangis pilu
Hanya mampu ucapkan
Selamat jalan kasih

Satu jam saja
 kutelah bisa cintai kamu kamu kamu di hatiku
Namun bagiku melupaknmu 
butuh waktuku seumur hidup

Satu jam saja kutelah bisa
 sayangi kamu di hatiku
Namun bagiku melupaknmu 
butuh waktuku seumur hidup


Syg sudah pergi.....

huhu dgr tjuk pn ase sdey je... syg sudah pergi. Sape syg 2 ye? Actually, (Chewah nk speking pulak) haha xde la. Sbenarnya citernya mcm nie, syg yg sye maksudkan 2 adalah bnda yg kt bwah nie la ......

(Nokia 5320 ExpressMusic)

syg sye nie telah jatuh dlm bilik air coz sye terlupa yg fon nie ada dlm poket seluar jeanz mse nk mandi.. Bak kata pepatah 'Malang tidak berbau' so pergi sudah fon kesayangan nie meninggalakn sye.. nie la first time jatuh dan boleh dikatakan 100% xde calar sjak beli coz sye pakai cover. Memang ase nak nangis je coz terlalu banyak la yg tercipta dengan fon nie.. Terlalu indah untuk dikenang & terlalu pahit untuk ditelan.. huhu sekarang cuma tinggal fon nie je menemani sye......

(Nokia 2690)

xpe la.. at least still bley berhubung dgn org tersyg(mrs.samprit ungu).. hehe insyaallah kalau ada rezeki lebih ingat nk gna fon nie plak la lps nie.....

(Nokia 5800 ExpressMusic)

hehe tu pn lau ada rezeki lebih ler.. knpa sye pilih nokia model ExpressMusic? fon nokia jenis nie memberi kepuasan dlm mendgr music tanpa had... pada sye fon model ExpressMusic nie adalah fon terbaik yg pernah sye guna.. so yg blum try 2 cuba la... msti syok ler... hehe hope keinginan utk memiliki fon diatas nie akan tercpai.. whooohoo... hehehe daaaaaaaaaa.......


Exam Suda Bemula

Salam,

lmanye xupdate kt cnie... aktiviti yg terlampau sibuk mengalahkan PM yg menyebabkan blog nie sepi sementara.. hehe tmbahan pula tgh exam skrg nie... huhu dua paper suda lps mse 18 dan 20 april lps.. masih ada 2 paper lg yg bakal menjelma 27 ary blan nie.. risaunya.. dua-dua killer paper iaitu EE101-Electrical Technology dan EE201-Semiconductor Device... Hope dua-dua paper nie selamat dan lulus dgn jayanya.. tgh pening study skrg nie tp smpat jgk main Hello city kt facebook dan layan fans kt page.. hehe kt sini sye mohon doa agar sye lulus dlm final kali nie... amin.. moga2 termakbul la hndaknya.. nnti update lg ye.. daaaa n_n

Wednesday, April 6, 2011

final final & final

Salam, wahh lme suda xupdate blog nie.. sibuk skit sjak dkat2 final nie.. asyik ade kuiz n test je memanjang.. alamdulillah, notebook saya dh selamat diformat meskipn bukan 100% siap.. xksah la, jnji da bleh guna semula untuk siapkan assignment yg melambak.. tmbah2 lab sheet yg berduyun2 banyaknye.. hahaha risau, cuak, nervous & macam2 lagi la perasaan menjelma bak cendawan tumbuh selepas hujan.. bukan ape,masih banyak lagi subjek yg perlu saya pelajari sebelum melangkah masuk ke dewan peperiksaan.. xmau dh carry lagi paper untuk da next semester.. tadi ada la perjumpaan dengan PA kelas iaitu En.Akasah.. dia ada bgtau yg short sem utk cuti dua bulan nie macam xde je.. sedeyh juga coz terpaksa drop lg untuk sem dpn.. so beban akan lagi bertambah la nmpaknya.... da nsib jadi macam nie so terima je la.. cerita terntang aktiviti sya kelmarin agak melucukan la bla kwn sekelas sya ada meminta izin awal untuk bermain futsal pada jam 4 ptg.. lps 2 lecturer tanya blk, lawan pasukan mana? 1 kelas menjawab pasukan Malaysia.. riuh dgn gelak tawa kami sekelas di lab telekom 2... hehe seperti yang dikatakan kami bermain futsal dan sya rasa sememangnya puas bermain kelmarin.. mmg penat lps abes klas tapi kepuasan yang sye dpt seolah2 menutupi kepenatan yg dirasai... cerita tentang si buah hati, dia macam xok je minggu nie... lau sye xmsj xde la msj dari dia.. semalam pn msj mcm xde mood je.. xtau la ape lg la yg xkna dgn hbungan nie.. pening kpala sye... seraabbbuutttttt..... semalam dengan jayanya lab semicon berjaya disiapkan pada jam 1.30pg... hehe sambung ber facebook sehingga jam 3 pg dan tdo.. test osha pada pg td ok tp math hncuss suda.. susa je soalan 2... huhuhu takutnya kalau carry sem nie.. mmg killer subjek la... hahaha k lah t akan diupdate lg la... daaaaa bye2..

Kisah 3 Lelaki

Tiga lelaki, seorang ahli falsafah.. seorang pakar matematik dan seorang pelawak ditangkap atas kesalahan mengendap itik buat projek...
Lalu hakim berkata..
"kamu boleh menanyakan satu soalan kepada ku.. kalau aku dapat menjawab.. kamu akan ditahan di penjara.. tapi kalau aku tidak dapat menjawab... kamu akan dibebaskan..
Ahli Falsafah mula berkata..
"Saya mahukan Yang Arif membawa sebuah buku falsafah yang lengkap dari Socrates.. Jika Yang Arif berjaya membawanya.. saya rela dihukum...".
Lalu Hakim mengarahkan pekerjanya pergi mencari buku yang diperkatakan. . lalu buku itu di berikan kepada ahli falsafah untuk di sahkan...
"Ya benar sekali ini lah bukunya yang Arif..."
Lalu Ahli Falsafah dipenjarakan. ..
Kemudian giliran pakar matematik mengajukan pertanyaan.. .
"Cuba jawab 1253*254-45557+ (5454*25451) dalam masa 5 saat..".
Samb! il menekan kalkulator dengan pantas.. Hakim memberikan jawapannya..
da n ternyata tepat..
Lalu Pakar Matematik pun dipenjarakan. .
Giliran terakhir pergi kepada pelawak..
"Berikan saya sebuah kerusi yang mempunyai 7 lubang ditempat duduknya!". kata si pelawak..
Apabila kerusi disediakan.. pelawak itu duduk dan tiba-tiba melepaskan kentut yang kuat..
Lalu dia berdiri dan bertanya kepada Hakim..
"Yang Ariff.. dari lubang mana kentut saya tadi keluar?"
Setelah membelek kerusi dan melihat lubang yang berada tepat dibawah punggung si pelawak tadi..
hakim berkata...
"Kentut mu keluar dari lobang yang ketiga dari sebelah kanan ini..".
"Salah!!!" Sebenarnya kentut saya dari lubang punggungku ini !!!".
Pelawak itu kemudian dibebaskan..