Thursday, December 29, 2011

Coretan diMalam Jumaat. (Luahan Hati)

Salam,

Kadang-kadang dalam hidup nie susah jugak kan nak puaskan hati semua orang. Mesti ada je yang tak kena dimata orang lain. Ada je salah yang kadang-kadang bukanlah berpunca daripada diri ini. Tapi apakan daya sebagai manusia biasa hanya mampu mendengar dan menerima apa jua kata-kata meskipun ianya menyakitkan hati. Bagi diri ini, bersabar dan diam adalah kunci perjalanan menempuhi kehidupan seharian daripada bertikam lidah dan mengeluarkan kata-kata yang mungkin mengguris hati dan perasaan orang lain. Biarlah hati ini terluka daripada lahirnya sebuah dendam yang mungkin tiada penghujungnya. Pepatah dulu ada mengatakan, "Langit tak selalunya cerah" Dalam melalui kehidupan ini, pasti akan ada dugaan dan cabaran yang akan mewarnakan kehidupan ini, dan persoalannya bagaimana untuk bertindak dan menyelesaikan dengan bijak. Manusia yang berjaya adalah manusia yang berjaya adalah manusia yang berjaya mengawal dan menyelesaikan masalah yang dihadapinya walau apa jua cara. Tapi bagi diri ini, aq masih belum menemui kunci yang aq perlukan dalam menjalani kehidupan aq. Macam mana ye caranya?? Aq akan fikirkan.....

Minggu nie memang penat la dengan Latihan Industri kat kilang. Serius memang busy sangat-sangat, laporan harian pun tak sempat lagi nak tulis. Dengan keadaan demam+ulser+selsema, memang sesuatu yang amat-amat menguji kesabaran dan tahap ketahanan diri la... Baru-baru nie ex aq ada mesej bagitau yang dia dah sampai balik dari sarawak, so tak pe la. Tiba-tiba mesej macam marah sebab aq macam lupakan dia, tak ambik berat kat dia, hurmm memang sedih la bila baca mesej macam tu, dia tak paham keadaan aq yang dah semakin busy dengan kerja dan macam-macam lagi hal kat sini, nak mesej pun cuma pukul 6.30 petang sampai 10 malam je sebab masa tu je yang aq boleh luangkan sedikit masa. Lepas pukul 10 dah tidur sebab penat sangat-sangat seharian dengan kerja. Serius letih kerja kat kilang nie. Tak semua orang paham kan keadaan dan situasi yang diri kita alami?? Hanya diri ini dan yang Menciptakan diri ini sahaja yang tahu bertapa penatnya jasad ini. Kat sini aq just mintak maaf kalau terasa dengan sikap aq, tapi masa dan keadaaan yang memaksa diri ini untuk busy. Susah jugak kan hidup ini, bila terikat pun banyak masalah, dah bebas pun tetap ada masalah. Inilah kehidupan. Kadang-kadang menceriakan bak madu sang lebah yang begitu manis, dan kadang-kadang menyedihkan ibarat kopi hitam tanpa gula, pahit tak terkata. Sebagai manusia, hanya perlu fikir dan cari penyelesaian terbaik dan elakkan jadi lebih buruk.

P/S: Malam yang masih busy dengan Laporan yang perlu dihantar.
MOOD: Sedih, Letih, Bosan



My Great Web page




Saturday, December 24, 2011

LI Permulaan Suatu Episod Cabaran yang Baru

Salam,

Alhamdulillah, berlalu sudah minggu pertama aq menjalani Latihan Industri nie. Masih ada 4 bulan lebih lagi untuk keluar masuk ke kilang tu... Adoyai, tak larat dah rasanya walaupun baru seminggu start buat LI kat situ. Sekarang baru la aq tau rupanya penat gila kerja kat kilang nie. Dah la gaji tak seberapa, kerja pun teruk, bos lak yang naik gaji. Lepas LI nie aq dah kena wat preparation habis-habisan la nampaknya untuk study tahap gaban. Tak sanggup aq nak kerja macam tu kat kilang. At least jadi Engineeer pun jadi la... hehe tudia angan-angan. Moga-moga tercapai la impian dan harapan tu. Kisah LI aq tadi, minggu nie baru first week tapi kerja tak banyak sangat cuma penat berdiri je dekat 9 jam sehari. Rasa macam nak tercabut je ginjal nie. Minah-minah kilang nie pun boleh tahan jugak daya tarikan diaorg... Mantap-mantap bt0i. Amboi gatai lak... hahaha tp sekadar cuci-cuci mata je bagi hilang mengantuk. Kalau nak cari awek pun tak kan standard minah kilang je k0t?? Kena cari yang ok sikit.. Bab pengurusan students LI macam aq nie kat kilang tu, aq vote 0% la sebab teruk la. Tak ada orang nak pantau pun aq ngan kawan-kawan buat kerja. Tak macam kat Lumut Power Plant dulu, best je aq tengok akak-akak angkat aq buat LI diaorg. Elaun pun banyak. hahaha tapi nak buat macam mana, tak ade rezeki aq nak buat kat sana. Tentang report LI pulak, langsung aq tak tulis apa-apa lagi sebab kepala nie blank je. Tak pe lah, tunggu akak aq antar format & contoh report dulu la sebagai rujukan. Takut tersilap tulis je nanti, jadi dua kali kerja pulak kn?? hehe hope hari-hari mendatang akan lebih menarik dan lebih ceria buat aq. Insyaallah. Amin.
Sekian. Daaaaaaaa



My Great Web page




Saturday, December 17, 2011

FACEBLOG

about

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

Thursday, December 15, 2011

Coretan Sepanjang 2011 & Azam 2012

Salam,

Alahai, kejap je dah masuk pertengahan bulan 12, tinggal beberapa hari je lagi tahun 2011 akan ditinggalkan, macam-macam kenangan dan peristiwa yg telah dilalui dalam kehidupan aq nie. Mungkin bagi orang lain awal lagi kot nak cakap tentang tahun 2012 nie, tapi bagi aq dah nak tutup dah tirai 2011 nie... Banyak la kenangan-kenangan dan coretan peristiwa yg berlaku la sepanjang 2011 nie. Antaranya Kem Softskill, putus couple, gaduh  dengan kawan serumah, result final, dan macam-macam lagi la. Tapi antara peristiwa yang aq rasa lawak dan aq masih ingat la, masa suatu hari yang aq pun tak duga akan jadi coretan yang manis la untuk dicatatkan disini. Kejadian tu terjadi diantara pukul 1.30 petang hingga 4.00 petang. Masa tu aq dalam perjalanan untuk ke poli la, sampai je kat traffic light dekat dengan poli sangat-sangat dah, hujan tiba-tiba je turun. Kalau renyai-renyai tak pe la jugak, nie lebat btol. Lencun jugak la aq, kalau ikutkan hati rasa macam tak nak pergi dah kelas petang tu walaupun dah sampai kat poli, tapi dah ada kuiz ke test ntah so kena masuk jugak la dengan baju dan seluar yang basah.. Air dalam kasut jangan cakap la, hehehe nasib la hari tu pakai baju warna hitam, dapat la cover sikit... Tapi lepas result dah keluar nie, rasa pengorbanan masuk kelas tu dalam keadaan basah lencun adalah sesuatu yang amat berbaloi. Terima kasih la buat En.Roszwan yang sememangnya pensyarah yang paling sempoi la, masa kelas pertama dulu pun dia dah bagi semangat dah untuk aq dan rakan-rakan lain berjaya.. Hope semester 5 nanti aq akan dapat study lagi dengan En.Roszwan.. TERRBBAAEEKK... Story tentang ex-girlfriend aq pulak, alhamdulillah. Banyak dugaan jugak la aq lalui sepanjang tahun 2011 nie... Tapi sekarang aq dan dia dah OK sebagai teman tapi mesra. Semoga hubungan nie kekal la tenang, ceria dan happy macam sekarang nie. Kalau nak huraikan la kisah-kisah sepanjang perjalanan hidup aq tahun 2011 nie memang dah boleh buat karangan STPM dah.. Tak larat dah jari nie nak menaip. Lepas nie dah nak start LI so mungkin lambat la nak update blog nie lagi, biasa la... Banyak dah target dalam perancangan aq bila dah start LI nanti, hehe untuk azam 2012 nie banyak jugak la. Salah satu azam 2012 nie, nak upgrade pointer dan tak ada lagi paper yang Kantoi. Insyaallah. Hope tercapai la... Rasanya cukup la entry untuk kali nie. Kalau ada masa mungkin aq akan update lagi.. Kisah tentang aq, aq abadikan disini sebagai suatu memori dan catatan terindah buat tatapan semua. Maaf jika kisah aq membosankan untuk dibaca. Sekian. Assalamualaikum. Daaaaaaa


My Great Web page




Monday, December 12, 2011

Sejarah, Penantian Result dan Harapan

Salam, 

Cepat sungguh masa berlalu tanpa aq sedari, dah 12 Disember 2011 hari nie. Hari yang aq tunggu-tunggu dah pun tiba... Hari keputusan peperiksaan akhir sesi Jun 2011 diumumkan... Perghh risau, tak sedap badan, nak demam, & macam-macam lagi la aq rasa sebelum tibanya hari yang dinantikan. So dari pagi aq asyik buka je website poli aq, kot-kot la ada link untuk check result. Bukan apa, poli lain semua dah boleh check mulai jam 12.00 tengah malam. Tapi macam biasa la, poli aq selalu yang terakhir la dan menjadi kebiasaan dikritik oleh para pelajar. Seperti acara sukan tahunan, facebook poli aq akan dibanjiri dengan komen-komen oleh para pelajar yang ghairah menantikan link untuk menyemak keputusan masing-masing, dan tak terkecuali aq salah seorang peserta yang akan menyibuk kat situ. hehe, tepat jam 12.00 tengah hari berpusu-pusu warga poli aq menerjah ke website poli untuk check result, malangnya link yang dinanti-nanti tak muncul tiba so dekat facebook poli akan keluar la macam-macam ragam la kat situ, geli hati bila baca komen-komen para pelajar nie. Tak kurang ada ramai juga yang mengkritik tentang pengurusan oleh pihak poli aq yang tak pernah ambil berat kritikan yang sememangnya membina untuk menambahbaikan khidmat mereka terhadap para pelajar seterusnya mengangkat mereka sebagai antara pengurusan terbaik di poli-poli Malaysia. Tapi diaorg suka dikritik agaknya, cakap student nie ibarat "mencurah air di daun keladi". Suma tak ada account facebook kot sampai tak tau luahan hati para pelajar kat facebook poli aq nie... Kencing la kalau kata tak ada facebook, Galaxy Tab reti lak guna tak kan untuk baca paper online je kot?? hahaha kembali kepada cerita aq tadi( jauh juga aq melencong) so bila dah boleh masuk no matrik dan no ic, perkara pertama yang aq tengok adalah bahagia kanan sekali mcm yang aq bulatkan dalam gambar kat bawah nie, 


yg warna purple tu, rahsia la.. mane ley gtau. kantoi pointer rendah


hehe lega sangat-sagat bila dah tengok result dan syukur alhamdulillah tak ada paper yang GAGAL untuk semester nie, so nak pergi Latihan Industri pun rasa tenang sikit. Sasaran utama dah tercapai untuk semester nie, sasaran seterusnya adalah nak tingkatkan lagi pointer nie, dan yang paling penting doa dan restu ibu bapa, terima kasih buat mama yang dah bacakan surah Yassin setiap kali aq menjawab paper final, berkat doa mama aq yang membuatkan kejayaan ini lebih bermakna. Doa seorang ibu itu adalah sebaik-sebaik doa. Semoga perjalanan hidup aq sebagai seorang pelajar IPT, remaja yang hidup dala dunia tanpa sempadan, anak kepada mama & abah aq, warga masyarakat setempat, penduduk nomad di daerah, anak kelahiran sebuah negeri yang aman, dan salah seorang rakyat Malaysia yang berjaya akan terus melangkah dengan cemerlang dalam meniti arus dunia yang semakin mencabar dan maju. Moga-moga segala urusan dan perjalanan hidup aq dipermudahkan Allah S.W.T. dan mendapat keberkatan di dunia dan akhirat. Insyaallah. Selamat Malam. 
DAAAAAAAA



Saturday, December 10, 2011

2B------->>=Blender & Bleter

Salam,
10 Disember 2011

Gambar hisan coz blender mama aq tak la baru macam dalam gambar diatas

Haha tudia gambar blender yang awal-awal keluar kat entry kali nie. Today, I want to cerita tentang blender mama aq yang da berusia berpuluh tahun rasanya. Dan hari ini, masa persaraan dari berkhidmat telah tiba. Sebab blender juga la aq kena beleter ngan mama dan aq didakwa merosakkan blender tersebut, sedangkan hakikatnya aq tak sentuh pun blender tu sepanjang berada dirumah nie. Actually bukan apa, mama aq cari point ja nak bleter kat aq... Biasa la orang perempuan, kalau tak beleter tak sah rasanya. Bak kata ustaz Kazim berleter itu adalah hiburan buat kaum Hawa nie. So bagi aq best juga kena beleter nie, time sorang-sorang tu la rasa Rindu sangat-sangat. Tak percaya? Cer suruh mama anda beleter. Bila tinggal jauh nanti mesti ingat leteran tu. Penyelesaian bagi masalah tersebut ialah mama terus ke Jitra untuk dapatkan blender baru....
Sekian..... 

p/s: Sorry kalau cerita ini memboringkan. Blog lelaki mana la ada daya tarikan sangat macam blog perempuan kan3?? hehe

Cinta Dalam Hati

Salam,

Semalam, 9 Disember 2011 adalah suatu tarikh yang sangat bermakna dalam kehidupan aq dan ingin sekali aq abadikan sejarah itu disini. Seperti hari-hari yang sebelumnya, aq melalui kehidupan seharianku dengan suasanya yang tenang dan relax. Tapi semlam telah mengubah segalanya. Alhamdulillah, termakbul jua doaku. Aq sememangnya menantikan saat-saat malam tadi. Syukur aq rasakan tentang peristiwa semalam, terima kasih Ya Allah kerana masih memberikan suatu kesempatan buat diri ini. Terima kasih buat seseorang yang cukup bermakna dan pernah mewarnai hidupku sebelum nie. Mungkin keputusan itu adalah yang terbaik buat kita bersama. Apa yang telah kita lalui, jadikan sebagai pengajaran untuk mematangkan kehidupan dalam menempui cabaran yang mendatang. Walaupun hubungan kita sekarang adalah sekadar sahabat, tak bermakna perasaan sayang tiada diantara kita. Bg aq, Cinta itu tak semestinya memiliki tapi melihat orang yang dicintai bahagia juga adalah suatu cinta yang terindah, Cinta dalam Hati. Selepas peristiwa semalam, tak bermakna 14 Disember nie adalah pertemuan terakhir buat kita, kalau masih berkesempatan Insyaallah kita akan berjumpa lagi di lain masa dan ketika.Terima kasih juga buat seorang lagi kawan yang selalu ceriakan aq. Thanx again Daaaaaaa.


Thursday, December 8, 2011

Aku Bukan Tomboy versi Download

Salam

Yes, akhirnya dah keluar pun movie nie. So ape lagi, masa untuk mendownload ler... hehe agaknya bila la movie Real Steel nak keluar format blue ray... Tak larat nak tunggu dah. Johnny English Reborn pun lambat bt0l nak keluar format AVI or MKV. huh





klik kt sini untuk link download ->> ^o^ ^o^ ^o^

credit to teamhanna.




Sunday, December 4, 2011

Rindu Nak Drive!!!!!!

Salam, bosan t0l aq rasa sekarang nie.... bosan sangat-sangat. aktiviti time cuti nie pun sama je. bangun pagi, makan nasi lemak, main facebook and then download movie. Nie nak cerita kelmarin la, my bro ada sms mintak tolong teman dia drive pergi KL untuk pergi buat gas check tangki air SYABAS, tapi aq rasa takut dah nak drive sebab lama dah tangan nie tak pegang steering kereta. So terpaksa la cakap aq ada hal lain. Risau la nak bawak long distance macam tu. Sorry ye bro. Nanti kalau ada masa, rasanya nak belajar balik la drive. rugi kan kalau ada lesen tapi tak guna. Thanx juga untuk mama yang tiap-tiap hari call... hehehe cepat la balik ye, tak larat dah makan lauk kedai...





Saturday, December 3, 2011

Cuti, Facebook, & Edit Blog

Salam,

Kejap je masa berlalu, pejam celik pejam celik dah masuk bulan Disember. Tinggal lebih kurang sebulan je lagi nak masuk tahun baru. 19 haribulan nie, aq pun dah mula latihan industri(LI). Xpuas lagi rasanya cuti kali nie... Aktiviti time cuti nie xde buat apa sangat. Cuma rehat dan santai-santai kat rumah je. Banyak masa aq habiskan dengan main game facebook je.



Dah rasa fanatik dan obses lak dengan game kat facebook. Antara game yang jadi favourite, cityville dan texas poker la.

dah lama main tapi lambat bt0l nak besar bandar aq nie
hehe akhirnya berjaya juga dapat 1 juta
hohoho memang rasa nak gila aq main dua-dua game nie. Nak buat macam mana. Aktiviti nie je la yang boleh aq buat nak hilangkan bosan. Kawan-kawan nak berborak pun xada. Mama pun lambat lagi nak balik. Peerrrgghh lagi la bosan... Kalau xmain game pn selalu aq habiskan masa dengan download movie kat Teamhanna atau Teamaryzs. Blog nie pun da lama xedit so semalam selesai juga edit sikit-sikit. Susah bt0l nak cari template yang cantik-cantik. Kalau sape-sape ada link download template cantik & sempoi. Suggest kat aq k. Daaaaaaa





Wednesday, November 30, 2011

Cinta dalam Terpaksa

Cinta itu kadang-kadang indah sangat, tapi kadanag-kadang datang juga dalam keadaan sedih dan mengecewakan. Cinta boleh dipaksa ke? Boleh ke? Boleh kita paksa seseorang itu untuk mencintai kita sepenuh hatinya? Cinta dalam keadaan terpaksa, memang mustahil la... Sangat-sangat mustahil la sebab perasaan seseorang itu adalah suatu yang tetap dan sukar untuk kita ubah mengikut kehendak kita. Orang yang dipaksa itu juga adalah manusia juga sepeerti kita, cuba kita bayangkan orang yang dipaksa itu adalah diri kita sendiri. Apa yang kita rasa disaat itu? Pasti kecewa, sedih, stress dan tekanan jiwa bukan? Dan kepada orang yang memaksa seseorang itu menerima cinta kita, apakah cinta yang dibalas oleh seseorang itu adalah ikhlas dan setulus hatinya buat kita? Sudah pasti tidak. Kenyataannya Cinta itu adalah keikhlasan yang tidak boleh dipaksa. Tapi kerana cinta dan sayang kita kepada seseorang yang tidak membalas cinta kita itu adalah usaha yang SIA-SIA kerana cinta orang yang terpaksa itu adalah bukan lahir dari keikhlasan hatinya tapi atas dasar Desakan, Simpati, dan mungkin Ugutan dari orang yang mencintainya. Alangkah sedihnya cinta yang lahir dalam keadaan sebegini, sungguh mengecewakan... Mungkin bagi yang mencintai adalah kebahagiaan dan kegembiraan dapat memiliki orang yang dicintai tapi tidak buat orang yg dicintai, itu adalah Seksaan jiwa dan raga seumur hidupnya. Hurmm konklusinya Cinta itu indah jika lahir dari keikhlasan dua hati, sebaliknya seksaan jika cinta lahir atas dasar Kepaksaan. Akhir sebuah cinta itu pasti indah jika kedua-duanya seikhlas hati mencintai antara satu sama lain.




Saturday, November 26, 2011

Lirik Lagu Ombak Rindu – Hafiz & Adira

video


Adira
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Hafiz
Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Adira
Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Adira & Hafiz
Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Adira
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Hafiz
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Comment: Lagu yang sangat menyentuh perasaan.Suka la lagu nie... Mesti movie pn best.



Dugaan.....

Salam,

26 November 2011

Ary nie ary sabtu, cuaca hujan je sejak dari pagi lagi... aq terjaga masa subuh tadi dalam keadaan sakit kepala yang teramat sangat, penyakit migrain datang menyerang lagi... Ya Allah, hanya Tuhan saja yang tahu peritnya menanggung kesakitan itu. Rasanya sama seperti pertama kali aq diserang migrain... Aq cuba juga bangun untuk cari panadol dekat dapur tapi sayangnya bekas ubat pun aq xjumpa. Sakit memang sakit la, rasa macam nak rebah ke lantai je. Apa yang aq boleh buat cuma mandi untuk hilangkan sedikit sakit kepala nie... Dugaaan betul bila tinggal sensorang nie... mama aq next week baru balik, ingat nak pegi jugak dekat mama, tapi masalah kat umah sewa xselesai lagi... Nasib-nasib, masalah betul la... lepas satu demi satu masalah datang kat aq, bukan nak pertikaikan cuma meluahkan apa yang dirasakan... Harap cepat la blah migrain nie dari kepala aq, pening bt0lll... huhuhu




Alhamdulillah.... Final dah tamat

Salam, alhamdulillah, syukur segalanya dah tamat... rasa lega sangat-sangat bila final nie dah tamat... suatu kepuasan buat diriku yang dah bermati-matian study. Harap keputusan nanti tidak mengecewakan... aq xpernah rasa setenang ini bila menjawab soalan final, xpernah aq alami rasa sebegini bila masuk ke bilik/dewan peperiksaan berbanding semester-semester yang lepas. Mungkin semua ini adalah berkat bacaan yassin oleh mamaku yang sentiasa mendoakan yang terbaik untuk aq. Thanx jgk buat seseorang yang masih prihatin terhadap aq, terima kasih juga atas pemberian air yassin dan kismis tu buat aq. Tentang soalan final aq rasa boleh tahan tahap soalan yang diberikan. Kebanyakan soalan spot oleh lecturer dan kawan-kawan... Mungkin sebab itu juga aq xtertekan sangat sewaktu hendak menjawab... Apa-apa pun sumanya sudah selesai, apa yang boleh buat sekarang nie cuma tawakal je la, usaha keras dah aq berikan... Moga-moga akan mendapat keputusan yg baik. Amin




Tuesday, November 22, 2011

Luahan Hati Samprit Ungu

Salam, ntah kenapa tetiba je aq rasa nak tulis kt sini, mungkin aq pt0t luahkan kt sini je coz xde spe yg nak dgr pn masalah aq nie. Sekarang aq bet0l-betol rasa stress tahap gaban punya. Aq tau la aq nie xde la baik, tp xkan suma benda nak nampak aq nie jahat k0wt. Penat r dgn masalah yg xsudah-sudah. Nie la masalah bila break couple, sejujurnya hati aq da memang kosong. Insan yg bergelar perempuan hanya sekadar kawan/sahabat. Xlebeyh dari itu. Aq cuma harap dia paham keadaaan aq sekarang nie. Perasaan xboleh dipaksa kn?? aq pn xnak terima sesorang atas dasar terpaksa coz kesannya akan jadi lebih buruk dan sesuatu yang sia-sia. Mencintai seseorang itu mudah, tapi memaksa seseorang untuk mencintai diri kita adalah sesuatu yg mustahil. Mungkin org yg rasa dirinya dipaksa itu boleh menerimanya, tapi bukan atas dasar cinta tapi atas dasar simpati dan terpaksa. Bukan cinta sebegitu yang diharapkan di dunia nie... Jika ingin diri dicintai setulusnya, biarlah cinta itu hadir dengan sendiri. Pada diri aq nie, tiada lg makna cinta dalam kamus hati ini buat masa ini, aq cuma ingin tumpukan sepenuh perhatian terhadap pelajaran... aq lelaki, aq perlu ada arah dan tujuan hidup aq dulu, aq perlu berjaya dalam pelajaran dan mendapat kerja dulu, semua itu penting untuk masa depan yg terbaik buat aq. Buat si dia yg pernah hadir dalam hidup aq, terima kasih atas segalanya, tolong terima keputusan muktamad saya, fokus terhadap pelajaran, capai cita-cita awk untuk study di Universiti, maafkan saya atas segala salah silap kt awk sepanjang perkenalan kita. Teruskan hidup untuk jadi lebih baik tanpa kehadiran saya. Rasanya elok sy diam coz macam yg pernah awk katakan, sy xpandai merhargai orang... Sekadar meluahkan tekanan hidup. Daaaaaaa




Minggu Exam

Salam, lama xupdate belog nie, nak wat cmna, bz ngan study, final exam, urusan LI, n macam-macam lagi masalah yg melanda diri aq nie... pening+migrain pn menjadi-jadi la... so exam final da tiba, td paper math da pn aq lalui, alhamdulillah, credit to my friend coz share soalan spot yg lbeyh kurang sama je bentuk soalan final td... tengs bro... lega t0l bla da lps paper tu, tp untuk seketika je la coz rabu nie(23/11/11) paper Telephony dan Communucation System Fundamental lak menjelma dan diteruskan dgn Electronic Circuit pada hari khamis.... risau t0l paper yg merbahaya buat aq... insyaallah, harap dapat jawab dengan baik la nanti.. doakan aq k... mood skrg terumbang-ambing je... xtau la napa. banyak k0t dugaan yg datang. xpe la... sabar n diam je la hadapi semua nie...




Friday, November 11, 2011

Aq STRESS!!! HAAAAA

Salam, aq stress gler dh skrg nie haa.... xpernah lagi la rasa tensyen tahap gaban nie... dengan masalah LI kt poly lagi, masalah final yang da tinggal beberapa ary je lg, masalah si dia lg, dengan demam n migrain yang da semakin teruk nie. Argghh rasa cm nak Mati je.... Letih aq dengan semua nie, aq da letih sangat-sangat, penat aq nak layan perasaaan orang lain je. Aq pun da la macam-macam masalah nak kena pikir. huh sekarang aq nak diam je, xnak pikir ape dh.... aq penat, penat dah... ape yang nak jadi lps nie aq da xnak pkir dh... FULLSTOP. BLahhh....





Sunday, November 6, 2011

Hari Raya Korban

Salam, alhamdulillah raya korban tahun nie aq masih berpeluang menyambutnya. Hari raya korban tidaklah semeriah hari raya puasa, namun suasana masyarakat yang menyambutnya tetap sama contohnya sewaktu membeli belah pada sebelum tibanya hari raya korban. Pg td, semayang raya, aq xpg coz ase malas je dan lagi pun memang da agak dh mesti ramai la... So lepas mama, abah dan abg ipar aq blk dari masjid, macam biasa la kemestian family aq, bermaaf-maafan sebelum sarapan bersama. So lepas bersarapan terus balik kampung ziarah kubur arwah tok wan sebelah mama, tok sebelah abah, mak ngah sebelah abah, dan pak cik sebelah mama... Bila melangkah ke kubur td rasa sayu je, ntah macam mana la keadaan aq nanti bila aq meninggal nanti?? ada ke orang nak tolong baca yassin kat aq?? ade ke orang yang nak sedekahkan al-fatihah kat aq?? Sememangnya aq adalah manusia yang banyak melakukan dosa, maafkan aq atas semua salah dan silap aq. Kadang-kadang selalu aq terbayangkan saat-saat kematian aq. Rasa macam da dekat sangat. Kalau la saat itu tiba, ntah macam mana keadaan aq disaat itu. Hmmm Kematian itu adalah pasti dan tidak ada sesuatu pun yang mampu menolaknya. Seriously memang hati ini xmenggambarkan suasana gembira dan ceria coz banyak masalah yang menghantui fikiran nie... xtau la nak kata ape lg... Cukup la dulu untuk senja ini.. Daaaaa




Friday, November 4, 2011

Final oh Final

Salam, hurmm minggu yang sangat memenatkan dan penuh dengan tekanan... banyak sungguh dugaan yang datang menimpa diri ini... mungkin ini adalah ujian buat diri ini... apa yang mampu dilakukan hanya berdoa memohon kekuatan untuk menepuhi dugaan hari-hari yang mendatang. Back to da title, tentang final... Secara jujurnya, memang aq langsung xready untuk final kali nie coz banyak sangat masalah peribadi dan study... most yang bagi effect sangat-sangat of course la masalah peribadi. tapi alhamdulillah ada yang dah selesai dan aq bersyukur sangat-sangat. Rasa macam dapat sedikit kekuatan untuk kembali berjuang untuk final exam nie. Thanx buat yang berkenaan... Subjek-subjek yang aq ambil untuk semester kali nie pun ada yang da tamat... contohnya kelmarin la, last presentation of English Communicative. Rasa lega sangat bila dapat selesaikan role play yang terakhir dan aq rasa suatu kenangan yang indah la coz subjek tu la yang wat aq rasa seronok sekali. Markah untuk penilaian berterusan(PB) pun ada yang da dpt, alhamdulillah xbegitu mengecewakan dan memberi aq sedikit semangat untuk bertarung di final nanti. Tentang latihan industri(LI), akak aq ada gtau yang aq dapat buat LI kat tempat keje dia... harap-harap dapat la dan aq pun kena ready la dengan surat pembatalan salah satu tempat LI, arghh malasnya. Jadi banyak kerja plak bila apply dua tempat LI nie. Apa-apa pun nie semua untuk masa depan aq. So kena la berkorban sedikit, tentang LI aq cuma risau tentang persembahan untuk pembentangan pada bos je. itu la yang aq selalu pikirkan dalam fikiran nie. Harap-harap semuanya berjalan dengan lancar. Semoga Allah memberikan kekuatan untuk diri ini dan mempermudahkan segala urusan pejalanan hidup ini.Amin. Rasanya cukup la aq coretkan untuk kali ini.. daaaaaaaa



Monday, October 31, 2011

My Life Now

Salam, hurmm ntah la... tak paham aq dengan hidup aq sekarang nie, macam-macam masalah dilanda kat aq. Lepas 1 datang lagi masalah. Frust aq dengan hidup nie. Dengan pening pasal final exam da xbeberapa hari lg, masalah akan carry semester kalau xdapat pergi latihan industri, masalah peribadi yang memeningkan kepala aq. Hilang mood aq nak study sekarang... Final da xlama dh.. Hurmm ada sape-sape boleh bagi cadangan untuk hilangkan kekusutan memikirkan masalah-masalah nie?? Penat sangat-sangat. Rasanya xde sapa pun yang paham situasi aq sekarang. Aq cuma mahukan ketenangan dalam permulaan hidup baru tanpa ada lagi kenangan masa lalu.Cuma itu yang aq perlu. Dalam idup ini kita yang bergelar manusia sememangnya tidak pernah terlepas melakukan kesilapan dan kesilapan itu yang akan mematangkan kehidupan kita sebagai manusia yang lebih dewasa. Tapi diburu rasa bersalah akibat kesilapan lalu sememangnya igauan ngeri bagi sesiapa pun. Disaat diri ini dalam langkah perubahan kearah menjadi lebih baik dan insaf akan kesilapan lalu, DOSA-DOSA & KENANGAN LALU datang kembali menuntut balasan, sememangnya suatu yang amat menakutkan dan memusnahkan segala apa yang ada dalam kehidupan seseorang manusia itu. Doa sahaja yang mampu dilakukan, memohon ampun atas kesilapan dan ketelanjuran diatas segala kesilapan lalu. Disamping balasan akhirat yang akan menanti menuntut balasan atas segala perbuatan di dunia ini. Buat semua yang mengenali diri ini, seribu kemaafan ku pohon atas segala kesilapan diatas segala kesilapan dan ketelanjuran yang terjadi. Maafkan aq dan doakan yang terbaik buat aq dan korang. Terima Kasih semua dari aq, pemilik belog ini.

*p/s: doakan yg terbaik utk aq dan maafkan atas segala kesilapan ini. terutamanya buat Si Dia..



Saturday, October 29, 2011

100 Kata 1 Makna (Sekadar Perkongsian)

Salam, arghh ngantok bt0l pagi nie coz tdo pun da dekat subuh tadi. Aq ada something yang nak share kat sini. 100 perkataan yang membawa maksud yang sama iaitu I LOVE YOU... Hehe boleh la digunakan untuk melafazkan untuk girlfriend @ boyfriend anda. Macam aq nie single so xde makna sangat perkataan nie bagi aq... Apa2 pun layan je la perkataan kat bawah nie ye. daaaaaaaa

English - I love you
Afrikaans - Ek Fhet jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibek
Armenian - Yes kez sirumen
Bambara - M'bi fe
Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a
Catalan - T'estimo
Cheyenne - Ne mohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Corsican - Ti tengu caru (to male)
Creole - Mi aime jou
Croatian - Volim te
Czech - Miluji te
Danish - Jeg Elsker Dig
Dutch - Ik hou van jou
Esperanto - Mi amas vin
Estonian - Ma armastan sind
Ethiopian - Afgreki'
Faroese - Eg elski teg
Farsi - Doset daram
Filipino - Mahal kita
Finnish - Mina rakastan sinua
French - Je t'aime, Je t'adore
Gaelic - Ta gra agam ort
Georgian - Mikvarhar
German - ich liebe dich
Greek - S'agapau
Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo
Hiligaynon - Palangga ko ikaw
Hawaiian - Aloha wau ia oi
Hebrew - Ani ohev otah (to female)
Hebrew - Ani ohev et otha (to male)
Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong - Kuv hlub koj
Hopi - Nu' umi unangwa'ta
Hungarian - Szeretlek
Icelandic - Eg elska tig
Ilonggo - Palangga ko ikaw
Indonesian - Saya cinta padamu
Inuit - Negligevapse
Irish - Taim i' ngra leat
Italian - Ti amo
Japanese - Ai#eru
Kannada - Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan - Kaluguran daka
Kiswahili - Nakupenda
Konkani - Tu magel moga cho
Korean - Sarang Heyo
Latin - Te amo
Latvian - Es tevi miilu
Lebanese - Bahibak
Lithuanian - Tave myliu
Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
Malayalam - Njan Ninne Premikunnu
Mandarin Chinese - Wo ai ni
Marathi - Me tula prem karto
Mohawk - Kanbhik
Moroccan - Ana moajaba bik
Nahuatl - Ni mits neki
Navaho - Ayor anosh'ni
Norwegian - Jeg Elsker Deg
Pandacan - Syota na kita!!
Pangasinan - Inaru Taka
Papiamento - Mi ta stimaboPersian - Doo-set daaramPig Latin - Iay ovlay ouyay
Polish - Kocham Ciebie
Portuguese - Eu te amo
Romanian - Te ubesk
Russian - Ya tebya liubliu
Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort
Serbian - Volim te
Setswana - Ke a go rata
Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing'I Love You')
Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan
Sioux - Techihhila
Slovak - Lu`bim ta
Slovenian - Ljubim te
Spanish - Te quiero / Te amo
Swahili - Ninapenda wewe
Swedish - Jag alskar dig
Swiss-German - Ich lieb Di
Tagalog - Mahal kita
Taiwanese - Wa ga ei li
Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe
Tamil - Nan unnai kathalikaraen
Telugu - Nenu ninnu premistunnanu
Thai - Chan rak khun (to male)
Thai - Phom rak khun (to female)
Turkish - Seni Seviyorum
Ukrainian - Ya tebe kahayu
Urdu - mai aap say pyaar karta hoo
Vietnamese - Anh ye^u em (to female)
Vietnamese - Em ye^u anh (to male)
Welsh - 'Rwy'n dy garu
Yiddish - Ikh hob dikh
Yoruba - Mo ni fe




Friday, October 28, 2011

Study Hacking+Banyak keje.........

Salam, hehe minggu nie punya story, aq just study hacking wifi sahaja... so study punya study, dari google, facebook sampai la ke you tube, akhirnya dapat juga cara yang terbaik untuk hacking. So untuk percubaan aq test hack kt wifi aq sendiri la, memang lama la nak tunggu untuk dapatkan password tu, asenye dkt dua jam juga la aq tunggu semalam.. tp hasilnya sangat memuaskan... saja je study bab nie... seronok tengok para hacker nie hack sesuatu yang bagi aq memang susah sangat2. Lepas nie rasanya nak study hack email plak coz email aq pernah di-hack jugak dulu... hehe so harap2 dapat la jawapan macam hack wifi nie... kisah banyak kerja plak, minggu nie boleh dikatakan banyak juga la keja yang nak kena aq siapkan, assignment telephony laa yg paling pening sekali, moto aq pun da 2 minggu xmandi, blog nie pn nasib ler ada masa ckit nak berceloteh.. hahaha aq tulis apa yang aq rasa nak tulis, xsuka?? bukan masalah aq... Selamat Malam... Daaaaaa




Friday, October 21, 2011

Adab Minum Rasulullah. (Sekadar Perkongsian)




Rasulullah SAW amat menyukai minum madu yang dicampur dengan air sejuk. Amalan ini untuk tujuan amalan kesihatan. Rasulullah SAW juga suka minum air sejuk dan mencicip madu sebelum makan apa-apa diwaktu pagi.

Antara khasiat amalan-amalan ini ialah:

1. Menghilangkan balqham (kahak/lendir)
2. Mencuci perut
3. Membuang sisa-sisa makanan yang tertinggal didalam perut yang tidak dicernakan dengan sempurna dan menolaknya ke usus besar
4. Menghapuskan sukatan dalam usus, menghilangkan senak perut dan sedu
5. Memperbaiki fungsi buah pinggang, limpa dan hati.

Rasullah SAW suka minum air yang telah disimpan semalaman di dalam suatu bekas.
Minuman Manis dan Sejuk
Aisyah (ranha) meriwayatkan bahawa: “Di antara banyak-banyak jenis minuman, Rasulullah saw suka minuman manis dan sejuk”
Hadis bermaksud, baginda mengemari minuman manis dan sejuk, campuran madu atau nabi (rendaman buah tamar).
Didalam suatu doa Rasullah ada menyebut “Ya Allah kurniakanlah aku dengan cintaMu yang lebih besar dari cintaku kepada nyawa, harta, anak dan cintaku kepada air sejuk”
Ini memberi isyarat bahawa sudah tentu minuman air sejuk itu mempunyai khasiat yang lebih besar. Adapun minuman jika terkumpul di dalamnya kemanisan dan kesejukan akan menjadi asbab yang paling bermanfaat untuk penjagaan kesihatan tubuh badan Ini sekali gus berperanan bahan pemakanan dan mencernakan makanan yang masuk kedalam tubuh lalu menyalurkannya keseluruh anggota badan.
Ringkasan adab minum :

1. Gelas atau cawan hendaklah dipegang dengan tangan kanan
2. Bacalah ” Bismillah”
3. Minum dengan tiga nafas
4. Minum dalam keadaan duduk
5. Jangan bernafas ke dalam air. Setiap kali berhenti minum arahkan pernafasan ke tempat lain.
6. Setiap kali berhenti minum (pada setiap penafasan) bacalah Alhamdullilah
7. Jika tiada tempat untuk duduk adalah diharuskan minum sambil berdiri
8. Jangan terus minum selepas selesai mengerjakan kerja-kerja berat.
9. Minum dari baki air yang telah diminum oleh orang lain, Hadis menyatakan bahawa saki baki air minuman seseorang Islam adalah ubat untuk penyakit.



Menangis Itu Baik(Sekadar Perkongsian)




Salam, aq nak share sesuatu kt sini. Jom baca sama-sama.... Sekadar perkongsian...

Ketika kita menghadapi pelbagai masalah yang membuatkan kepala kta runsing dan pening, adalah wajar jika kita memerlukan seseorang untuk berkongsi masalah. tak kira masalah cinta, masalah keluarga atau masalah di pejabat, berkongsilah dengan orang lain. Sekurang-kurangnya, ringan sikit beban yang ditanggung itu. Ada kalanya dengan berkongsi masalah ini, ia boleh memberikan idea untuk selesaikan masalah. Hmm.. bagus, kan?


Tapi ada pula sesetengah yang agak kekok malu dan nak bercerita. Dah jumpa orang yang nak berkongsi masalah tapi bermasalah pula nak bercerita. Alih-alih, yang muncul ialah air mata. Terutamanya perempuanlah. Yang lelaki macho ni jarang menangis.. Betul ke? xjuga k0t sebab ada jugak yang mempunyai sifat sensetif dan berjiwa lembut yg mudah tersentuh seperti perempuan.

Menangis
Sebenarnya menangis pun salah satu cara untuk kurangkan beban masalah. Menurut pengkaji psikologi, air mata yang keluar sebenarnya akan membuatkan seseorang merasa lebih baik kerana ia berfungsi mengurangkan ketegangan saraf dalam tubuh, yang mana penyebabnya adalah stres dan terlau banyak berfikir.


Untuk pengetahuan anda, dari sudut sains, air mata ini terbahagi kepada dua. Yang pertama ialah air mata iritasi iaitu air mata yang keluar disebabkan benda asing di dalam mata. Yang kedua pula ialah air mata emosional, iaitu air mata yang keluar kerana dorongan emosi atau perasaan. Yang kita bicarakan ini ialah air mata emosional.

Menangis
Berbalik kepada persoalan kita tadi, jika stres ditafsirkan seperti racun, makan jika tidak dikeluarkan dari tubuh anda, ia akan menurunkan sistem kekebalan tubuh dan proses biologi lainnya. Proses pengeluaran racun dari dalam tubuh ini biasanya adalah ketika kita berpeluh dan menangis. Jadi, selain melegakan perasaan, menangis itu pun sihat.. Hmm.. anda boleh pilih dua cara sama ada nak bersukan ataupun menangis.. hehe

Alasan lain kenapa orang berasa lebih baik menangis semasa emosional adalah kerana air mata yang keluar mengandungi lebih banyak protein termasuk hormon yang menyebabkan stres. Jadi, bila anda menangis, air mata yang keluar akan merangsang pengeluaran hormon endorphin, sehingga muncul rasa lebih bahagia dalam diri kita. Itulah ajaibnya menangis.

Menyedari fungsi air mata, tidak hairanlah para ahli psikologi akan mencadangkan anda supaya menagis sebagai langkah awal untuk melegakan stres.

Oleh itu, jika memang anda berasa tidak sanggup menahannya, menangislah.. sedikit sebanyak ia akan melegakan anda.



Thursday, October 20, 2011

Yes... Akhirnya tamat suda penantian...

Salam, alhamdulillah tamat jua penantian aq utk o9 dan meng-update blog yg xseberapa nie. asenya da hampir sebulan aq xdpt o9 facebook, blog nie dan jalan-jalan diblog orang lain. Rasa mcm nak gila pn ada xdpt online nie... internet kt umah aq nie bkn rosak ape pn cuma aq yg tersilap pg reset blk setting... terus xleh nk connect internet, tp ada hikmah jgk la jd bnda nie. dulu internet lembab tahap gaban la. kalau ada kucing kt sblah asenye kne ramas jgk la coz geram+tensyen k0wt bila internet terlampau slow. cer tengok perbezaan speed sebelum dan sekarang nie:


Sebelum


Selepas

hehe beza kn?? so sekarang xperlu la nk tggu sampai 30 minit untuk download 1 lagu dan 2 hari untuk download movie. Apa-apa pun aq memang puas aty la dgn kelajuan internet sekarang nie.. credit to my sis. thanx coz da settle masalah nie... Daaaaaa



17 OKTOBER 2011 Kisah Kehidupan Seharian

Pg yg indah bila dikjutkan oleh alarm fon yg aq set mlm td. hehe kisah hari nie aq mulakan dengan lambat masuk kelas En.Musnizam, lecturer yg paling aq ska... so da lwat masuk kne la motivasi pg skit, ntah knapa masuk klas En.Mus ary nie aq ase mcm kosong je, lagsung xfokus dan melayang-layang je fikiran nie... Bila tiba je time 'take 5' trus aq pg kt wawa tanya sal litar mini projek yg nak kena antar ary nie, siap jgk litar tu walaupun mahal sgt2. xksah la bab duit nie, janji keje msti settle. Abes je klas En.Mus sambung lak klas Math oleh En.Rsiva, pergghh memang gelak je la dgn ayat2 dia, 'jgn sampai saya ceramah nanti abes berselerak'. hehe klas dia pn aq masih lg kosong, blank je n dia yg mengajar pn pening je.. dlm pkul 11 cm2 aq n kwn umah sewa pg antar lab sheet autocad & nak settle tentang borang Latihan Industri. Tp nasib malang jgk la xleh selesai lg borang-borang tu. So aq pn balik umah n relax dlu sebelum kelas pkul 2. sementara tggu klas tu, sempat gak la stdy ckit utk test subjek repair n fundamental. dlm k0l 12 cm2 aq pg kdai dkt dpn umah nie nk potostat, tp memang sejarah la ary nie... sampai kt kdai tu, lbih kurang mcm nie la dialog aq dan akak kt kdai tu,

aq: akak tlg fotostat nie.(sambil tunjuk kertas yg nk difotostat.

akak: ermm saya xmau ambik..

aq: hah kenapa?

akak: saya xreti guna mesin fotostat.

aq: ok xpe la.

hahaha nak marah pn ada, nak tergelak pn ada tgk muka akak tu,cuak je... cerita masa klas repair, tetiba En.Ang yg masuk n dia tlg pantau test klas aq sbb Pn.Lee dah bersalin kelmarin. yahooooo xde klas repair dh... soalan test repair td bleh tahan la jgk. susa k0wt, tp alhamdulillah dpt jwb jgk... dan klas terakhir adalah klas puan nora, klas yg agak menakutkan aq di final nanti coz subjek nie nampak simple tp berat jgk la bg aq. td da wat test n pop kuiz. next week ada lg test utk subjek nie dan note arrangement... mlas nk cter panjang2 n aq tegaskan skali lg blog nie adalah kisah kehidupan aq dan xde spe layak utk mempertikaikannya ok. Fullstop....



16 Oktober 2011.... kisah kehidupan seharian

Ini kisah kehidupan aq, so kalau xska jgn bce dan dalam tempoh secepat mungkin klik (X) disebelah kanan ats sebelum anda sakit hati jika story sy xbest. Blog aq, aq pnya ska. Nak maki pn ckup la dlm hati k. hehe

hari aq dimulakan dgn kelas Puan Lee iaitu subjek electronic equipment repair, hehe masuk kelas je dia da start bgtau psal kuiz & test. pastu dia sambung lak panggil nama group yg xantar mini projek lg... hahaha group aq la 2, mlas k0wt nk buat mini projek 2. so lps klas td trus aq, wawa, pieja & mira wat mesyuarat tergempar utk pikirkan tentang mini projek tu. keputusan yg berjaya dicapai, miera stuju nk pg cari mini projek kt Alor Setar, wawa menawarkan khidmat men-solder komponen-komponen litar, aq amek tugas cari solder n solder sucker pastu pg antar kt wawa, pieja?? no komen... hehe story pada sebelah petang plak, klas autocad wat Lab 5 tajuk digital circuit k0wt.. susa gak tp alhamdulillah, sukses jua akhirnya... abes kelas mcm biasa la, mesti cari mkn malam siap2, so tempat yg dituju adalah medan Taman Siswa la coz ada Nasi Goreng Kampung yg aq ska. Murah dan sedap. Mana mau cari nasi goreng kampung RM2.50+sedap...?? Next story tentang kisah dimalam hari, aq hampir terlupa lak tentang janji aq ngan cik adik sorang nie(Faiezah) nk tolong dia wat assignment, lagipun ujan lbat so ase mlas la nk keluar, so cik Faiezah & cik Kamila dtg la amek aq kt umah n pg wat assignment kt tempat biasa ktaorg jumpa... lama jgk la nk siapkan assignment tu, maklum la, cik samprit nie slow ckit n xcekap sgt main dgn software nie... akhirnya siap jgk la tlg cik Faiezah wat kje dia.... Alhamdulillah. Selesai jgk walaupn End Of Chapter je yg xsmpat nak wat td. Esk rasa mcm ada kuiz math so stdy la ckit, test Pn Nora n Pn Lee pn esk... adoyai... mlas la nk stdy teori2 nie... mengantok la... hahaha sekian saja kisah ary nie.... Assalamualaikum....... ^_^



Tuesday, October 11, 2011

No Holiday Untuk Aq Minggu Nie

Salam, aq saje je post banyak story serentak hehe(bkn ade org bace pown), skrg cter psal cuti lak, adess, minggu nie xde cuti la hjung minggu, ary jumaat ade klas, sabtu pn ada... dua2 xbole nk ponteng coz lecturer da gtau awal2 lg yg ada kuiz, utk ary jumaat ade kuiz Electronic Computer Aided Design(ECAD) & sabtu lak klas Communication System Fundamental... perghh xde rehat la minggu nie... study, study n study 4 final... hoho xpe kne korban skit la kn lau nk menjadi lebih baik... dlm hidup kn kita nk sesuatu yg lebih baik bt0l x?? so lau sama je kehidupan kita xkn ade perubahan so kne ubah skit walaupn xsemua org ska tp kne pkir positif la.. baru ada adventure hidup nie.. hahahaha melalut je.. bosan suda... thanx yg sudi baca dan jd follower... syg ampa smua.. daaaaaaaa




Kunci Tambahan Motor Jatuh kt Traffic Light

Salam, nie kes yg baru je jd, nk terglak pn ade, rasa sdey pn ada... mcm2 yg aq rasa.. al-kisah cerita bermula pada waktu pg, masa tu aq on da way nk pg kelas, masa sampai kt traffic light kt ngan umah sewa nie aq perasan la kunci tambahan moto(disc lock) yg selalu aq simpan kt dlm seat moto nie ada kt dlm raga lak.. so aq wat xksah la, ngatkan xjatuh la.. lps lampu hijau je so jalan la n tiba2 rasa mcm ada bnda jatu n terkena kaki aq, sampai je kt poli baru perasan yg kunci moto tu da xde.. dh la kunci tambahan yg lg 1 xbwk blk n tertinggal kt umah mama aq... risau gak la takut moto aq jd mangsa kecurian yg seterusnya... dlm klas dok gelabah n doa je jgn la smpai hilang... risau t0l... abes klas trus aq pg blk kt traffic light tu n jmpa la blk kunci tambahan tu, dan hasilnya..... hehehe memang teruk la... xpasal je kne beli laen... xpe la janji moto aq selamat dari dicuri...




Modem tersalah RESET

Salam, tajuk mcm pelik dan bangang+bengang... Grrrrr hehe story-nye cmnie... aq just nk tukar pasword ntenet kt umah 2.. ntah mcm mne la aq tersalah reset lak.. abes la hilang setting dlm tu, bising je adk aq dok marah n perli coz dia da nk abes PMR so niat nk o9 puas2 xtercapai ler disebabkan aq... hehe sorry ye dik... serius xsngaja... insyaallah blk nnti aq try la setting blk... xleh jgk lau xde ntenet kt umah tu, boring tahap gaban tu. tgk tv pn da xlarat nk tgk dh... so apa2 pn lau ada cuti nnti aq blk n selesaikan blk msalah tu... lma xupdate blog nie... sorry, xb'ksmpatan.... daaaaaaa





Friday, September 30, 2011

Tolong aq cik z***

Salam,

Entah la knp banyak sgt dugaan dan musibah dikala aq dlm proses perubahan. Smlm adalah dugaan yg ckup menduga ksabaran aq. Jgn la fitnah mcm 2, aq minx jgn ganggu hdup aq lg, Aq nak tenang dgn kehidupan yg semakin jauh dari kisah-kisah lalu yg banyak merosakkan diri aq sendiri. Aq tahu aq pernah buat salah tp tlg la jgn rosakkan hidup baru nie disebabkan dendam yg terpendam... Aq masih nak persahabatan kita diteruskan, tp lps apa yg jd semlm mgkin Jalan Terakhir yg aq rasa terbaik utk aq, jgn ganggu hdup aq lg. Aq merayu. Jgn la ungkit lg benda yg da lps utk rosakkan kehidupan org lain yg mendatang dan stop ckp benda2 yg mengarut.... Tolong la, tu je permintaan terakhir aq. Hope dpt berfikir dgn matang dan positif apa yg aq ckpkan nie.

Wssalam...



Saturday, September 24, 2011

Salah lg.....

Salam,

xtau la apa nk jd ngan khidupan skrg nie... pg ini ngat nk borak2 ngan si dia, tp kna Booom lak, mgkin salah aq jgk xlyan msj dia sbl0m nie... Maaf sy mmg xdak mood masa tu, n xnk awk ase lg sakit aty bla sy lyan x lyan je msj awk... xpe la... Musibah kt sy agaknya.... Sy xkn msj awk dh lps nie, dan hrap awk ok la ngan hdup awk... utk sy mmg da Fobia nk msj awk dh lps nie... niat sy msj pg nie nk gtau yg sy 3ngat Nasi goreng awk tu je... hurmm xpe la... lupakan je.. daaaaa



Thursday, September 22, 2011

Maaf. Salah aq.

Salam, 
first skali aq nak minx maaf kt semua kwn2 aq yg da sdarkan aq tghari td... mmg aq akui semua tu salah aq. Aq xspatutnya buat mcm tu kt hangpa semua... Aq cuma manusia mcm hangpa semua jgk, yg xpernah lepas dari buat silap dalam hidup... Aq janji xkan tulis apa2 yang mungkin menyakitkan hati lain org lpas nie dan xkcau hal hangpa semua. Aq harap semua dapat maafkan aq, thanx jgk utk sedarkan aq... Jgn la ada apa2 dendam utk aq lps nie... 2 je yg aq harap dan mohon dari semua. Aq da remove apa yg xspatutnya aq tulis kt cnie. Apa2 yg jadi dlm umah tu, biarlah cuma kita yang tau... Hope hal antara aq dan hangpa semua selesai kt umah tu ja, dan xberpnjangan lg... Skali lg maafkan aq. 



Thursday, September 15, 2011

Nukilan 14 Sept 2011

14 SEPT 2011


Ntah knp la tetiba je aq nk catatkan kenangan aq kt poli utk ary nie.. ok la, pg aq mcm biasa la, kalau ary rabu nie selalu dtg awal ke klas puan nora bt abas, lau x mmg kosong la kdtgan utk ary nie.. pg tu aq lalu la kt koperasi & akhirnya setelah 2 semester baru la aq jumpa Fatin(kawan yg da 15 tahun xjma k0t) hehe chumil dh dia skrg.. n da jd awek org dh pn... melepas aq.. hahaha, mengarut je... stay single aje lg snang... lapang fikiran nie...so ary nie agk best la coz ase da paham skit ape yg pt0t aq tau dlm subjek communication system fundatmental nie... mmg la agak susah tp da kos aq kn? so kne struggle jgk la study... abes je klas puan nora, aq ngan geng klas aq ngan geng klas aq pg kedai mamak la breakfast dlu.... 1 talam nasi lemak abes geng klas aq bantai... lau ary2 cm2 mmg kaya la mamak tu... so lps mkn blk umah dlu la smentara tunggu klas puan juliana k0l 12 tghari nanti... blk umah je aq relax2 n mandi dlu coz aq ase mcm mlas nk blk dah lps abes klas puan juliana nanti... dlm pk0l 1 cm2 la klas puan juliana tamat... so da xblk umah, tempat aq lepak kt kerusi batu bawah pokok la.. kebetulan time tu xde orang duduk kat c2 so aq pn lepak la kt c2 sambil2 baca nota untuk kuiz softskill pk0l 2ptg nanti... masa aq sensorang kt meja tu, ada la tetiba je tdgr suara sorang akak nie kecoh je melawak ngan kwn dia... aq pn tgk n wat xtau je la... pastu dia ngan kwn2 dia trus duduk kt meja aq duduk... terkejut gak aq tp relax je... akak2 tu suma cute2... so diaorg ngan aq pn bknalan la.. tp yg aq ngan nama just akak Aishah je... coz dia yg paling slumber gler la... banyak cakap n aq lak ase sgan nk ckp ngan dia.... tp rasa sronok gak dpt borak ngan diaorg suma.. sporting je sumanya... sembang pnya smbang, akak Aishah tu tertinggal file yg ada nota dia kt banggunan tingkat 7, masa tu da pkul 1.45 ptg so aq pn da nak pg ke klas kt tingkat 5... so aq pn berjalan pergi ke klas, akak2 yg lain pn bz je ngan stdy coz dgr2 diaorg ada kuiz... so cter masa kuiz dlm klas aq, memang tebaik la, 5 orang je jwb untuk kuiz & semua orang boleh dapat markah penuh... otw blk tu aq tgk akak Aishah ada lg kt kerusi batu tu, masih lg study... dari jauh dia tgur aq, hope lps nie dpt jmpa lg & kalau bleh ase mcm nak cari lg sorang je akak angkat.. ehehe tp serius hepy je bla jmpa akak2 tu semua... kt umah lak punya story, blk dari klas je, geng umah sewa aq suma pg Jitra Mall ngan awek baru sem 1 kt sblah umah nie... aq pn xtau nama pe bdk 2.. dgr2 diaorg panggil amy... xtau la aq smbong ke or dia yg smbong.. lgsung xbertgur sapa lg... lantak la... bkn masalah aq pn... relax sudaa.... Nie blog aq kn? so ape2 cter kt cnie , terpulang pada aq la... so utk yg xpuas aty ngan aq tu, ckup2 la... aq da mlas nk layan.... Mood aq skrg, hepy, ceria dan tersenyum je... Wink3... hehe daaaaa 



Sekadar Perkongsian


UNTUK PENGETAHUAN,
ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya…
“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.
Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.
Alternative Treatment ( Tips )
Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .
Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.
Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.
Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.
Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?
Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.


info daripada:http://www.informasi.my

Thursday, September 8, 2011

hehe Jom tukar...

hehe tetiba je ase nk tkar lgu retro lak.. so aq pilih lgu wajah rahsia hati nie coz best la lagu nie, layan je mcm berada di zaman lama.... xtau nk pilih lagu pe, layan jew la ik0t mood.... mood skrg nie bertukar bengang jgk, tp nsib la aq ada kwn dan akak angkt yg baik, selalu bg nasihat utk aq menghadapi situasi berhadapan dgn org yg suka menfitnah dan menambah dosa-dosa kering nie.... Mama aq pn slalu gak pesan, sabar je. Biar la org nk kata pa pn. Tuhan tau apa yg kita buat dan apa yg kta xbuat... Mybe si pemaki nie ada terasa pa pe ngan sy... sbagai manusia biasa, kta xterlps kn drpd melakukan kesalahan, dan xsemua org akan puas hati dgn kta.. tu la lumrah kehidupan manusia.... APE YG PENTING??? SABOR JER LAAA ... HAHAHAHA smile aja dowh... gagagagaga

Saturday, September 3, 2011

xMaU bAliK..... UwAAAA

Salam, huhu ary sabtu la paling xbest walaupun ada crayon shin chan coz aq kna blk umah sewa dh.... Malas k0wt nk blk coz ase hepy lg d0k kt umah sendiri ngan family.... adesss, ngan assignment xsiap lg, borang n resume LI pn xantar  lg... Memang xpuas la cuti kali nie walaupn seminggu tu lama jgk... Mungkin banyak masa aq diisi dgn aktiviti-aktiviti kt umah nie... Ade je bnda yg aq nk wat... so seminggu cuti nie memang padat dgn aktiviti yg best dan xde la aq ber-dating je ngan bantal... hahaha alahai da reality hidup aq skrg nie sbagai student so mau xmau kne la blk jgk umah sewa esk n siapkan segala assignment yg masi tertangguh... untuk pg nie aq ngat nk edit je puas-puas blog nie...
Sekian....

Thursday, September 1, 2011

AKU HARUS BERUBAH-Luahan hati+motivasi diri

Dalam hidup nie kadang-kadang rasa kecewa disebabkan sesuatu perkara jgk boleh membuatkan seseorang itu bertindak diluar kewarasan seseorang... memang xdpt dinafikan coz kadang-kadang aq pn rasa seolah-olah hidup aq nie da xde makna dh... rasa nk tdur untuk masa yg panjang je dan lupakan apa-apa tentang hal-hal keduniaan nie... tp sebagai manusia, qada dan qadar telah ditentukan yg Maha Esa samada rezeki, jodoh pertemuan dan hidup mati seseorang hambaNya... kita xmampu nak melawan takdir yg telah pn ditetapkan untuk kita di dunia nie... Bg kehidupan aq nie, aq rasa kosong sangat-sangat skrg nie, apa yg aq nampak hanya familyku dan kehidupan aq sebagai seorang student. Untuk hubungan couple yg telah gagal, aq rasa cukuplah sampai disini buat sementara waktu, mungkin xde lg gurlz yg dapat faham dan memenuhi citarasa aq dan family. Seperti kata akak aq " time skrg fokus blajar dlu, da keje baru fikir sal couple nie". Bila aq renungkan blk kata-kata tu, mungkin betul jgk kata-kata tu, mungkin bg sebelah pihak lg akan terluka dengan keputusan yg telah aq ambil, tp semua nie untuk kebaikan kita bersama, aq juga perlu penuhi harapan yg telah mama, abah dan seluruh family letakkan pada aq. Lagipun aq nie lelaki, so aq perlu survive dlm hidup nie untuk berjaya dan hidup senang pada masa akan datang, kalau tiada jodoh untuk aq sampai tua pn aq da xksah d skrg nie... ape yg aq nampak hanyalah kehidupan dan kebahagiaan family aq. Tu je. Aq harap aq dapat tamatkan pengajian di POLITEKNIK nie dgn berjaya dan teruskan pengajian ditahap yg lebih tinggi... Rasa mcm susah nak capai matlamat yg aq sendiri letakkan tp insyaallah aq akn cuba... xde yg xboleh dalam dunia nie, yg penting mesti berani dan rajin berusaha... Aq luahkan diblog nie bukan ape, cuma nak bg motivasi kt diri aq sendiri supaya aq bangun dari mimpi yg aq alami skrg nie, berhenti dalam khayalan cinta yg melalaikan hidup nie... aq mesti berubah untuk kebaikan keidupan aq pada masa akan datang...aq nakkan Kesempurnaan dari segalanya... Segalanya.... AKU, AKU AKU HARUS BERUBAH

Kau Akan Kembali- Sudirman


Aku terima berita dari mu
Kau akan kembali seperti yang diduga
Bertahun berlalu kau berada dirantauan
Kau akan kembali ke pangkuan ibunda

Sawah terbentang dan padi menguning
Daun nyiur melambai angin timur membelai
Riak air di kali bagaikan bersedia
Membasuhi tubuh mu dari debuan kota

Sayup-sayup terdengar merdu suara seruling
Mendendangkan lagu anak desa
Kau pergi dahulu keranan dah jemu
Kau telah impikan satu hidup baru
Pahit manis seorang kembara
Segalanya telah kau rasa

Desa nan permai setia menunggu
Tiada bezanya seperti masa dulu
Namun kami semua tiada pernah jemu
Segalanya indah selalu

*Tiba-tiba aq rasa nak dengar blk lagu nie, rasa terbuai-buai mendgr lagu yg amat bermakna setiap liriknya... best sgt... lau nk dgr sila KLIK DISINI KAU AKAN KEMBALI-SUDIRMAN

Raya yeah Raya.... Slow mood...

Hye suma, lama bt0l blog nie xdi-update... banyak story yg aq nk luahkan tp ntah la knp rasa mcm takut plak utk menulis kt blog nie lg... ok la mls aq nk pkir sal tu... sedar x sedar da masuk raya ke-3 dh ary nie, cuti aq pn da nk abes dh... so aqnk story skit la sal suasana raya family aq tahun nie... rasanya xsemeriah mcm tahun lps coz abg aq xblk n raya kt Penang, abg ipar yg second pn keje so xlengkap la family aq b'kumpul tahun nie... Cter sal baju raya plak, akak2 aq pkai purple, aq n mama lak warna hijau & adik n abah lak warna merah muda.. Gambar raya utk tahun nie xsempat nk di-upload lg coz still bl0m transfer dari camera abg ipar aq.. Raya pertama aq xpg smayang raya coz malas tahap gaban nak bangun pg... Mama bising gak tp aq wat x tau je.. So lps blk smayang raya mcm biasa la, bersalam-salaman menjadi kewajipan sebelum mkn bersama-sama. Pastu dlm pkul 11 mcm tu, suma bertolak blk ke kampung utk ziarah kubur & jumpa sedara mara.. Aq mcm biasa la.. Mkanan first yg akan aq mkn time beraya kt kampung nie of course la ketupat daun buluh(my peberet tuh) hehe akhirnya aq jumpa jgk da best ketupat kt umah mak sdara aq... dkt 12 biji aq mkn n blk umah aq ase pening je.. Tapi tahun nie aq ase mood raya aq cukup slow la daripada tahun-tahun yg sebelumnya.. ntah knp ye? mgkin banyak masalah dalam kepala yg belum settle lg... borang Latihan Industri aq xsettle, family prob, couple break mgkin da most destroy my mood for this year... xpenting la suma tu, ary sabtu nie nk pg braya umah si dia... hope xjd pa pe yg xelok disitu.. I hope that.

Tuesday, August 23, 2011

Mood Layan Novel




















Minggu nie adalah minggu yg kurang best la utk aq buka netbook online facebook.. xtau la kenapa rasa malas je nak online minggu nie.. lgpun kat umah nie aq tumpang je wifi jiran.. so back to da picture, itu adalah muka depan novel yg sedang aku baca sekarang nie... Setiap Jumaat.. tajuknya macam pelik je kn?? ada ape yg dimaksudkan dalam novel nie ye?? hehe kalau nak tau boleh la baca sendiri.. bagi aq ia adalah sesuatu novel yg best utk dibaca... ok la aq story ckit serba sedikit tentang novel nie... ia mengisahkan perjalanan seorang gadis iaitu Jasmine dalam menempuhi cabaran dalam kehidupan, terdapat banyak konflik terjadi dalam novel ini, antaranya konflik persahabatan antara Jasmine dan Daun, konflik antara keluarga diantara Jasmine dan ibunya, Ku pian dan ayahnya.. konflik antara kekasih iaitu Jasmine dan Jabar... Selain itu kritikan terhadap masyarakat jepun, serba sedikit tentang bahasa Jepun, dan hubungan kekeluargaan juga ditonjolakn dalam novel ini... hehe itulah sedikit ulasan yg aq bley bg tentang novel nie.. aq pn xabes lg bce, baru bab 90... tggal sikit je lg nak abes... kredit to my sis.. tq bg pinjam novel nie...

Sorry Blog Xcantik

Hehe sorry ye blog aq xcantik kn3?? memang aq nie xreti sgt bab-bab menghias blog nie... maklum la lelaki kn jarang-jarang ada blog mcm gurlz.. kalau gurlz punya style mesti kt blog diaorg akan ada belambak gambar-gambar yg diaorg letak, gmbar pakwe, mak, kawan baik, atok, nenek, pak sdara, mak sdara.. suma nk letak kt blog tu, aq tgk pn naik semak je... terlalu banyak sgt dan pendapat aq la ase mcm xstabil dan seimbang je blog yg mcm 2... animasi ngan gmbar blink2 pn xterlps la utk blogger2 gurlz nie ltak .. mmg cantik tp lau da nmpak 0ver je aq ttp je blog yg aq buka tu, aq ckp skadar pandangan aq la, aq buka blog bkn nk tgk sgt bnda2 tu, just nk baca je entry-entry yg menarik... kalau blog da cantik tp content blog tu xmenarik aq just k0men it is just a FAIL blog... hehe jahat t0l.. blog aq kn so up to me larhh nk tulis pa pe pn... aq just nk bg kritikan je.. 1 lg kt blog aq pernah jumpa blog yg budget terbaek pnya... Follower memang ramai tp dia ada tlis lbey kurang mcm nie la " sesiapa yg xsuka dgn entry2 sy, dipersilakan BLAH dari blog ini". Xde rasa hormat kn kt follower dia. Tau ler anda rasa diri anda bagus pn, tp hormat la org laen sme, org singgah dan blog anda 2 pn coz tertarik dgn gmbar2 anda yg bleh membuatkan runtuh iman lelaki, buaya mana la xfollow.. hahaha sorry la lau ada spe2 yg terasa ngan entry aq kali nie... just nk luahkan je sal blog nie.. Hakikatnya BLOG AQ MEMANG XCANTIK KN3?? hehehe 
SEKIAN....

Berbuka Puasa Dengan Kawan-Kawan DEP3C

Alhamdulillah, bersyukur kehadrat Illahi atas kenikmatan dan kesempatan hidup yg masi deberikan terhadap aq dan sekalian makhluk dimuka bumi ini, perancangan aq dan kwn2 sekelas utk berbuka puasa bersama-sama tercapai jua semalam.. hehe walaupun hujan agak lebat tp kami masih lagi dapat dipertemukan bersama-sama. Aq rasa hepy sgt coz dapat berkumpul dan berjumpa dgn kwn2 yg ada diantara kami tidak belajar bersama-sama disebabkan sistem baru yg diperkenalkan oleh Jabatan Kejuruteraan Elektrik(JKE) untuk sesi Julai 2011 nie... kt bwh nie ada la beberapa gambar yg di-snap oleh kwn2 di Restoran Samudera semasa bebuka puasa bersama geng DEP3C..

zulfiqar, kamil, fahmi, miera, faiezah & kamila

yasmin, fizi, razali & aq

min yg kekenyangan

dep3c

mat kamil(jiwa rempit) haha

Pasangan Manje gitu(Am & zalina)

Masih menunggu waktu berbuka

Asyraf, zulfiqar & kamil

..........no caption......

Tudiaa.. pinggan sapa nie?? haha

hai awek comey... kamila zahrani

Razali & aq..

Am & Asyraf


Semua tgk Am.... Peace...

wawa, azira & zalina

Kapala ikan....

snap curik... hehe

lps mkn... wat perhiasan lak kpala ikan nie

wawa & azira

wawa, azira & zalina.. nk tumbuk spe tu??

hehe itu la sdikit gambar yg dpt aq msukkan kt cnie.. ape2 pn pertemuan kami bersama adalah suatu kenangan yg indah buat kami semua sepanjang perkenalan sejak semester pertama di POLIMAS. Terima kasih kepada semua yg dapat meluangkan masa bersama. Aq abadikan semua kenangan ini di blog aq supaya kenangan semalam akn terus terpahat di ingatanku.. 
(P/s: hehehe feeling lebih la poollaakk)

nnti akan aq update lg blog yg xsberapa nie.... daaaaa