Friday, May 31, 2013

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree


Hari nie Mr.H ada la ternampak 1 giveaway dari seorang blogger nie... So rasanya nak join jugak la walaupun cuma seorang je pemenang yang akan dipilih.. Mana la tau kalau rezeki Mr.H kan. Korang yang baca entry nie pun boleh je join sekali...


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories... Dan syarat-syaratnya adalah seperti berikut:

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Thursday, May 30, 2013

2 Minggu Yang Terindah...


Ya Allah, kenapa diri nie rasa down sangat hari nie... Entah la... Dari semalam lagi rasa macam sedih sangat... Kenapa la hati nie je mudah sangat terasa dalam perkara yang remeh temeh nie... Si dia dah mintak maaf so terima dan lupakan je la... Kenapa la Mr.H nie nak panjangkan lagi hal-hal macam nie... Hurmm entah la...

Sekarang memang rasa kehilangan yang sebenar-benarnya sangat... Perkenalan yang seketika telah mengembalikan lagi sekali lagi duka dalam hidup Mr.H... Entah la, kenapa perlu sekali lagi Mr.H lalui saat-saat macm nie... Mungkin sebab sikap Mr.H yang terlalu sensetif dalam semua perkara yang buatkan ramai orang tak selesa bila bersama dengan Mr.H.

Alahai, lepas seorang demi seorang tinggalkan Mr.H... Sekarang giliran Miss.A pulak... Memang rasa sedih sangat bila jadi macam nie.. tapi nak buat macam mana memang silap Mr.H pun... Rasanya nie pengajaran yang amat bermakna la sebab dalam tempoh 2 minggu je perkenalan dah jadi konflik pergaduhan kerana hal yang kecik je. Hadoi, Mr.H nie, umur dah nak masuk 21 dah. Tapi tak matang-matang jugak..

Nie kalau kahwin nanti habis la si isteri asyik terasa je dengan Mr.H nie... Rasanya biarlah Mr.H mengudur diri buat seketika di facebook Samprit Ungu tu... Lagipun bukan ada siapa sangat nak tegur lepas Miss.A dah tak ada... Yang tinggal cuma page Diari Samprit Ungu je yang diuruskan oleh adik Shada.. Hope adik uruskan baik-baik la page tu ye.. Abang wan tak sempat dah nak uruskan...

Entah ada ke tak orang baca blog nie, Mr.H tak tau la... Tapi insyaallah Mr.H akan terus update dekat sini sentiasa.... Hope kalau kawan-kawan di facebook tu nak inform something tentang poli ke, nak share masalah ke dan hal-hal lain boleh je beritahu di fan page Diari Samprit Ungu or chatbox di sebelah kanan bawah nie... Sorry la last minit Mr.H tetiba je tutup account personal tu.. Tapi memang ada dalam perancangan jugak nak deactive buat seketika... Tak sangka hari nie jadi kenyataan jugak... 

Apa-apa pun buat Miss.A, terima kasih atas perkenalan kita selama 2 minggu yang penuh keceriaan dalam hidup Mr.H, semoga Miss.A berjaya dalam kehidupan akan datang... Sekali lagi Mr.H mintak maaf atas sikap Mr.H nie... Mungkin kita tak kan contact lagi lepas nie tapi doa-doa Mr.H buat Miss.A sentiasa berterusan... Teruskan keceriaan Miss.A bersama orang yang lebih faham dengan Miss.A ok??

Rasanya setakat itu saja coretan duka untuk hari ini... Hope lepas nie Mr.H dapat la mencari kesilapan diri Mr.H yang penuh dengan kekurangan dan kelemahan untuk diperbaiki... Terima Kasih untuk 2 minggu yang cukup indah dan bahagia buat Mr.H... Selamat Tinggal... Thanks for reading...



Sekian Coretan Duka...


Wednesday, May 29, 2013

Jelas Sakit-Souqy




Mengapa ku terus mengimpikan mu...
mengapa aku menangis untuk mu,
mengapa ku selalu tersakiti,
mengapa aku berharap padamu....

jelas-jelas kau tak memikirkan aku..
jelas-jelas kau tak menginginkan aku..
jelas-jelas kau tak menganggapkan aku ada.

mungkinkah ini sudah jalan takdirku...
ohh mungkinkah ini memang yang terbaik untukku

namun tak kuasa aku..
bila terus-terus begini,

aku tak sanggup
sungguh aku tak sanggup...

chorus

Mengapa ku terus mengimpikan mu...
mengapa aku menangis untuk mu,
mengapa ku selalu tersakiti,
mengapa aku berharap padamu....

jelas-jelas kau tak memikirkan aku..
jelas-jelas kau tak menginginkan aku..
jelas-jelas kau tak menganggapkan aku ada.

*Kredit kepada adik shada yg introduce lagu nie kat abg wan(Mr.H) nie... 

Penantian yang Penuh Debaran...Berakhir Jua..


Alhamdulillah masih lagi berkesempatan untuk Mr.H mencoretkan kisah kehidupan disini... Ok lah, kali nie Mr.H nak share tentang keputusan peperiksaan yang telah diumumkan pada 28 May 2013 (kelmarin la). Semalam ingat memang nak update entry nie, tapi disebabkan masalah teknikal sikit so terpaksa postpone hari nie... 

Mr.H memang rasa berdebar sangat nak tunggu result nie keluar, bukan apa takut sejarah semester lalu berulang lagi... Tak sanggup la nak carry paper Circuit Analysis yang susah sangat tu... Malam pada 27 May 2013, Mr.H ada dapat sms dari seorang sahabat dari Politeknik lain yang bagitau Mr.H yang result dah keluar iaitu Cik Eida... Tapi Mr.H masa tu masih dalam perjalanan nak bertolak balik ke Manjung, Perak. So mintak la Cik Eida nie tolong semakkan, tapi result untuk Politeknik Mr.H nie lambat dikeluarkan...

Sampai je di Manjung, Perak dah pukul 1 pagi... Letak je beg terus on laptop dan cuba nak check... Tapi masih belum dikeluarkan lagi... Alahai penat menanti dalam penuh debaran dan kerisauan nie... Pukul 2 lebih baru Mr.H tidur kerana letih dalam perjalanan dari Kedah ke Perak nie... Keesokan paginya, Mr.H buka la facebook sambil-sambil menunggu untuk check result... Refresh kat news feed dan ternampak status kat bawah nie:

Rakan Politeknik Mr.H

Terus Mr.H log in untuk check result la... Ya Allah, risau sangat nak tengok... Bila buka je tgk sebelah kanan dulu... fuhh lega... Semua lulus... Syukur alhamdulillah... 

Semua subjek lulus....

Nak kata terlalu ok tu tak la... Tapi lebih baik la dari semester lepas... Lepas je check result terus cari handphone dan bagitau dekat sapa lagi kalau bukan kawan baik di Poli nie, Cik Pieja... So Cik Pieja pun mintak Mr.H tolong check kan result dia... Alhamdulillah dia pun lulus semua paper jugak... Tak sia-sia kita buat study group bersama kan?

Insyaallah next semester kita pulun macam yang kita plan tu... Mesti boleh punya...Lega sangat bila dah tau pasal result nie... Now boleh sambung cuti dengan ketenangan... Hari nie 29 May 2013, mood slow je. Entah la sebab apa... Rasa nak diam je.. So tiada status dari Mr.H untuk hari nie di facebook... Kepada Adik Shada, thanks sebab tolong promote page Diari Samprit Ungu nie... Yang mana belum like tu ringankan tangan untuk Like ye. >>KLIK SINI<< Terima kasih semua yang sudi baca dan like page nie.. Mr.H bukanlah orang yang pandai sangat dalam dunia blog nie... Masih dalam proses pembelajaran lagi... So support Mr.H k sahabat semua.. Love you all...

Sekian Coretan Hati... 


Monday, May 27, 2013

Akhirnya Kita Bertemu...



Entry nie sepatutnya semalam(26 May 2013) tapi disebakan terlalu busy dengan chat dari Miss.A dan adik angkat baru so pagi nie jugak baru sempat update entry kali nie... Macam best je kan tajuk kat atas tu.. dah macam tajuk novel je... Chewah... Ok lah, Mr.H nie dah hampir 2 minggu berkenalan dengan seorang kawan perempuan nie... 
Alahai, menarik hati Mr.H nie untuk terus berkenalan dengan dia nie... Dan Mr.H gelarkan dia sebagai Miss.A. So hari sabtu tu Mr.H ada la bergurau nak berjumpa dia pada hari ahad(26 May 2013) nie... Ingatkan gurauan Mr.H kat chat tu sekadar gurauan je. Tak sangka pulak Miss.A anggap sebagai sesuatu yang serius....



Kalau la Mr.H tak baca status kat atas nie rasanya tak perasan jugak yang Miss.A betul-betul nak jumpa Mr.H hari ahad nie...



Hahaha tengok gambar kat atas nie, baru beberapa hari je perkenalan kami nie.. So agak nervous jugak la kalau nak jumpa dalam masa terdekat nie... Tapi cool je Mr.H ok? Jangan gemuruh sangat ye... hehehe *sedapkan hati jap.... Pada pagi ahad nie ada la borak dan chat dengan Miss.A... So sempat la tanyakan tentang status tu... dan setelah berbincang, kami bersetuju bertemu di KFC dekat dengan rumah Mr.H nie.

Sebelum nak jumpa tu, Miss.A ada sms Mr.H untuk maklumkan pertemuan kami pada jam 3:15 petang... Mr.H nie jenis yang on time so 5 minit sebelum tu dah pun sampai di sebelah klinik berhampiran dengan KFC nie.. Setelah 15 minit menunggu, Mr.H call dan Miss.A baru sahaja sampai.... So Mr.H memulakan langkah menuju ke KFC. Dan bila hampir sampai, langkah Mr.H terhenti seketika... Ternanti untuk lihat Miss.A buat pertama kalinya... Dan Akhirnya Kita Bertemu... Wahh mimpi dah jadi kenyataan... hehehe

Pandangan Mr.H tertumpu pada baju Miss.A pakai, Merah terang dan Mr.H pulak pakai baju berwarna biru tua yang agak menyerlah jugak la... Memang nampak Kontra sangat... So menuju ke dalam KFC, Mr.H jalan mendahului Miss.A yang berada di belakang Mr.H... Rupa-rupanya Miss.A sedang memerhatikan Mr.H yang kelihatan gugup dan gemuruh yang agak teruk... Lepas je masuk Miss.A panggil Mr.H dan meminta untuk lihat sesuatu... "tengok tangan... jangan ketaq, relaks la... *sambil gelakkan Mr.H". Hanya tersenyum malu bila ditegur oleh Miss.A...

Miss.A mengambil tempat duduk sementara Mr.H pergi beli makanan... Dah siap je terus Mr.H menuju ke tempat duduk dimana Miss.A berada... Sambil makan sambil berborak bersama-sama. Banyak topik-topik yang kami bincangkan bersama... Tapi Mr.H lebih banyak mendiamkan diri dan merenung je mata Miss.A nie... Seronok tengok telatahnya bila berbicara... Dalam masa pertemuan kami selama 1 jam 30 minit sememangnya Miss.A lebih banyak bercakap dari Mr.H yang lebih banyak diam dan mendengar Miss.A bercerita.

Antara yang kami bualkan bersama ialah tentang kenangan cinta lalu masing-masing, kenangan zaman persekolahan Miss.A, family dan lain-lain lagi la.. Tapi comel la bila Miss.A cakap tentang syarat ayahnya letakkan untuk calon menantu tu... Sampai sekarang Mr.H tersenyum sorang-sorang bila ingat balik... Tapi rugi 1 je kelmarin tak ambil gambar langsung masa dating kelmarin. Ye la, first time jumpa so lau ada gambar tu best jugak kan buat kenangan... Tapi Mr.H punya layan Miss.A bercerita sampai tak sedar pun masa cepat je berlalu pergi...

Haaaa masa kat KFC nie jugak, ramai pulak mata yang memandang kearah Mr.H dan Miss.A nie... Padahal ramai jugak couple yang ada kat situ... Heran jugak... Ye la, rasa tak ada yang pelik pun... hehe mesti ingat kitaorang couple kan?? Sebenarnya tak pun... Mr.H dan Miss.A dah setuju nak berkawan dalam konteks mesra dan saling memahami... Maksudnya tak nak mengongkong kehidupan masing-masing macam orang bercinta tu... Dan bebas untuk berkawan dengan sesiapa pun... Bunyinya macam tak ada apa-apa hubungan je kan? Tak ada la.. Maksudnya rapat tapi tidak dalam bentuk Couple...

Sedang rancak berborak tu baru Mr.H sedar dah pukul 5 petang dah... Alahai masa nie jeles betul la. Rasa macam tak puas je jumpa dengan Miss.A nie... Tak ape la... Lain kali kita lepak + dating lagi ok? Nanti Apit(Mr.H) nie tak segan sangat dah k0t... First time nie je nervous lebih sikit... hahaha apa-apa pun hari yang sangat indah buat Mr.H.. Nanti kita lepak sambil makan ais kacang pulak... Wah sweet swet gitu... hahaha rasanya entry kali nie pun dah cukup panjang dah.... Thanks for reading ok? 

Tersenyum bila membaca status nie... hehe


Sekian Coretan Hati...


Saturday, May 25, 2013

Giveaway Dari DKDE BLOG... Terima Kasih!!!

               
Alhamdulillah, hari nie Mr.H dah dapat jugak kiriman giveaway dari DKDE blog... Untuk pengetahuan korang beberapa hari yang lepas, Mr.H ada join satu giveaway di fan page DKDE blog nie dan Mr.H terpilih untuk dapat hadiah comel dari blogger nie... 

Mr.H no 14... hehe

Hehehe lucky number 14...

Posmen yg sumbat dalam peti surat rumah... hapeh punya posmen...
From -eymasu-
Keychain Instagram yang comel... I Loike...
Key chain yang Mr.H dapat... Tengok muka kuning tu.. *terharu... sob3...


Hehehe apa-apa pun Mr.H nak ucap terima kasih banyak-banyak kepada Cik Blogger http://www.eymasushoppe.blogspot.com/ kerana sudi hantar keychain comel nie untuk Mr.H yang di utara tanah air nie... Mr.H pun baru je sampai rumah mama je nie sebab sekarang nie stay rumah akak je sehingga cuti semester tamat... Hope Cik Blogger DKDE Blog akan selalu lagi buat giveaway macam nie di facebook ok? Insyaallah Mr.H akan nantikan untuk join... Sekali lagi terima kasih... Thanks for reading...

Sekian Coretan...

Thursday, May 23, 2013

Manja yang Ikhlas




Bunyinya macam tak ada kena mengena je kan? Manja yang ikhlas...Jom kita teliti baik-baik maksud disebalik ungkapan nie... Sebenarnya perkataan nie Mr.H dapat dari seorang sahabat baru di facebook dan dunia blogger nie iaitu Cik Nina... Mr.H baru lagi kenal dengan Cik Nina nie dan masa bergurau dengan Cik Nina nie tiba-tiba muncul perkataan Manja yang Ikhlas. So menarik jugak la bagi Mr.H untuk jadikan tajuk entry kali nie... 

Manja ialah suatu sifat yang tak kira lelaki mahupun perempuan ada sifat nie... Tapi adakah manja yang terbit dari seseorang itu adalah semula jadi atau sengaja dibuat-buat sekadar ingin mencuri perhatian.. Ikhlas pulak adalah suatu perasaan yang lahir dari hati tanpa paksaan. Jom kita kaji sama-sama dua sifat nie... Ok lah, manja yang semula jadi nie kadang-kadang memang susah la kita nak nampak kan? Tapi cuba kita bayangkan bila kita bersama ibu kita. Haaa tak kan kita nak buat-buat manja je kan? Ibu kita tu. Mesti manja yang wujud itu adalah datangnya dari hati kita yang ikhlas...  

Manja yang dibuat-buat nie mudah sangat kalau korang nak tengok... Buka je facebook dan add budak-budak umur bawah 18 tahun. Lepas tu tunggu diaorang update status... Mesti akan jumpa status-status macam kat bawah nie...

Errr... hahaha best kan status-status nie... Tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah tiada.. Sekadar gambar hiasan...


Kadang-kadang rasa menyampah pun ada bila penuh newsfeed Mr.H dengan status-status sampah macam tu... Setiap berapa minit nak update je, tapi kadang-kadang jadi hiburan jugak bila baca... Mengalahkan artis pulak budak-budak nie bila tengok like pada setiap status diaorang nie... Tapi status-status pada gambar diatas nie adalah bukan setakat manja yang dibuat-buat tapi boleh dah masuk dalam kategori gediks.

Bagi Mr.H la, manja yang ikhlas ada 3 kategori la... pertama, of course la dengan parents kita... Manja dalam kategori pertama nie memang susah nak dinafikan la dan pastinya kita sendiri dapat mengetahui samada bila kita bermanja dengan mereka... Selalunya of course la anak lelaki akan lebih manja dengan emak dan anak perempuan akan manja dengan ayah... Macam la Mr.H nie pun... Hehe ok lah. Yang kedua, bermanja dengan kekasih(awek atau pakwe). Kalau perempuan nie nak bermanja dengan pakwe selalunya bila cakap hanphone la... 

Dengar awek paggil abang, B, abang cayunk, dan lain-lain lagi panggilan org bercinta nie pun boleh buat si pakwe nie cair dan tergoda je sampai kadang-kadang tengah cakap hanphone tu tak sedar ape yang jadi kat sekeliling dah... Sama la bagi si awek jugak, bila pakwe tu panggil sayang, baby, dan lain-lain terus lemah gemalai jadinya... Tambah-tambah tengah gayut tu masa baring atas katil. Mau tergolek-golek sampai jatuh katil pun boleh gelak lagi walaupun sakit...

Bila pakwe tanya, "bunyi ape tu sayang?"... Awek plak jawab "nangka jatuh la abang". Hahahaha... Merepek je Mr.H nie... Dan yang ketiga, sahabat karib / kawan biasa... Mesti la antara perempuan dengan perempuan... Kalau lelaki dengan lelaki "kau gay ke". Silap banyak la nak manja lelaki dengan lelaki. Mr.H pun geli... Kalau kawan perempuan nie selalunya manja kita boleh nampak la dalam status facebook dan realiti pun ada... Selalunya BFF la yang akan manja macam tu...

Apa-apa pun manja yang ikhlas nie susah kita nak nampak kecuali kita sendiri yang merasainya kan? Dalam hidup kita nie, setiap apa yang kita lakukan biarlah ada keikhlasan dari hati ok? Sebab setiap apa jua perkara yg kita lakukan dan didatangkan dengan keikhlasan hati insyaallah hasilnya adalah sesuatu yang sangat berbaloi... Tanam sifat keikhlasan dalam hati, buang perasaan riak dan dengki pasti hidup kita akan lebih tenang dan bahagia... setakat itu sahaja coretan Mr.H untuk kali nie... Thanks for reading....

Sekian Coretan Hati....

Monday, May 20, 2013

Luahan Hati & Ciri-Ciri Wanita Idaman Mr.H




Terkadang rasa sunyi jugak bila keseorangan nie... ramai orang cakap "couple is trouble, single is simple". Tapi bagi orang yang dah pernah couple kemudian single, mulanya akan berasa ok je, tapi bila kenangan datang mengusik minda. Mula la berfikir sunyi juga bila single nie... Nak cari kawan baik? Mungkin boleh tapi untuk dapatkan dalam masa yang segera adalah sukar rasanya. Bila nak cari couple nie, untuk orang lain mungkin mudah untuk Mr.H nie lain dari yang lain. Entah la... Mungkin dah kembali kepada basic habit... Hahaha pendiam, pemalu dan sukar nak mulakan sesuatu perkara... 3 element nie dah cukup untuk membuktikan siapa Mr.H a.k.a Samprit Ungu nie yang sebenarnya... 

Pendiam nie memang dah jadi kebiasaan la untuk Mr.H dari kecik lagi, memang rasa susah je nak bercakap... Macam-macam yang Mr.H akan fikir sebelum nak bercakap nie... Ye la, perkara yang paling Mr.H risaukan ialah sakitkan hati orang la... Kita nie kan manusia biasa yang kadang-kadang terlepas jugak cakap samada kita sedar atau tak, kita telah melukakan hati dan perasaan seseorang. Pemalu? Sifat lelaki nie selalunya kalau bab-bab mengorat nie pemalunya tak la tebal sangat la kan? Setakat "Hai awk, hai comel, boleh berkenalan?" Itu ayat normal la bagi lelaki nak mengorat awek-awek nie kan? Mungkin bagi ramai lelaki rasa itu normal la kan? Bagi Mr.H pulak errr, entah la. Rasa segan pulak nak cakap macam tu... 

Hahaha susah la kan nak kenal-kenal dengan awek tu, kalau nak menyapa pun dah segan. Kalau dalam facebook pun nak tegur orang pun malu-malu apatah lagi kat luar kan? Mesti ramai orang akan cakap sombong la mamat tu, budget la, dan macam-macam lagi la kan k0men-komen negatif kat Mr.H nie... Berkenalan dulu baru tau Mr.H macam mana... Dah start borak, ada je topik-topik yang boleh dikongsikan bersama. Takut untuk memulakan sesuatu perkara adalah salah satu simptom yang melekat dalam diri nie... Tapi part nie rasanya dah plan-plan mula berubah... Dulu masa bercinta, nak sms dengan awek pun selalunya awek yang akan sms Mr.H dulu... Dua tahun lebih bercinta, beberapa kali je Mr.H sms dia dulu. 

Bukan apa, takut mengganggu je. Untuk Mr.H pulak, walau dalam keadaan busy macam mana pun selagi Mr.H mampu layan memang akan ada masa untuk sesiapa sahaja... Suka sangat nak berkawan nie sebab dalam hidup nie kawan yang tetap tu tak cukup, tapi ia perlu ditambah kan? Biar kawan kita ada beribu-ribu orang pun dan bercinta biarlah setia hanya untuk si dia seorang... Chewah ayat macam orang ada awek je kan? Tak ada la.... Mr.H still single sejak hampir 2 tahun putus Cinta nie... Tahun 2013 nie, rasa macam nak bercinta lagi macam lagu mojo tu "andaiku bercinta lagi untuk tahun ini". Hahaha suka-suki je tukar tajuk lagu favourite Mr.H tu... 

If nak cari awek / calon masa depan lepas nie kretiria paling penting mama Mr.H perlu diutamakan, bila mama Mr.H cakap "Mama Suka", baru awek tu melepasi ujian saringan peringkat pertama.. hahaha.. Ciri-ciri wanita idaman Mr.H adalah seperti berikut:


  • Menerima Mr.H seadanya
    • Sebagai lelaki, mengharapkan Cinta seorang wanita itu umpama memandang langit yang tinggi dan berharap dapat menggapai awan disana... Tinggi sangat sampai kadang-kadang susah nak jumpa perempuan yang dapat menerima lelaki itu dengan sepenuh dan seikhlas hatinya. Bila muka ala-ala Kpop, muka macam cina sikit, kulit cerah, tinggi, dan macam-macam lagi la kretiria-kretiria yang wanita inginkan... Mr.H tak ada la semua ciri-ciri tu kerana diri ini lebih banyak kekurangannya... Tapi yang sudi itu semoga dia insan yang terbaik untuk mengisi hati ini...
  • Menutup Aurat dengan sempurna
    • Part nie mesti ramai orang fikir nak kena pakai purdah ke, tudung labuh ke?. Senang cerita wanita itu wajib tutup aurat dengan sebaik mungkin... Tak guna muka cantik rambut masih nampak... Kahwin nanti dosa si lelaki jugak nak tanggung... Tapi Mr.H suka tengok perempuan tudung labuh la... Nampak sweet je. Tapi jangan fikir yang tudung labuh je kerja ustazah je. Mind set tu dah kena ubah dah. Tak semestinya tudung labuh tu ustazah je. Orang kerja nursery or office pun ada jugak tudung labuh... Entah la bagi Mr.H, tudung labuh tu adalah sesedap mata ini memandang... wawwawa
  • Hormati parents Mr.H dan ahli keluarga Mr.H yang lain
    • Insyaallah, bila seseorang tu ikhlas menerima Mr.H dengan seadanya pasti orang tu dah bersedia untuk menerima keluarga Mr.H jugak kan? Well bila cakap soal hormat menghormati nie susah jugak sebab nie element penting untuk seorang wanita yang baik. Kadang-kadang si wanita nie hanya sukakan pada si lelaki tapi nak terima mertua seperti ibu bapanya agak sendiri susah. Hope insan di masa depan Mr.H tak macam tu... hehehe amboi besaqnya harapan....
  • Seorang yang manja dan pandai memujuk
    • Hahaha yang nie Mr.H demand sikit la kan? Nak buat macam mana. Wanita yang manja nie dapat menyejukkan hati la.. .Serius betul apa yang Mr.H cakap nie... Dulu Mr.H ada kawan yang ada kategori manja nie... Perghhh bayangkan la tengah stress dengan masalah boleh lupakan kejap masalah tu... Memang hebat penangan sifat manja nie... Pandai memujuk, yang nie kalau ada memang terbaik dan bonus la... Tapi insyaallah,  wanita nie dilahirkan dengan sifat lemah lembutnya kan? Mesti part nie akan ada untuk si dia yang terindah buat Mr.H...
  • Pandai memasak
    • Wahhh demand lagi Mr.H nie...  untuk kategori nie banyak yang FAIL k0t sebab ramai tau update status fb dan twitter je "Penad titew masyak taw". Eeeerrr... Padahal mak jugak yang masak...update status dan instagram, yang tu pandai...  Hehe gurau je. Memasak nie tak semua yang mahir la kecuali mak kita je, tapi untuk jadi mahir kena la selalu practice. Practice make perfect right? hehehe dan kalau nak tambat hati suami dan anak-anak mesti la dari masakan... walaupun cuma ayam masak kicap, telur dadar dan sup sayur je. Itu pun dah memadai kerana yang penting masakan dari air tangan seorang isteri tu memang terbaik la. Hahaha bukan apa, Mr.H nie jenis suka makan dirumah, so tak kan nak makan lauk kedai je kan? hehehe tak sedap pun tak ape, pelan-pelan belajar sampai bagi sedap... Eh cerita bab awek dah terus kepada isteri... Hahaha tak sedar menaip... 


Rasanya itu je ciri-ciri utama yang Mr.H letakkan untuk seseorang yang akan jadi insan yang teristimewa dalam hidup Mr.H... Walaupun macam demand je tapi semua tu adalah demi masa depan kan? Tapi kalau tak ada semua ciri-ciri tu pun tak ape, kita hanya manusia biasa kan? Banyak lagi kekurangan yang perlu kita lengkapkan. Mencari kesempurnaan itu adalah impian, sebab tu tak semua impian kita akan jadi kenyataan kan? Sekadar perkongsian dan luahan hati serta impian Mr.H la untuk masa akan datang... Semoga tercapai dengan izinNya.. Insyaallah... hehehe panjang pulak Mr.H membebel dalam entry blog kali nie... Thanks for reading sahabat semua... 

Sekian coretan hati....


Saturday, May 18, 2013

Oh My Giveaway




Syarat simple je.. So jom kita join ramai-ramai.. Semoga Mr.H salah 1 yang bertuah... :)



Thursday, May 16, 2013

Segmen Saya Blogger Awesome by Mohd Zuhri


Hai semua.. Jom join segmen dari Blog Mohd Zuhri... Banyak jugak hadiah yang ditawarkan... Mr.H dah join.. ehehehe


Sekian!!!

#1 Review Lagu ~~> Asmara-Setia Band




Lama Mr.H tak buat review lagu macam nie... Ok la, kali nie Mr.H nak review lagu dari Setia Band yang Mr.H suka layan la... Memang best la walaupun macam jiwang sangat lagu nie... Mr.H pun tak tau kenapa boleh plak feeling lebih lagu nie...Kalau duduk sorang-sorang dengar kadang-kadang rasa macam nak menangis je... hahahaha touching giler.. hehe jom tengok lirik dan lagunya kat bawah nie k enjoy....

Bila tak ada lagi cintamu yang indah untukku
Harusnya kau tahu betapa hidupku sepi tak sempurna
Bila tak ada lagi sayangmu yang tulus untukku
Harusnya kau tahu betapa hidupku sakit dan ku terluka

Hingga aku terjatuh tersiksa batinku 
Sudah tak sempurna
Rusaklah harapanku terlalu kau pergi 
Kini terbang jauh hilang


Asmara ini telah menyakitkanku
Cinta menusuk jantungku dan merusak hidupku ooh
Asmara kurang apa ku padamu
Sampai kau tak kenal aku hingga ku terluka


Hingga aku terjatuh tersiksa batinku 
Sudah tak sempurna
Rusaklah harapanku terlalu kau pergi 
Kini terbang jauh hilang


Asmara ini telah menyakitkanku
Cinta menusuk jantungku dan merusak hidupku ooh
Asmara kurang apa ku padamu
Sampai kau tak kenal aku hingga ku terluka


Asmara ini telah menyakitkanku
Cinta menusuk jantungku dan merusak hidupku ooh
Asmara kurang apa ku padamu
Sampai kau tak kenal aku hingga ku terluka

video

Sekian...



Memori Cuti Sem Di Penang




Hai semua, alhamdulillah masih diberi kesempatan buat jari- jemari ini terus menulis di blog ini... Entry sebelum nie Mr.H ada bagitau kan Mr.H kena pergi mana? Hehe yes Penang la... Rumah abang Mr.H... Nak buat kerja part time sekejap sementara result diumumkan.. So jom kita tengok coretan kehidupan Mr.H ok? Hehehe

1 mei 2013

Mr. H bertolak la dari rumah mama ke Penang... Masa dari rumah mama tu jam tepat pukul 4.10 petang... Risau jugak nak pergi Penang nie sebab Mr.H dah lama tak bawak motor jauh-jauh setelah hampir setahun yang lalu adalah kali terakhir Mr.H bawak motor dalam setahun yang lepas. Masa tu Mr.H tengah cuti semester dalam 2 bulan la jugak... So kerja la di Segari, Perak. Kerja Mr.H masa tu jadi maintenance person untuk bahagian Calibration and Instrument(CNI) di Lumut Power Plant. Memang banyak pengalaman dan kenangan Mr.H disitu antaranya dapat kakak angkat la iaitu Kak Erni dan Kak Syaimaa... 

Ok lah, kali nie Mr.H nak ceritakan pengalaman Mr.H di Penang pulak... Hampir dua jam jugak perjalanan Mr.H ke Penang nie... So masa dalam perjalanan tu, syukur la tak ada kejadian yang tak diingini berlaku. Mr.H berhenti untuk isi minyak di RNR Gurun sebelum mmeneruskan perjalanan... Masa dari RNR  Gurun tu.. Ada la konvoi parti parti politik nie bergerak menuju ke Sungai Petani.. Ramai jugak. Tepat jam 6:10 petang Mr.H selamat tiba di rumah abang Mr.H di Seberang Jaya... Terus naik ke tingkat atas solat dan berehat kejap sebelum bersiap untuk ke masjid Seberang Jaya untuk solat Magrib berjemaah dengan abang dan anak-anak dia...

Selesai je solat magrib terus singgah di kedai tomyam untuk beli makan malam. Nasi putih 2 bungkus, nasi goreng kampung, nasi goreng ikan masin, tomyam ayam dan teh O ais... Masa oreder tu ada la dua orang awek nie tengah makan kat kedai tu. Cun jugak. Tengok je la dengan muka kosong Mr.H. Nak senyum? Memang tak la. Dapat la cuci mata kejap sementara menunggu pesanan siap... Tetiba je abang yang ambil order bagitau yang nasi habis... Terus balik ke kedai dekat rumah abang nie beli makan malam. Lepas je makan terus kami solat berjemaah dan awal sangat tidur malam nie... Penat sangat agaknya.. Esok dah nak mula kerja so Mr.H perlu rehat yang secukupnya... Bersambung...

2 Mei 2013

Selamat Pagi, hari nie Mr.H akan mulakan kerja... Dalam jam 6:30 pagi Mr.H dah bangun mandi dan solat subuh. Selesai je terus turun ke bawah dan sidai baju dan tunggu arahan dari abang Mr.H. Tak lama lepas tu cousin Mr.H sampai untuk bagi borang-borang yang di perlukan masa Mr.H buat kerja nanti. Opsss... Lupa nak cerita Mr.H kerja apa dekat sini. Ok lah. Mr.H kerja kat Penang nie sebagai Standby Person untuk proses Main Hole Cleaning di tapak Pembinaan Bunglow oleh syarikat IJN The Light... Kalau nak tau dekat mana, bila korang turun dari Jambatan Penang, tengok sebelah kanan... Ada macam rumah bunglow dan condo tepi laut tu... Haaaa kat situ la Mr.H buat kerja... Standby Person nie tugasnya menjaga orang-orang yang akan turun dalam ruang terkurung(confined space) la... 

Boleh nampak Jambatan dari sini.. hehe

Kerja nie berisiko jugak la sebab melibatkan nyawa orang... Tugas standby person nie macam pastikan orang nak masuk dalam lubang tu selamat la... Lepas blower dah pasang baru mereka dibenarkan turun.. Untuk first day nie, ada 5 orang Mr.H perlu jaga keselamatan diaorang.. 4 orang dah turun dalam lubang, seorang lagi standby kat atas... Sementara diaorang buat kerja mencuci di dalam lubang tu, Mr.H lepak je la dalam bunglow yang dah siap nie.. Tak tahan la cuaca panas... Kalau korang tengok memang terpesona jugak la rekabentuk bungalow nie. Simple dan nice je... 4 tingkat keseluruhannya, 1 tingkat ada bawah tanah dan menghadap ke pemandangan Jambatan Penang.

Pemadangan pagi...

Snap snap kejap.... Selamat pagi...

Ya Allah, bosan sangat bila cuma duduk saja je tanpa buat apa-apa... Duduk je dari pagi sampai tengahari. Dalam pukul 12.30 tengahari hujan lebat, so abang Mr.H datang ambil Mr.H dan bawak pergi lunch di Pelita Nasi Kandar Tesco Penang... Menu hari nie Nasi goreng biasa dan Milo kosong ais je... Tetiba teringat kat Miss.Lia pulak sambil sedut Milo Kosong nie.. Tak habis jugak makan nasi goreng nie.. Bukan apa, memang selalu tak akan pernah habis pun kalau makan dekat kedai. Macam Cik Pieja la jugak. Dah selesai makan terus abang hantar Mr.H kembali ke tapak pembinaan untuk sambung kerja...

So duduk dan pantau je la para pekerja dibawah arahan Mr.H nie buat kerja diaorang... ada dua orang indonesia, dua orang vietnam dan seorang bangla... Yang bangla nie je Mr.H faham dia cakap apa... hehehe so lebih kurang setengah jam sekali tu Mr.H pergi la jugak tengok dekat lubang-lubang yang diaorang masuk nie... Ye la, kena jugak tengok takut-takut diaorang tak buat kerja pulak. Dalam pukul 5:30 petang diaorang dah siap buat kerja dan cousin Mr.H pun dah sampai ke tempat Mr.H untuk buat toolbox talk sebelum tamatkan kerja disini.. sebelum tu Mr.H dah pun selesaikan kerja Mr.H iaitu buat rekod dan dapatkan tandatangan dari supervisor para pekerja nie...

Fuhhh hari yang memenatkan la buat Mr.H hari nie... So merempit la Mr.H dan cousin nie melalui Jambatan Penang untuk kembali ke Seberang Jaya... Jalan memang jammed teruk la kan kat jambatan tu... Sebelum nak hantar Mr.H ke Seberang Jaya, kitaorang singgah dulu di pejabat Renzo Ventures di banggunan MARA sebab nak hantar gas detector. Kebetulan abang Jafni pun ada kat situ... Abang Jafni nie partnerships abang Mr.H dalam syarikat Renzo Ventures nie... Lama tak jumpa dia... Still macam dulu lagi... hehehe tapi kitaorang lambat sikit la sampai office, rugi la.. Kalau tak boleh jumpa kakak yang kerja kerani kat office tu... Dengar suara macam comel je orangnya... Alahai... teringat pulak telatah Cik Pieja... hehehe

Sampai je rumah memang letih dan penat sangat... Biasa la first day kan? so memang memenatkan... Malamnya menu makan malam nasi putih, kari ayam, sayur kangkung kot?, telur dadar dan sambal belacan.. Kakak ipar yang masak... Lepas je makan terus naik atas, solat berjemaah dan bersiap untuk solat isyak di masjid pulak.. magrib dekat rumah je sebab tak sempat. Aktiviti malamnya cuma berehat je dan Mr.H siapkan borang-borang yang diperlukan untuk kerja Mr.H pada keesokan harinya... Haaaa sebelum nak masuk rumah, Mr.H keluar kejap nak isi minyak motor, so pergi la area Sunway Carnivall Mall nie... Ye la 3 tahun Mr.H tak datang area nie... Keluar pulak malam, last-last sesat... Hehehe cuak jugak... tapi main belasah je jalan-jalan kat sini... Akhirnya jumpa jugak jalan keluar di Megamall... Jauh jugak Mr.H pusing malam-malam nie... Hadoi.. Hari pertama yang memenatkan... Rindukan Miss.H la... Bila nak dapat jumpa agaknya... Alahai... Bersambung...

3 Mei 2013

Pagi nie seperti biasa la. Awal je Mr.H bangun mandi dan solat subuh... Dah siap beg dan jaket biru, terus Mr.H turun bawah dan selesaikan sikit kerja rumah seperti sidai baju, basuh pinggan mangkuk dan buang sampah sebelum pergi ke kerja... Untuk hari nie Mr.H kena pergi sendiri la sebab cousin Mr.H kena buat kerja dekat tempat lain... It's ok la... Dah hafal jalan nak ke tempat kerja tu so rasanya tak sesat dah kot... Dengan hujan pagi tu Mr.H bawak motor melalui jambatan penang sendirian.. Wahhh first time lalu Jambatan Penang sendirian memang pengalaman tak dapat lupakan la buat Mr.H yang penakut nie... Jalan memang jammed la kan tambah-tambah dekat tol tu... Atas jambatan tu rasanya lebih kurang 100 km/j jugak la Mr.H bawak... 

gila punya bosan muka Mr.H... hehe 

Mat Bangla standby kat atas.. Mr.H lepak dalam banglo je...

Memang ramai bawak laju macam tu kalau motor la... Kereta pun lebih kurang je lajunya... So 8:30 pagi Mr.H dah sampai kat tempat kerja... Sampai je macam tak ada orang kerja...Sebab hujan lebat dan kemungkinan diaorang tak boleh nak turun dalam lubang tu hari nie... So tunggu je la sehingga jam 3 petang jugak la sebelum dapat arahan dari abang suruh balik... Korang bayangkan korang duduk tanpa buat apa-apa selama lebih kurang 7 jam. Fuhhh penderaan mental dan kesabaran jiwa tu... Memang tekanan kalau kerja macam nie...

Pemandangan....

So merempit la Mr.H balik ke Seberang Jaya dan melalui jambatan Penang nie... Baru pukul 3.30 petang pun jalan dah jammed teruk dah... Biasa la... Bandar yang semakin maju macam tu la gayanya... Sampai je seberang jaya Mr.H singgah kejap di 1 gerai nasi ayam yang dijaga oleh seorang pak cik tu... Bersih je tengok gerai dia... So order la nasi ayam sebab Mr.H tak makan apa-apa lagi... lebih kurang 10 minit jugak la nak kena tunggu sebab step by step pak cik nie buat dan slow serta lemah lembut sangat... Alahai...

Sampai je rumah terus makan, mandi dan solat... Dan aktiviti malamnya cuma bersama family bro ke masjid Seberang Jaya solat berjemaah dan balik je terus menonton tv bersama-sama sehingga mengantok.... Hari yang kosong dan tak begitu indah.... Bersambung...

5 Mei 2013

Hari nie adalah hari mengundi bagi semua rakyat Malaysia yang berumur 21 tahun ke atas dan telah mendaftar sebagai pengundi... Untuk Mr.H tak layak lagi sebab masih kanak-kanak bawah umur.. hehehe so perang politik nie macam-macam gaya dan lama dah dalam cara mereka berkempen Mr.H dapat lihat... dengan kain rentang, bendera yang direka dalam pelbagai bentuk seperti wau bulan, kereta kebal, roket dan macam-macam lagi... Untuk hari nie Mr.H cuti dari kerja sebab tempat kerja pun tak ada orang yang kerja... Mereka diberi cuti sempena hari mengundi...

Untuk abang Mr.H, dia kena mengundi di Pedu bersama Mama dan abah... Mr.H memang nak ikut tapi tak boleh sebab lewat habis kerja kelmarin... So aktiviti Mr.H hari nie cuma mengadap televisyen je untuk mengetahui keadaan semasa proses pengundian... Ingat nak keluar jalan-jalan tapi rasa takut pulak sebab rumah abang nie dekat dengan kawasan panas iaitu Permatang Pauh... So confirm la ramai orang kan yang keluar untuk mengundi... So lepak kat rumah je la sehingga malam...

Aktiviti malamnya, masih menonton televisyen untuk menantikan keputusan PRU13 yang akan menentukan siapa yang akan memimpin kerajaan Malaysia untuk 5 tahun akan datang... Syukur alhamdulillah dengan izin Allah masih lagi kerajaan sebelumnya memimpin Malaysia... Dan paling best Kedah dah kembali diterajui oleh anak kepada Mantan Perdana Menteri ke-4 iaitu Tun Dr.Mahathir. Dan paling mengejutkan bila ramai pengundi cina melakukan tsunami politik mereka di Penang dan Johor dan mengharapkan kaum lain melakukan gelombang yang sama seperti PRU12 dulu...

Susah bila cakap pasal politik nie... Ada sokong kerajaan dan ada sokong pembangkang... No komen la... Bersyukur je negara kita aman je... Tak macam negara-negara lain yang tak bernasib baik seperti Malaysia kita nie... Mr.H menonton tv je menanti keputusan bersama abang Mr.H. Sambil-sambil tu ada la sms dari kawan-kawan abang yang bagi info-info dan keputusan tidak rasmi... Mr.H cuma mampu bertahan sehingga jam 11 malam sahaja sebelum dibuai mimpi... Lagipun esok nak kerja so kena rehat awal la... Mata nie terlalu sensetif di penang nie.. Tak mampu bertahan lama... hehe tak banyak story sangat... hari sejarah yang biasa-biasa saja buat Mr.H... Bersambung...


8-9 May 2013

Permulaan buat dua hari nie adalah suatu tragedi dalam hidup Mr.H... Hari yang cukup tekanan dalam hidup Mr.H... Terasa sayu dan kehilangan sangat... Ye la, salah Mr.H jugak tak jujur dalam perhubungan... Bila dah kantoi akan ada hati yang terluka... Susah sangat nak dapat sahabat yang menghargai Mr.H dan keinginan Mr.H untuk bersahabat... Baik buruk seseorang itu, berkawanlah kerana kita jugak punyai kekurangan seperti orang lain jugak...

Pergi kerja pun masih terfikirkan tentang masalah ini... Cuma sekali je Mr.H akan pujuk seseorang, andai gagal Mr.H akan diamkan diri dan biarkan orang tu tentukan apa yang terbaik buat dirinya... kali nie Mr.H akui la kegagalan dalam menjadi seorang sahabat bila hilang kunci dalam persahabatan itu sendiri iaitu kejujuran. Bila kehilangan kejujuran, kita akan hilang sebahagian lagi element penting dalam hubungan iaitu kepercayaan yang perlukan suatu masa yang lama untuk kita bina...

Susah sangat bila Mr.H berada disuatu persimpangan samada perlu memilih salah satu diantara dua sahabat nie... Rasa macam tersepit pun ada... Pelik pun ada bila dalam situasi nie... susah nak explain macam mana masalah nie... rumit gila macam final exam killer paper... Entah la apa yang Mr.H perlu buat... Rasa macam nak undur diri je dari kedua-duanya... Rasa macam Mr.H la punca hubungan dua sahabat nie jadi renggang... Alahai, semoga diaorang berdua akan kembali ok la... Sebab Mr.H anggap diaorang sahabat yang sama rata je... Tak ada yang lebih walaupun panggilan yang bagi sesetengah orang tu tak sesuai la sebagai kawan... 

Tapi bila mudah panggilan tu so maksudnya perasaan tu tiada yang istimewa melainkan kawan sahaja... Lagipun Mr.H nie jenis mudah mesra dan setakat panggilan "sayang" tu dengan kawan-kawan bagi Mr.H adalah sesuatu yang normal dan tak perlu dipertikaikan... Semakin tertekan hidup nie bila berada dalam keadaan macam nie... Cuma berharap semuanya akan kembali seperti masa lalu... Dapat bergurau bersama, berchatting bersama... Memori indah bila 3 sahabat bercerita... Rindu sangat detik-detik tu kembali...

Tak tau nak katakan apa lagi namun diriku masih mengharapakan semuanya akan kembali ok seperti sediakala... Sayang sangat untuk hilang sahabat... Banyak sangat kenangan bersama mereka... Walaupun baru je kenal, kemesraan diantara mereka seolah-olah dah lama berkawan... So memang akan terasa andai kehilangan mereka berdua... Cuma yang terbaik sekarang nie, Mr.H sekadar menanti dan menanti keputusan yang terbaik dari salah seorang sahabat nie... Semoga kesudahan yang baik buat persahabatan ini.. Insyaallah....

11 Mei 2013

Hari nie aktiviti Mr.H seperti biasa cuma stay kat rumah abang je melakukan aktiviti kemas rumah dan jadi babysitter untuk 4 orang anak buah Mr.H sebab abang Mr.H kerja dan wife dia pun ada kursus dekat sekolah so duduk dekat sofa sambil layan movie je la dekat tab... Broadband ada tapi malas rasanya nak online, so sampai waktu tengahari abang Mr.H call mintak tolong tukarkan mentol lampu yang terbakar... 

So keluar la kejap tinggal budak-budak nie untuk pergi ke kedai hardware untuk beli mentol dan lunch untuk hari nie... Menu hari nie nasi puteh, ayam tandoori dan kuah campur... Mr.H beli kedai mamak dekat dengan rumah je... Tak larat nak keluar pergi jauh-jauh... Lagipun bahaya tinggal budak-budak nie lama-lama kat rumah... Macam-macam diaorang boleh buat... 

Dah selesai beli terus balik rumah dan bagi budak-budak nie makan terus Mr.H naik atas mandi dan solat zohor... Lebih kurang pukul 3 petang macam tu la dengar anak buah Mr.H jerit kat bawah, "Pak Cik, Mak Tok dengan Tok Ayah mai.". Aik heran jugak Mr.H sebab mama tak cakap pun nak datang ke Penang nie... Rupa-rupanya mama datang kenduri dekat Lunas, Kulim. So terus la datang Seberang Jaya, Penang tengok anak mama nie dan singgah sembahyang zohor...

Hehehe macam biasa la kalau jumpa mama, cium dan peluk puas-puas... Soalan pertama mama, "awat gelap sangat nie.". Mr.H gelak je la... Mama datang dengan abah dan kakak Tini je, ingatkan anak-anak kakak Tini datang sekali. Kalau tak lagi riuh la rumah abang nie dengan budak-budak. So sementara mama, kakak Tini dan abah solat. Mr.H pergi dapur siapkan minum petang dulu... Bila semua dah siap solat, kami semua berkumpul diruang tamu berborak bersama-sama sementara menunggu abang dan wife dia balik...

Lebih kurang pukul 4 jugak la baru abang dengan wife dia balik bersama, biasa la hari nie birthday abang so dating berdua la pergi mana entah dan Mr.H la jadi bibik kejap.. Fuh stress... hahahaha lama dah k0t tak jalankan aktiviti jaga budak-budak kecik nie. Memang penat. Dan masa berborak jugak abang ada plan nak kumpul semua ahli keluarga dan makan malam di Restoran Nurul Ikan Bakar di Kulim... Untuk pengetahuan korang Restoran nie dekat je dengan susur keluar dari highway BKE. Makanan kat sini pun boleh tahan jugak la...

So malamnya kami semua berkumpul la di Restoran Nurul Ikan Bakar... Memang meriah la sebab ada 1 family sebelah meja kitaorang pun makan besar macam family kitaorang jugak... Siap ada kek lagi... Nasib la menu kitaorang dah tempah petang tadi oleh sepupu Mr.H so datang je 8:30 malam dah boleh menjamu selera 1 family... Seronok dapat makan-makan macam tu... Cuma kali nie adik Mr.H je Fiza yang tak ada sebab tak boleh dari asrama minggu nie... Memang 1 kenangan best la buat kami 1 family yang semakin membesar anggota keluarga nie... Kalau tak silap Mr.H dekat 20 orang jugak la ahli keluarga En Abd Hamid dan Puan Zainab nie...




Semoga akan bertambah lagi cucu mama nanti... Mr.H tak pikir lagi pasal kahwin nie... Insyaallah adik Mr.H dulu rasanya akan bertemu jodoh dari abangnya nie... hahaha marah mama lau dengar Mr.H cakap macam nie... Sekian Coretan Mr.H selama berada di Penang... Ada suka ada yang tak best jugak... Apa-apa pun Penang memang terbaik lah.

Sekian...