Monday, May 27, 2013

Akhirnya Kita Bertemu...



Entry nie sepatutnya semalam(26 May 2013) tapi disebakan terlalu busy dengan chat dari Miss.A dan adik angkat baru so pagi nie jugak baru sempat update entry kali nie... Macam best je kan tajuk kat atas tu.. dah macam tajuk novel je... Chewah... Ok lah, Mr.H nie dah hampir 2 minggu berkenalan dengan seorang kawan perempuan nie... 
Alahai, menarik hati Mr.H nie untuk terus berkenalan dengan dia nie... Dan Mr.H gelarkan dia sebagai Miss.A. So hari sabtu tu Mr.H ada la bergurau nak berjumpa dia pada hari ahad(26 May 2013) nie... Ingatkan gurauan Mr.H kat chat tu sekadar gurauan je. Tak sangka pulak Miss.A anggap sebagai sesuatu yang serius....



Kalau la Mr.H tak baca status kat atas nie rasanya tak perasan jugak yang Miss.A betul-betul nak jumpa Mr.H hari ahad nie...



Hahaha tengok gambar kat atas nie, baru beberapa hari je perkenalan kami nie.. So agak nervous jugak la kalau nak jumpa dalam masa terdekat nie... Tapi cool je Mr.H ok? Jangan gemuruh sangat ye... hehehe *sedapkan hati jap.... Pada pagi ahad nie ada la borak dan chat dengan Miss.A... So sempat la tanyakan tentang status tu... dan setelah berbincang, kami bersetuju bertemu di KFC dekat dengan rumah Mr.H nie.

Sebelum nak jumpa tu, Miss.A ada sms Mr.H untuk maklumkan pertemuan kami pada jam 3:15 petang... Mr.H nie jenis yang on time so 5 minit sebelum tu dah pun sampai di sebelah klinik berhampiran dengan KFC nie.. Setelah 15 minit menunggu, Mr.H call dan Miss.A baru sahaja sampai.... So Mr.H memulakan langkah menuju ke KFC. Dan bila hampir sampai, langkah Mr.H terhenti seketika... Ternanti untuk lihat Miss.A buat pertama kalinya... Dan Akhirnya Kita Bertemu... Wahh mimpi dah jadi kenyataan... hehehe

Pandangan Mr.H tertumpu pada baju Miss.A pakai, Merah terang dan Mr.H pulak pakai baju berwarna biru tua yang agak menyerlah jugak la... Memang nampak Kontra sangat... So menuju ke dalam KFC, Mr.H jalan mendahului Miss.A yang berada di belakang Mr.H... Rupa-rupanya Miss.A sedang memerhatikan Mr.H yang kelihatan gugup dan gemuruh yang agak teruk... Lepas je masuk Miss.A panggil Mr.H dan meminta untuk lihat sesuatu... "tengok tangan... jangan ketaq, relaks la... *sambil gelakkan Mr.H". Hanya tersenyum malu bila ditegur oleh Miss.A...

Miss.A mengambil tempat duduk sementara Mr.H pergi beli makanan... Dah siap je terus Mr.H menuju ke tempat duduk dimana Miss.A berada... Sambil makan sambil berborak bersama-sama. Banyak topik-topik yang kami bincangkan bersama... Tapi Mr.H lebih banyak mendiamkan diri dan merenung je mata Miss.A nie... Seronok tengok telatahnya bila berbicara... Dalam masa pertemuan kami selama 1 jam 30 minit sememangnya Miss.A lebih banyak bercakap dari Mr.H yang lebih banyak diam dan mendengar Miss.A bercerita.

Antara yang kami bualkan bersama ialah tentang kenangan cinta lalu masing-masing, kenangan zaman persekolahan Miss.A, family dan lain-lain lagi la.. Tapi comel la bila Miss.A cakap tentang syarat ayahnya letakkan untuk calon menantu tu... Sampai sekarang Mr.H tersenyum sorang-sorang bila ingat balik... Tapi rugi 1 je kelmarin tak ambil gambar langsung masa dating kelmarin. Ye la, first time jumpa so lau ada gambar tu best jugak kan buat kenangan... Tapi Mr.H punya layan Miss.A bercerita sampai tak sedar pun masa cepat je berlalu pergi...

Haaaa masa kat KFC nie jugak, ramai pulak mata yang memandang kearah Mr.H dan Miss.A nie... Padahal ramai jugak couple yang ada kat situ... Heran jugak... Ye la, rasa tak ada yang pelik pun... hehe mesti ingat kitaorang couple kan?? Sebenarnya tak pun... Mr.H dan Miss.A dah setuju nak berkawan dalam konteks mesra dan saling memahami... Maksudnya tak nak mengongkong kehidupan masing-masing macam orang bercinta tu... Dan bebas untuk berkawan dengan sesiapa pun... Bunyinya macam tak ada apa-apa hubungan je kan? Tak ada la.. Maksudnya rapat tapi tidak dalam bentuk Couple...

Sedang rancak berborak tu baru Mr.H sedar dah pukul 5 petang dah... Alahai masa nie jeles betul la. Rasa macam tak puas je jumpa dengan Miss.A nie... Tak ape la... Lain kali kita lepak + dating lagi ok? Nanti Apit(Mr.H) nie tak segan sangat dah k0t... First time nie je nervous lebih sikit... hahaha apa-apa pun hari yang sangat indah buat Mr.H.. Nanti kita lepak sambil makan ais kacang pulak... Wah sweet swet gitu... hahaha rasanya entry kali nie pun dah cukup panjang dah.... Thanks for reading ok? 

Tersenyum bila membaca status nie... hehe


Sekian Coretan Hati...


Post a Comment