Wednesday, May 29, 2013

Penantian yang Penuh Debaran...Berakhir Jua..


Alhamdulillah masih lagi berkesempatan untuk Mr.H mencoretkan kisah kehidupan disini... Ok lah, kali nie Mr.H nak share tentang keputusan peperiksaan yang telah diumumkan pada 28 May 2013 (kelmarin la). Semalam ingat memang nak update entry nie, tapi disebabkan masalah teknikal sikit so terpaksa postpone hari nie... 

Mr.H memang rasa berdebar sangat nak tunggu result nie keluar, bukan apa takut sejarah semester lalu berulang lagi... Tak sanggup la nak carry paper Circuit Analysis yang susah sangat tu... Malam pada 27 May 2013, Mr.H ada dapat sms dari seorang sahabat dari Politeknik lain yang bagitau Mr.H yang result dah keluar iaitu Cik Eida... Tapi Mr.H masa tu masih dalam perjalanan nak bertolak balik ke Manjung, Perak. So mintak la Cik Eida nie tolong semakkan, tapi result untuk Politeknik Mr.H nie lambat dikeluarkan...

Sampai je di Manjung, Perak dah pukul 1 pagi... Letak je beg terus on laptop dan cuba nak check... Tapi masih belum dikeluarkan lagi... Alahai penat menanti dalam penuh debaran dan kerisauan nie... Pukul 2 lebih baru Mr.H tidur kerana letih dalam perjalanan dari Kedah ke Perak nie... Keesokan paginya, Mr.H buka la facebook sambil-sambil menunggu untuk check result... Refresh kat news feed dan ternampak status kat bawah nie:

Rakan Politeknik Mr.H

Terus Mr.H log in untuk check result la... Ya Allah, risau sangat nak tengok... Bila buka je tgk sebelah kanan dulu... fuhh lega... Semua lulus... Syukur alhamdulillah... 

Semua subjek lulus....

Nak kata terlalu ok tu tak la... Tapi lebih baik la dari semester lepas... Lepas je check result terus cari handphone dan bagitau dekat sapa lagi kalau bukan kawan baik di Poli nie, Cik Pieja... So Cik Pieja pun mintak Mr.H tolong check kan result dia... Alhamdulillah dia pun lulus semua paper jugak... Tak sia-sia kita buat study group bersama kan?

Insyaallah next semester kita pulun macam yang kita plan tu... Mesti boleh punya...Lega sangat bila dah tau pasal result nie... Now boleh sambung cuti dengan ketenangan... Hari nie 29 May 2013, mood slow je. Entah la sebab apa... Rasa nak diam je.. So tiada status dari Mr.H untuk hari nie di facebook... Kepada Adik Shada, thanks sebab tolong promote page Diari Samprit Ungu nie... Yang mana belum like tu ringankan tangan untuk Like ye. >>KLIK SINI<< Terima kasih semua yang sudi baca dan like page nie.. Mr.H bukanlah orang yang pandai sangat dalam dunia blog nie... Masih dalam proses pembelajaran lagi... So support Mr.H k sahabat semua.. Love you all...

Sekian Coretan Hati... 


Post a Comment