Thursday, September 1, 2011

AKU HARUS BERUBAH-Luahan hati+motivasi diri

Dalam hidup nie kadang-kadang rasa kecewa disebabkan sesuatu perkara jgk boleh membuatkan seseorang itu bertindak diluar kewarasan seseorang... memang xdpt dinafikan coz kadang-kadang aq pn rasa seolah-olah hidup aq nie da xde makna dh... rasa nk tdur untuk masa yg panjang je dan lupakan apa-apa tentang hal-hal keduniaan nie... tp sebagai manusia, qada dan qadar telah ditentukan yg Maha Esa samada rezeki, jodoh pertemuan dan hidup mati seseorang hambaNya... kita xmampu nak melawan takdir yg telah pn ditetapkan untuk kita di dunia nie... Bg kehidupan aq nie, aq rasa kosong sangat-sangat skrg nie, apa yg aq nampak hanya familyku dan kehidupan aq sebagai seorang student. Untuk hubungan couple yg telah gagal, aq rasa cukuplah sampai disini buat sementara waktu, mungkin xde lg gurlz yg dapat faham dan memenuhi citarasa aq dan family. Seperti kata akak aq " time skrg fokus blajar dlu, da keje baru fikir sal couple nie". Bila aq renungkan blk kata-kata tu, mungkin betul jgk kata-kata tu, mungkin bg sebelah pihak lg akan terluka dengan keputusan yg telah aq ambil, tp semua nie untuk kebaikan kita bersama, aq juga perlu penuhi harapan yg telah mama, abah dan seluruh family letakkan pada aq. Lagipun aq nie lelaki, so aq perlu survive dlm hidup nie untuk berjaya dan hidup senang pada masa akan datang, kalau tiada jodoh untuk aq sampai tua pn aq da xksah d skrg nie... ape yg aq nampak hanyalah kehidupan dan kebahagiaan family aq. Tu je. Aq harap aq dapat tamatkan pengajian di POLITEKNIK nie dgn berjaya dan teruskan pengajian ditahap yg lebih tinggi... Rasa mcm susah nak capai matlamat yg aq sendiri letakkan tp insyaallah aq akn cuba... xde yg xboleh dalam dunia nie, yg penting mesti berani dan rajin berusaha... Aq luahkan diblog nie bukan ape, cuma nak bg motivasi kt diri aq sendiri supaya aq bangun dari mimpi yg aq alami skrg nie, berhenti dalam khayalan cinta yg melalaikan hidup nie... aq mesti berubah untuk kebaikan keidupan aq pada masa akan datang...aq nakkan Kesempurnaan dari segalanya... Segalanya.... AKU, AKU AKU HARUS BERUBAH
Post a Comment