Tuesday, August 23, 2011

Mood Layan Novel




















Minggu nie adalah minggu yg kurang best la utk aq buka netbook online facebook.. xtau la kenapa rasa malas je nak online minggu nie.. lgpun kat umah nie aq tumpang je wifi jiran.. so back to da picture, itu adalah muka depan novel yg sedang aku baca sekarang nie... Setiap Jumaat.. tajuknya macam pelik je kn?? ada ape yg dimaksudkan dalam novel nie ye?? hehe kalau nak tau boleh la baca sendiri.. bagi aq ia adalah sesuatu novel yg best utk dibaca... ok la aq story ckit serba sedikit tentang novel nie... ia mengisahkan perjalanan seorang gadis iaitu Jasmine dalam menempuhi cabaran dalam kehidupan, terdapat banyak konflik terjadi dalam novel ini, antaranya konflik persahabatan antara Jasmine dan Daun, konflik antara keluarga diantara Jasmine dan ibunya, Ku pian dan ayahnya.. konflik antara kekasih iaitu Jasmine dan Jabar... Selain itu kritikan terhadap masyarakat jepun, serba sedikit tentang bahasa Jepun, dan hubungan kekeluargaan juga ditonjolakn dalam novel ini... hehe itulah sedikit ulasan yg aq bley bg tentang novel nie.. aq pn xabes lg bce, baru bab 90... tggal sikit je lg nak abes... kredit to my sis.. tq bg pinjam novel nie...
Post a Comment