Saturday, December 24, 2011

LI Permulaan Suatu Episod Cabaran yang Baru

Salam,

Alhamdulillah, berlalu sudah minggu pertama aq menjalani Latihan Industri nie. Masih ada 4 bulan lebih lagi untuk keluar masuk ke kilang tu... Adoyai, tak larat dah rasanya walaupun baru seminggu start buat LI kat situ. Sekarang baru la aq tau rupanya penat gila kerja kat kilang nie. Dah la gaji tak seberapa, kerja pun teruk, bos lak yang naik gaji. Lepas LI nie aq dah kena wat preparation habis-habisan la nampaknya untuk study tahap gaban. Tak sanggup aq nak kerja macam tu kat kilang. At least jadi Engineeer pun jadi la... hehe tudia angan-angan. Moga-moga tercapai la impian dan harapan tu. Kisah LI aq tadi, minggu nie baru first week tapi kerja tak banyak sangat cuma penat berdiri je dekat 9 jam sehari. Rasa macam nak tercabut je ginjal nie. Minah-minah kilang nie pun boleh tahan jugak daya tarikan diaorg... Mantap-mantap bt0i. Amboi gatai lak... hahaha tp sekadar cuci-cuci mata je bagi hilang mengantuk. Kalau nak cari awek pun tak kan standard minah kilang je k0t?? Kena cari yang ok sikit.. Bab pengurusan students LI macam aq nie kat kilang tu, aq vote 0% la sebab teruk la. Tak ada orang nak pantau pun aq ngan kawan-kawan buat kerja. Tak macam kat Lumut Power Plant dulu, best je aq tengok akak-akak angkat aq buat LI diaorg. Elaun pun banyak. hahaha tapi nak buat macam mana, tak ade rezeki aq nak buat kat sana. Tentang report LI pulak, langsung aq tak tulis apa-apa lagi sebab kepala nie blank je. Tak pe lah, tunggu akak aq antar format & contoh report dulu la sebagai rujukan. Takut tersilap tulis je nanti, jadi dua kali kerja pulak kn?? hehe hope hari-hari mendatang akan lebih menarik dan lebih ceria buat aq. Insyaallah. Amin.
Sekian. Daaaaaaaa



My Great Web page




Post a Comment