Saturday, March 15, 2014

Semalam bersama adik angkat ke-4 (Shada)


Semalam bersama adik angkat? Haaaa jangan fikir bukan-bukan pulak ye? Hehe ceritanya tentang malam 13 Mac 2014. Actually dah lama jugak la plan nak jumpa dan makan bersama dengan adik angkat Mr.H nie. Tapi disebabkan masing-masing sibuk dengan kerja masing-masing so terpaksa ditangguhkan dulu la sehingga malam jumaat, akhirnya kami dipertemukan. Mr.H stay di Seberang Jaya dan adik Mr.H nie pulak stay di Teluk Kumbar. Jauh jugak la nak ke sana. Lebih kurang pukul 6.45 petang Mr.H bertolak ke sebelah Pulau.

Atas jambatan Pulau Pinang memang banyak jugak la kerendaan sebab time orang balik kerja kan? So Mr.H dah plan nak solat magrib di masjid Sungai Batu sebelum jumpa adik Mr.H lebih kurang pukul 8 malam. Selesai je solat, terus Mr.H bergerak ke Restoran Nasi Arab yg terletak berhadapan tempat kerja Mr.H yang lama. Dari jauh Mr.H dah nampak adik Mr.H dengan orang perempuan lain. So Mr.H bergerak la ke meja yang diaorang duduk. Eh ingatkan jiran yang adik Mr.H pernah cerita sebelum nie. 

Rupanya kawan baik dia iaitu Cik Mimi bersama adik dia. Cik Mimi nie Mr.H pernah jumpa pada pertemuan pertama kali Mr.H dan adik Mr.H nie. Orangnya kelakar dan slumber. Memang menceriakan suasana buat orang yg pendiam dan pemalu mcm Mr.H nie taw. Haha adik Cik Mimi nie pun comel jugak. Nampak matang sangat. Boleh jugak lau nak jadi adik angkat Mr.H yang ke-6. Amboi mai dah gatai Mr.H nie. Back to da story, menu malam nie Mr.H serahkan dekat adik Mr.H dan Cik Mimi je nak order ape pun.

Sambil-sambil tunggu order sampai sempat la borak-borak kosong. Eh lupa nak story menu apa kitaorang makan. Ok la. Mr.H tak berapa tau sangat. So adik Mr.H order nasi arab lauk ayam setengah kilo sesuai untuk 4 orang, 1 telur dadar mayonis, Mushroom soup dan air ape ntah masing-masing. Macam Mr.H standard la, mesti minum babrican la. Ok jugak la nasi arab di Teluk Kumbar nie. Tapi tak sesedap di Nasi Arab Yamen di Manjung. Kat situ memang power. Sambil-sambil makan tu sempat jugak borak-borak dan tengok gelagat masing-masing.

Alhamdulillah niat Mr.H nak jumpa dan makan-makan dengan adik Mr.H nie dah pun tercapai. Lama jugak plan, baru nak sukses.Gambar makan malam tu memang tak ada sangat pun. Cuma sekeping kat bawah nie ja yang sempat snap. Insya Allah akan diupdate lagi dari semasa ke semasa ye. Thanks for reading.

Nasi arab ayam.. Lupa nak snap gambaq adik Shada, cik Mimi dan adiknya.


Sekian Coretan Hati....
Post a Comment