Monday, November 18, 2013

Stress Cari Kerja... Hadoi....



Hahaha dengar tajuk pun macam dah teruk kan? Memang rasa tekanan la sebab bila dah habis belajar nie mesti nak cari kerja kan? So sementara nie menganggur la kejap. Tapi menganggur nie buat tekanan nie lagi tinggi sebab bila seseorang itu memikirkan tentang masa depan, rasanya lagi lambat dapat kerja lagi bertambah tekanan hidup nie. Bukan apa, kawan-kawan banyak yang update dah kerja tapi Mr.H still dekat rumah dan mencari kerja.


Family pun banyak bagi support dan bagi semangat supaya perlahan-lahan cari kerja. Da most Mr.H perlu hargai ialah mama, abah dan akak Mr.H di Manjung nie la sudi bagi Mr.H tinggal di rumah dia. Rasanya dekat 3 minggu Mr.H kat sini. Segan pun ada tapi memang target nak kerja di Manjung, Perak nie je lepas nie. Tak nak dah stay area Kedah dan Penang. Bukan apa, memang la dekat dengan mama abah, tapi rasanya nak jugak tinggal jauh sikit. Baru ada rasa berdikari sedikit. Kalau tak sampai bila kan asyik mintak tolong diaorang je.


Lagipun sebagai anak lelaki dalam family nie Mr.H kena lebih berdikari dan tak boleh sangat nak harapkan bantuan orang lain je. Dah 21 tahun umur nie so masa untuk berubah fasa pemikiran remaja nie kepada awal dewasa dah la. Target Mr.H rasanya nak survey kerja dan dapatkan kerja secepat yang mungkin la. Tak kisah kerja apa pun sekarang nie. Yang penting ada. Sesuai atau tak lantak lah. Tak boleh terlalu memilih sangat sekarang nie. Sebab peluang makin terhad dan bagi Mr.H, situasi untuk hidup Mr.H sekarang adalah TERDESAK.



Apa-apa pun harapan Mr.H agar dapat kerja cepat-cepat dan fokuskan untuk kehidupan Mr.H yang seterusnya. Opss sebelum terlupa. Account Personal Facebook Mr.H deactive-kan buat seketika sebab nak fokuskan cari kerja dan nak hilangkan masalah yang melanda account tu. So sesiapa yang nak contact Mr.H boleh je add di Wechat (samprit_ungu). Cuma wechat dan instagram je yang Mr.H active buat masa sekarang nie... Rasanya itu je kot nak merepek buat masa nie... Nanti Mr.H update lagi... 

Thank for reading...

Sekian Coretan Hatiku...


Post a Comment