Sunday, October 21, 2012

Selamat Hari Lahir Ayong!!!


Salam,

minggu nie lambat sikit nak update untuk entry yang berikutnya... tak tau nak story ape sangat minggu nie... kisah rumah parents aq yang dalam renovation, alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar je. Rasanya dah 80% dah siap dah.. yang tinggal rasanya dekat tempat parking kereta je tengah pasang mozek. Hope sempat la siap sebelum raya haji nie... 

hari nie 21 oktober 2012 adalah hari lahir adik angkat aq yang pertama yg kini berusia 18 tahun... Selamat Hari Lahir Nurul Adilla Binti Adree... Lama sungguh aq tak berjumpa dengan adik angkat yang nie, rasanya kali terakhir aq jumpa sebelum spm dulu je.... lepas tu kitaorang terpisah sebab aq da tamat sekolah dan dia pulak dah balik ke Penang sambung sekolah kat sana pulak... Lost contact la jugak time tu, tapi biasa la, my space dan facebook mempertemukan kembali kami untuk terus berhubung.... Alhamdulillah adik aq nie sekarang dah sambung study dekat UIA. Abang dia nie je yang masih dekat poli... hehehe entah bila la aq nak buat jejak kasih dengan adik aq nie pown tak tau la.... rasanya bila dah kerja nanti baru la dapat jumpa agaknya.... 
Apa-apa pun yg aq nak luahkan kat sini "abang rindukan adik la". Seronok bila terkenangkan kembali perkenalan aq dan adik aq nie masa zaman persekolahan dulu. Adik aq nie kat sekolah memang famous dengan nama Ayong. Aq pun tak tau mana datangnya nama tu sebab tak pernah terlintas untuk bertanya... Masa tu ayong nie tingkatan 1 dan aq pulak tingkatan 3. Perkenalan kami bagi aq agak menarik sebab aq mula berhubung melalui Surat. Hehehe masa berutusan surat nie, kawan sekelas aq la yang bernama Fazeera menjadi pembawa utusan surat aq dan ayong... Semasa hubungan surat menyurat nie aq sebenarnya tak kenal pun ayong nie yang mana 1.... So bila dah lama berhubung teringin jugak hati nie nak mengenali si penulis surat nie... Akhirnya kami bertemu jua... Tak sangkat comel jugak adik aq nie... Pernah jugak terdetik di hati nie nak berkenalan dengan lebih lagi(nak mintak couple la) tapi masa tu, rasa takut dan malu masih terlalu tebal lagi dalam diri nie... Nak bercakap dengan perempuan pun susah dan berat sangat mulut nie untuk berkata-kata.... Apa-apa pun aq harap hubungan adik dan abang angkat yang terjalin selama lebih kurang 5 tahun nie akan berkekalan selamanya... walaupun jauh di mata tapi akan sentiasa dihati.... Insyaallah kita akan berjumpa jugak suatu hari nanti.... 

20/10/12 aq dilanda sakit yang teramat sangat la... Bermula dengan bengkak di pipi seperti kena tumbuk, mulut yang susah nak buka, gigi yang sakit dan tekak yang pedih, seterusnya membawa kepada sakit yang lebih teruk iaitu migrain yang memang menyakitkan sangat-sangat... So petang 20/10/2012 nie mama dah bawa aq pergi klinik dengan ditemani kakak aq yang no 2... Doktor just bagi ubat surut bengkak, antibiotik dan tahan sakit je... tapi sakit kepala nie memang berterusan la sampai saat aq meng-update blog nie... Hope cepat sembuh la untuk jalani hari-hariku sebagai seorang pelajar.... Mudah-mudahan segalanya akan dipermudahkan.... Thanks for reading....

Sekian!!!
Post a Comment