Wednesday, August 7, 2013

Chocolate Moist Cake yg Kureng Menjadi...


Ohoiii, lamanya tak menaip kat blog nie... Mesti ramai yang dah rindu kan coretan Mr.H kat sini? Ade ke yang merindu? Chewah.. Jangan nak poyo sangat la Mr.H oi... Eh dah 28 Ramadhan kan hari nie... Esok dah last sahur dan puasa... Alahai cepatnya masa yang berlalu... Khamis nie dah nak raya... So mesti ramai yang dah busy dengan persiapan raya masing-masing kan? Tapi untuk Mr.H tak terasa sangat mood nak raya tu sebab entah la... Tetiba je rasa macam kurang mood raya tahun nie... 

So hari nie Mr.H nak share la pengalaman utk kehidupan Mr.H hari nie... Paginya Mr.H dah ke pasar pergi beli ayam. First time beli 4 ekor ayam sekaligus dan 3 kilo daging... Wahhh macam nak buat kenduri je kan? Memang pun... Sebab mama plan nak buat open house masa raya ke-4 nanti... Hope jadi la... Bleh Mr.H jumpa Miss.H dan Achik... Lama dah tak jumpa mereka berdua... Rindu sangat... Dua-dua sahabat masa tadika la katakan.. hehehe

Dah siap beli barang nak masak Mr.H pun teruskan aktiviti buat kek atas permintaan akak-akak Mr.H yang dah balik beraya kat rumah mama tahun nie... Chocolate Moist Cake versi Mr.H... Aucakkkk...

Yummie... setelah masak dan diletakkan topping serta hiasan badam bersama chocolate rice....

Amacam? Terliur tak? Hahaha jahat je Mr.H nie... Well dari segi rupa memang cun la jugak kan? Tapi rasa tak tau la... Nak kena tunggu komen dari akak Mr.H la sebab kek nie dia nak bagi kat family husband dia... So lepas berbuka puasa aktiviti Mr.H cuma teman anak-anak buah Mr.H main bunga api dan mercun je la... Terasa muda pulak bila bersama mereka... Hahaha *perasan kejap. Dan akak yang baru balik dari berbuka puasa di rumah Mertuanya di Perlis pun balik ke rumah mama...

Mr.H memang tunggu je nak dengar komen dari akak nie... Alahai, kureng menjadi la resepi kali nie.. Ada yang terkurang... Sedih pun ada sebab rupa dah ok, cuma ada yang nak kena ubah suai sikit pada resepi kali nie... Insyaallah esok Mr.H cuba lagi... Macam dah dapat detect kat mana silap Mr.H kali nie... Apa-apa pun still boleh makan kek tu, cuma part manis yang kurang... Esok kita cuba lagi... Mata pun dah mengantok... Masa untuk tidur dan sedia untuk sahur yang terakhir... Rasanya setakat ini sahaja coretan kali nie... Thanks for reading...

Sekian Coretan Hati... 

Post a Comment