Friday, June 17, 2011

Saat terakhirku di LPP 16 Jun 2011(Sweet Memories)

Salam,


Nie sambungan bahagian ke-2 kisah aq di LPP... Hari-hariku di LPP dilalui seperti biasa disamping kehadiran 2 orang akak practical yg sangat menceriakan iaitu kak Erni dan kak Shaimaa... Gelak tawa & senda gurau diaorg selalu membuatkan diri ini tersenyum disamping menghilangkan keletihan melakukan kerja. Usikan dengan nyanyian lagu Nobody-Wonder Girl oleh mereka berdua sering membuatkan aq ketawa dengan telatah mereka. Selain mereka ada 3 orang lagi student practical yg turut bersama mereka berdua di CNI Department iaitu abang Mursyid, kak fatin & kak zu... Mereka nie baru lagi masuk ke baagian CNI. Rasanya aq cuma sempat bersama mereka hanya seminggu sebelum aq tamat kerja pada 16 Jun 2011(Kelmarin ler). Walaupun seminggu namun aq jgk ada kenangan dengan diaorg, antaranya ary pertama diaorg bersama aq dan abang Zamani wat kerja, kak fatin dan kak zu dah kne masuk dalam confined space. Standard la masuk dalam confined space, kalau xberpeluh memang xsah la... Rasanya seperti sauna je tp yg bezanya sauna nie free of charge. hehe dua ary sebelum 16 Jun aq jgk diberi peluang oleh abg huri untuk tengok sendiri proses orang2 dari Alstom mengendalikan GT32 di dalam Com Cabin... Pergghh memang pengalaman yang xsemua org boleh dapat 2... Memang hebat la cara diaorg. Pada pagi 16 Jun aq, Daud, abg Huri & students practical mengemas di dalam kontena CNI dimana tersimpannya mcm2 barang dalam 2.. Itu la keje terakhirku bersama diaorg.. Time ptg ktaorg sempat lagi mkn jambu air bersama sebelum solat asar dan tibanya saat-saat terakhir aq bersama mereka semua. Lebih kurang 5.15 ptg. Kami bertemu sekali lagi di meja bulat CNI... aq da mula rasa sebak bila mereka semua dh pegang beg masing... orang yg aku tenung sejak pagi ialah kak shaimaa, aq suka tengok dia senyum coz nmpak cute sgt mcm teddy bear. n_n ... aq ingat lg ayat dia masa pg... dia ada ckp "tengok la puas2, lps nie da ssah nk jmpa dh" lbih kurang cm2 la dia ckp pg 2... Mse saat last ktaorg bersama ktaorg ada amek gmbar bersama untuk dijadikan kenangan abadi buat kami semua... aq, kak Erni, kak Shaimaa, Daud, abg Mursyid, kak Fatin & kak zu... Persahabatan yg kita bina di bengkel CNI adalah suatu ikatan yang teramat kuat utk diputuskan meskipun kita jauh terpisah di negeri masing-masing.. insyaallah masa akan mempertemukan kita jua pada suatu hari nanti.. biarlah jauh dimata namun dekat dihati dan facebook adalah penghubung diantara kita semua. Semua kenangan kita bersama akan diabadikan dan tersemat dihati ini buat selamanya....

p/s: gmbar dalam proses mengedit ckit.. akan diupload dalam bahagian ke-3. n_n
      rindu korang semua... mmuuaahhh10000x....
Post a Comment