Monday, June 20, 2011

Yes.... Penantian berakhir....

Hahaha alhamdulillah semuanya telah selesai, so aq nk cter skit la aktiviti aq 2-3 ary nie...

18 Jun 2011
Bangun pagi, aq ik0t akak aq pg pasar dkt Setiawan, aq teringin nk makan masak merah ayam so pg la pasar cari ayamnye... hehe balik je terus aq pg hantar motor ke bengkel untuk diservis... banyak jugak la abes... yg xbleh masa kat workshop tu, ada je spare part yang budak india 2 nak suruh aq tukar... hlang jgk sabar aq.. slap ary bulan aq hentak jgk budak tu ngan helmet... dah la lambat gler service... tnsyen aq... Rm100 jgk la abes untuk maintanence moto 2... xpe berkorban sikit demi keselamatan...


19 Jun 2011
Macam biasa bangun pg je akak aq da ajak pegi pasar tani dkt manjung nie... mcm2 jgk la yg dijual kat pasar tani 2... tp yang aq ska tgk ada banyak ekor arnab yang dijual kat c2... serius comey gler... ase mcm nak beli je, balik aq cincang wat satay.. hahaha bahan untuk nak masak ary 2 xde la plak kat pasar tani tu... so skali lagi ktaorg pg ke pasar setiawan... dan bahan yang dicari akhirnya ditemui iaitu Ketam biru... akak aq nk wat masak lemak ketam dgn nenas... so dah siap masak akak aq ajak kluar pg ptong rambut anak dia kt salon... aq pn follow je la.. akak aq swuh aq ptong skali tp aq xnk coz ngat nk simpan dlu... bla aq fikirkan blk, aq ase better aq ptong je coz malas nak dgr mama aq bletiaq panjang sal rambut nie... nie first time aq ptong rambut kt kdai laen selain satu-satunya kedai yg biasa aq ptong kt kdah.. risau jgk tk0t xkena gaya rosak rambut aq... hahaha cilaka jgk la cina 2 coz ckp rambut aq old style la... xguna bt0ll... slap2 mkn lempang aq jgk cina 2.. last2 dia pt0ng style Hazama af9 tu... ok la jgk... tp aq xska sgt... da settle sal rambut aq pg check mata lak coz ase pning je, mcm yg diduga, power naik lg & silau pn naik lg 25 jd 75.. tinggi beb.. 2 ler padahnya bwk moto time mlm.. Jam 1900, bos aq kt LPP, abg zam ada call aq swuh amek cheque, tp aq swuh dia pass kat akak aq je coz malas aq nk pg LPP utk amek cheque tu..

20 Jun 2011
Standard la dok umah akak aq, nak bangun k0l bpe pn xpe... lpas mandi, pekena roti canai 2 biji, aktiviti maen game di facebook pn bermula la sampai la pk0l 11 pg.. pas2 akak aq call gtau yg dia nk blk amek aq utk clear cheque yang abg zam bg pg td... k0l 1300 td dia blk umah, amek aq & pg ke bank muamalat... hehe banyak jgk la aq dpt... target aq cuma RM1500 je... alamdulillah dpt lebih.. rezeki aq agaknya... lps da clear cheque trus pg maybank msuk duit dlm ASB... da settle kt Maybank.. trus pg lunch kat kdai mamak... nie resit selama 34 hari aq bekerja... rasa puas beb bla tgk nie... sbulan peluh aq menitik untuk dapatkan sebanyak nie... peerrgghhh nie la kpuasan bla bekerja... time nie la penghilang sgala kepenatan...

 
Gaji untuk bulan May 2011

Yg nie untuk bulan Jun 2011

1 kepuasan bla tgk dua2 nie... kepenatan dan kesusahan time keje rasa berbaloi.... tengs to my sis yg da amek duit 2 & bank in cepat-cepat sebelum dpat kat tngan aq nie... ahaha duit gaji sndiripn xdpt nk merasa.. adoyai.... hehehe ape2 pn esk 21 Jun 2011... aq akan bertolak pulang ke kedah jam 0700... doakan aq selamat sampai.... Selamat tinggal Perak darul Ridzuan... Welcome back Kedah darul Aman... n_n
Post a Comment