Friday, May 25, 2012

Wireless Adapter~~~Luar kawasan Coverage??

Salam, 


Hehe hari nie aq nak story tentang wireless adapter... Sebelum tu aq nak highlight dulu tajuk (Luar Kawasan Coverage) tu. Tadi akak aq ada send mesej mcm nie,



Lepas baca je sms nie, tak tahan rasanya nak gelak.... Amboi macam la tempat aq nie kat pendalaman sangat... Loglaq sungguh... Hello KFC belakang rumah aq je pun... So bukan la kampung sangat kn? Nak buat macam mana diaorg tak maju lagi... Hahaha harap esk aq dapat la barang yang dipos tu... Kena pergi Jitra jugak la nampaknya. Ok back to da Wireless Adapter. Kat sini aq nak share sikit la pengalaman aq yang dah guna benda alah nie. 

WifiSky 2000mw
Benda kat atas nie aq dah biasa guna... Ok jugak la sebab signal wifi memang tarik kuat daripada biasa... Cuba tengok kat bawah nie.... Lebih kurang macam nie bila kita guna Wireless Adapter nie utk support line internet kita....

Tengok perbezaannya

Software apabila menggunakan Wifisky


antara barang yg akan dapat bila beli wifisky 2000 mw nie

Gambar kat atas nie masa aq beli hari tu. Mest dia akan bagi usb cable, antena+adapter, cd kecik(installer utk REALTEK RTL8187) dan cd besar(installer Beini atau Backtrack untuk hack password Wifi).
Bagi aq wifisky nie ok la jugak... Cuma tak tahan lasak je... Aq baru je terjatuh beberapa kali antenanya dah patah skali dengan pin warna emas dlm antena tu.... Sebab tu aq beli baru kat Internet nie... Nak try guna Signal King 10TN nie plak... Harap performance lagi ok & bagus daripada wifisky la... Jom layan sikit gambar kat bawah nie...


Signal King 10TN
Wirelesss Adapter nie aq xtau lagi performance benda nie... Harap lagi ok la daripada Wifisky... Hehe tak tau la nak komen pa pe tentang benda nie sebab belum diuji lagi... Insyaallah akan di-update tentang benda nie lepas nie...  Sekian!!!






Post a Comment