Saturday, September 8, 2012

Coretan Mingguan....

Salam,

Minggu nie rasanya tak banyak sangat kisah yang nak aq luahkan disini... Cerita aq dan si dia, kami masih lagi contact walaupun si dia jauh di sana... Petang khamis(6/9/2012) si dia ada SMS aq yang bf baru dia dah putuskan hubungan diaorang.. Bagus la macam tu, couple tak sampai beberapa bulan dah putus, siap ada awek baru pulak mesej si dia nie... Tak ape lah, putus lebih baik dari si dia tergantung je. Hope lepas nie boleh si dia fokus dengan study kat sana... Aq pun tak mau dah ganggu sangat.... Biar masa je yang akan tentukan ape yang akan jadi dalam hubungan kitaorang nie pulak...

Cukup cerita tentang si dia... Sekarang aq nak continue pulak dengan kisah aq dan study... Hari isnin yang cukup best la sebab kelas 1 hari batal, susah betul nak dapat peluang tu.. Kenapa la hari isnin tu tak jadi sebelum si dia pergi sana?? Kalau tak satu hari tu dapat habiskan masa bersama si dia... Tak ape lah, so kelas tak ada hari tu, aktiviti aq di rumah sewa cuma mengadap netbook dan buat difragment dalam external hardisk yang dah nak penuh dengan movie. Rasanya lebih dari 100 movie yang dah ada dalam hardisk tu. Ingat nak beli lagi 1 external hardisk 1TB tapi harga tak turun-turun lagi... Cer tengok senarai kat bawah nie...


semua harga atas Rm300 lagi... So memang mahal la... Nak beli yang 500GB rugi la sebab tambah sikit je dah boleh dapat 1TB... Tunggu je la harga turun lagi sikit nak sambar lagi 1 benda alah nie....

Hari selasa merupakan hari yang agak memenatkan la, bila hari isnin tak ada kelas, hari selasa nie aktiviti aq jadi sibuk sungguh, dengan kena mengadap lecturer yang mulut lazer tu... Fuh dugaan betul.. Aq bukan tak suka dengan lecturer tu mengajar tapi mulut dia tu kadang-kadang pecah jugak, cakap sesedap rasa je... Contohnya 2 minggu lepas, aq tak tau nak jawab soalan latihan yang dia bagi, so bila tak tau kena la bertanya kan?? Nak tau dia cakap pe? "Pakai jam Casio, yang nie pun tak tau". Ape kena la dengan Encik tu... Masalah betul. Soalan elektrik dengan Jam casio= ada kena mengena ke?? Dengan budak perempuan pun lagi la dia anti, kawan aq yang sorang tu kalau masuk kelas, wajib kena perli terbaek punya... 

Tapi minggu nie best la, semua muka ketat giler time dia masuk kelas... Habis je kelas semua gelak berdekah-dekah... Sejam k0t tahan senyum, boleh putus urat pipi tu... hehehe Bukan ape, kalau tak buat macam tu, entah ape lagi la kitaorang nak kena perli dengan lecturer tu... Biar la kat dia, malas aq nak ingat. Sakit kepala je. Hari rabu yang dinantikan untuk aq dan semua budak-budak DEP untuk buat lab di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin (PTSS) Perlis... Kitaorang terpaksa la menumpang di PTSS nie untuk buat lab work untuk salah satu subjek disebabkan poli kitaorang tak ada alat yang mencukupi... First time aq pergi ke sana, keadaan poli diaorang memang jauh beza la dengan poli aq. Besar dah macam Universiti dah... Biasa la poli baru. 

So lab yang dijalankan oleh aq dan kawan-kawan adalah proses mencantumkan fiber optic yang besar dia macam sehelai rambut je... Memang halus bebenor, dalam group aq, keje aq cuma ambil bacaan je sebab kalau buat confirm tak boleh sebab rabun... hehe lama la jugak buat lab tu... balik je ke poli aq pun dah pukul 6 petang dah... Memang best jugak la hari rabu tu sebab semua aktiviti aq jadi kelam kabut je hari tu, dari pagi sampai la petang... Apa-apa pun syukur sangat-sangat sebab semua urusan dalam minggu lepas berjalan dengan lancar dengan izinNya... Ok lah, tak tau nak merepek ape lagi kat sini. Nanti akan diupdate lagi... Thanks for reading... Daaaaaa

Sekian!!!!

Post a Comment