Saturday, September 29, 2012

Coretan Seminggu Yang Indah


Salam,

hehe minggu nie aq mulakan nukilan untuk entry minggu nie dengan ketawa dulu. Banyak jugak perkara yang best aq lalui bersama kawan-kawan tersayang... Dengan novel yang baru aq mula baca, memang menarik dan membuatkan aq sendiri tersenyum sendirian bila melayan novel nie... 

Ok lah minggu nie aq mulakan dengan hari ahad yang biasa je... Tak banyak sangat aktviti yang menarik terjadi... Kelas untuk subjek IC Fabrication agak tegang la dengan pensyarah yang beleter kepada sudents yang ponteng lawatan ke UNIMAP minggu lepas... hehe itu lah degil, kalau aq yang ada kat tempat pensyarah pun mau tak bleter. Orang dah susah-susah atur program untuk mudahkan diaorang untuk faham subjek baru nie tapi buat macam nie pulak... 

Hari isnin pada paginya dapat berita gembira la bila dapat sms dari Faeizah yang bagitau kelas Project batal disebabkan lec Puan Ju MC. Aq la paling suka sebab Puan Ju tu penyelia group project aq, chewah dengan rasa bahagianya terus balik rumah... Tak lama lepas tu ada la call dari ahli group project aq Seow Khai Xiang.

aq: halo ada apa??
seow: Puan Ju nak jumpa dekat unit exam bincang pasal project... U ada mana??
aq: I ada dekat rumah la... tak pa kita jumpa sat lagi... I otw..
seow: ok ok...

Terbatas niat aq nak tarik selimut balik pagi tu... Hampeh bt0l... So dekat unit exam tu mula la melukis litar untuk project baru kitaorang iaitu Eye Blinking Sensor. lepas dah siap je terus simulate untuk dapat output daripada litar tu... hehe rasa bersyukur sangat dapat Puan Ju nie sebab memang lec yang baik sangat... yang paling best sejak semester 1 lagi aq asyik bersama je dengan Puan Ju nie... memang bertuah la... 

Dalam final project nie pun Puan Ju pun banyak membantu la aq dan kawan-kawan lain... Terima Kasih banyak Puan.... Kelas aq untuk hari isnin cuma sampai pukul 1 je... Petang memang free je la... Ape lagi, dengan hujan turun, perghhh memang aktiviti tidur amat menjadi di petang yang sejuk tu... Sebelah malam pulak mula la melayan movie sehingga lewat malam... Maklumlah kelas lewat pada pagi selasa...

Pagi selasa yang nampak tenang dan indah bertukar dengan hujan renyai-renyai... hehe akibatnya aq yang basah semasa dalam perjalanan ke poli... maklum la naik motor je... kelas pun masuk lewat jugak la untuk subjek computer network pagi tu, tapi tenang saja aq masuk ke dalam kelas sebab lecturer nie sporting giler... kelas pun tinggal beberapa orang je sebab hujan je sepanjang hari tu... kelas computer network pun cuma sejam je... hujan masih lebat, aq, wawa dan pija lepak je dekat kafe berborak je sambil wawa menunggu hujan untuk berhenti manakala aq dan pija menuggu untuk masuk ke kelas math petang tu...
Memang rancak kami bertiga berborak sampai orang sekeliling pun pandang kat meja kitaorang je... Borak punya borak sampai la pukul 12 tengahari.. Hujan dah mula reda, wawa pun dah undur diri untuk balik... 

Tinggal aq dan pija je berdua menunggu kelas math jam 2 petang... Hehe entah macam mana la boleh tersama warna baju hari tu, lagi la banyak mata memandang... duduk berdua pun bising jugak kitaorang nie.. ada je topik nak sembang sambil lunch sama-sama... Last-last bila dah pukul 1.30 je pija dah ajak pergi kelas sebab time tu dah ramai budak lelaki & perempuan asyik pandang kitaorang je... Tak selesa la bila orang dah pandang lama-lama macam tu... so pergi ke kelas pun awal lagi so mana la nak ada orang so aq stay kat luar je la... Tak kan nak berdua-duaan pulak kan?? t tak pasal je kena tangkap... hehe tunggu punya tunggu last-last kelas batal rupanya... Cis tak guna punya junior, langsung tak inform kat abang & akak diaorang nie... Penat je kitaorang tunggu 2 jam lebih...  Sebelum balik tu ada la plan nak buat group discussion dengan pija dan kamila nie pada sebelah malamnya...

Tenettt... ada sms masuk dalam inbox nie "wan, jadi tak nak jumpa malam nie, pija tak boleh keluar. Perut sakit". So mood nak keluar pun rasa macam tak jadi nak keluar jugak la... So sms la kamila tanya dia samada jadi tak nak keluar, dia cakap ok je dan kebetulan hujan turun... Aq memang dah tak ada mood dan malas je nak keluar malam tu, tapi nasib baik la cik kamila nie baik hati sudi ambik aq kat rumah sewa malam tu... Thanks yaw... Ber-dating berdua je la kitaorang malam tu di "Tat Nasi Ayam" sampai la pukul 10 malam... Alhamdulillah siap jugak kerja yang kitaorang plan walaupun aq dengan kamila dok gelak je sambil gaduh nak buat lab computer network tu... hehehe

Untuk pagi rabu kelas Puan Maryam, bila aq masuk je kelas dah kena soal siasat sebab aq tak masuk kelas dia masa hari khamis lepas... hehe jawab sambil sengih... "saya pi Unimap puan"... Puan tak cakap pe la bila aq cakap macam tu... Pada aq minggu nie rasanya, aq rasa happy bersama kawan-kawan... Sedar tak sedar dah 2 tahun lebih hubungan persahabatan nie terjalin... Semoga hubungan nie akan berterusan selamanya.... Thanks 4 reading... Sekadar mengukir coretan mingguan disini...

Sekian!!!
Post a Comment