Sunday, March 13, 2011

Hari yg meletihkan

13/3/2011

Hari nie adalah hari yang agak xbest la bermula dari waktu pagi sampai la sekarang nie... ary nie ntah macam mana la leh terlewat bangun pagi, bangun je kelam-kabut pegi mandi n msuk klas pown lwat gler.... tengok jam je da pkul 8.20pg baru la sye dan rakan-rakan serumah masuk kelas ustaz.. bilangan pelajar pown xramai dan hanya 9 orang sahaja yang hadir... ter0k bt0l kelas sye... sebut je nama klas sye 2 mmg semua lecturer akan knal la coz diantara kelas yang famous dgn masalah.. hahaha sampaikan contoh yang seorang lecturer klas ktaorg bg pown da jd isu dekat jabatan kejuruteraan elektrik... hahaha kelakar bt0l... contoh tu lebeyh kurang macam nie la.. diantara jalan highway dan belukar, yang manakah kurang rintangan... kami sebulat suara dengan yakinnya mengatakan bahawa belukar adalah kurang rintangannya... dan jawapan itu menjadi isu dan bahan ketawa terhadap kelas sye... suma gara2 lecturer tuuttt yang salah paham la.... hadoi.. xpe pemes seketika... ok berbalik kpd aktiviti ary nie, lps je tmat klas agama.. jam 10pg sye ada klas semiconductor.. mse melakukan eksperiment untuk lab ke-2.. rakan saya lupa merendahkan arus sebelum on kan bekalan kuasa.. akibatnya perintang terbakar dan hangus... cpt2 kumpulan sye cabut perintang tersebut... hehe kelakar pn ade, trauma pn ada jgk.. last2 kantoi jgk coz lecturer tu dapat menghidu bau perintang yang hangus dan 1 klas kne mrah.. so lecturer 2 pggil setiap wakil kumpulan dan ajar blk cara nk kira arus dalam keadaan pincang hadapan(foward bias) dan keadaaan picang balikan(reversed bias)... penat jgk la aq dan kwn sekumpulan wat eksperiment bangang 2.. geram mmg la geram... da siap je kne wat semula coz bacaan yang ktaorg dapat adalah xl0gik dan rendah... xpe, sbar je la ngan karenah lecturer yg mmg sentiasa xpuas aty kt kelas ktaorg nie... last2 siap jgk lab ke-2 dgn jayanya... perghh... mmg terbaik la.. time ptg 2 ada lg kelas bersama dgn lecturer semicon n abes je klas dia, baru sye teringat yg baju BSMM sye ada kt umah sye n bju 2 sye kne pkai mse exam ary selasa nie... so cpt2 la blk ke umah, ujan renyai2 lg mse 2.. sampai je kt umah cuma tggal adik sye dgn kwnnya shj coz my parents da pg umah akak ktaorg kt Manjung, perak sebelum bertolak ke Pahang k0t esk... Adik sye kne tggal coz ada tusyen kt sekolah untuk student PMR.. haha pdan muka k0 kne tggal.. hehehe da siap amek suma barang trus sye chow blk ke Jitra n trus terlelap dibuai mimpi.. terjga pn td coz kwn2 da ajak pg mkn mlm... menu mlm nie nasi ayam berempah dan teh O ais laici buah.. da siap je mkn ase mcm ular sawa je... kenyang btoll.. mse nk blk terjmpa la jiran2 dpn umah sewa nie yg slalu gak mkn kt c2... nk tergelak gak coz akak yg amek order 2 bg pen n kertas?? hehe kne tulis sndiri la menu yg diaorg nk mkn.. hehe mmg sempoi la.. asenya 2 je aktiviti sye untuk ary nie... hope selsema n pnas bdan nie cpt la smbuh... dmam rindu kt spe la nie yerk?? hehe k la... daaaaaa n_n
Post a Comment