Tuesday, November 20, 2012

Celoteh Kebosanan...


Salam,

19 November 2012

Hari nie hari yang tenang dan santai je untuk hidup aq, lega sebab tak ada apa-apa paper untuk final exam, so pagi nie tidur pun lebih la sikit, bangun je dari tidur ada sms dari kawan dari kelantan, lama tak mesej dia sejak aq start final exam nie... Bila sms dengan dia baru aq perasan sesuatu persamaan antara dia dengan seorang lagi kawan aq. Always talk about the same thing. Maksud aq, perkara yang sama mesti akan diulang, ke semua perempuan macam tu ek??

 Kadang-kadang tu ok la, tapi ada sesetengah perkara tu mungkin buatkan aq atau orang lain akan reply "owh ye ke? ok la". hahaha mesej pendek-pendek macam tu la buatkan lelaki akan merasa bosan bila sms dengan perempuan... tapi nak tegur direct nanti jadi tak best pulak... Rindu pulak aq nak reka situasi di facebook tu, rasa macam lama je tak cipta dialog antara Girlfriend & Boyfriend tu. Biasa la, dekat facebook tu aq nie bukan suka sangat chat. So kalau nak nampak aq online facebook chat tu memang tak la kecuali orang-orang tertentu je.... Bukan apa, kadang-kadang yang baru add tu mesti macam kat situasi kat bawah nie, 

Samprit Ungu: thanks for add... :)
Orang baru add: welcome... nama sape??
Samprit Ungu: Samprit Ungu... awk plak?
Orang baru add: Nama saya Ain(contoh la..tak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang dah meninggal dunia).. Pelik la nama awak... kenapa pilih nama tu??
Samprit Ungu: sebab nama tu seseorang yang special bagi kat saya...
Orang baru add: Hurmm awek ek?? hehehe
Samprit Ungu: tak la... kawan myspace saya... hehe
Orang baru add: asal mana?? umur berapa??(soalan yang macam bodoh tapi tak bodoh sangat). Dah add tu, buat la semakan di wall aq, kat situ, umur ada, asal mana ada, tarikh lahir ada, makanan kegemaran ada, nak tau jantina pun ada.. Kesian pencipta facebook buat semua tu tapi orang lebih suka bertanya sendiri dari menggunakan fungsi facebook yang sedia ada)...

Kalau dah start soalan macam tu aq OFF je chat pastu update status... "ada kerja nak buat... offline... mood: sorry smua.." hahaha malas nak buang masa lama-lama dekat facebook tu. Bukan nak budget Hot Stuff.. tapi mungkin kita boleh guna masa untuk sesuatu yg lebih baik kan?? Lagi best aq blogwalking dekat blog-blog orang lain... Aq nie jenis tak kisah, blog sape pun aq follow, tambah-tambah yang suka buat online diari macam aq nie.... best dapat luahkan apa yang kita rasa kat sini... Nanti mungkin dalam masa 10 atau 20 tahun akan datang kita mesti rindukan kenangan-kenangan lama kita... So dekat blog nie aq nak warnakan setiap kisah kehidupan aq yang mungkin akan jadi sejarah untuk generasi aq yang akan datang... kot-kot la nanti bila dah tua ada cucu nanti, cucu nak tanya macam nie,

Cucu: Tok wan, tok wan nie asal mana?? sekolah kat mana?? kerja kat mana dulu??
Samprit Ungu: Hang tak ada facebook ka?? Nak tau add & subscribe fb tok wan.. jangan lupa follow blog tok wan sekali.. baca kat situ.. malaih tok wan nak ceqita panjang lebaq... hehehe

Hahaha jauh tak aq punya imagenasi?? sampai ke cucu tu... tak ada kerja betul. Biasa la orang pendiam nie kadang-kadang dia ada cara yang tersendiri untuk menghiburkan hati sendiri untuk mengisi kekosongan yang ada dalam dirinya.. So kalau ada kawan-kawan yang jenis pendiam tapi tiba-tiba dia senyum sorang-sorang tu jangan kata dia gila pulak... Dia sedang berhibur tu... Bunyi macam gila tapi aq macam tu la jugak kadang-kadang, tapi dalam bilik je la. Kat luar kalau buat sah orang cakap "hang nie demam ka".. hehe tak sabar nak tunggu jumaat nie untuk merdeka seketika dari segalanya tentang STUDY... rasa penat sangat otak nie dengan segala yang berkaitan dengan study... Lepas je pukul 10.30 pagi jumaat, selamat tinggal seketika wahai buku, assignment, test, final exam, quiz, lecturer, dan politeknik. Cukup la untuk kali nie.. Thanks for reading....

Sekian....
Post a Comment