Saturday, November 3, 2012

Coretan Khamis & Kasut...


Salam,

hehe alhamdulillah masih lagi berkesempatan meluahkan kisah kehidupanku... Minggu nie serius agak penat jugak la perjalanan hidupku... Isnin, rasa gemuruh dan takut jugak sebab hari tu ada interview presentation untuk subjek Communicative English... Bab-bab present nie la yang aq tak berapa nak berkenan nie sebab nie kelemahan diri yang paling ketara sekali untuk diri aq... masalah gugup tak selesai lagi walau dah macam-macam cara dah aq buat... Tapi nasib baik la group presentation aq ada seorang tak dapat hadir so Madam Salwani suruh postpone la hari khamis baru present...

Selasa, hari nie kelas kebanyakan batal, so aktiviti aq time petang tu tidur je la sebelum nak sibuk pada sebelah malam bersama dua orang kawan sekumpulan untuk subjek computer network.. Biasa la 1 kumpulan dengan  dua kawan perempuan tak kan nak ajak datang rumah pulak kan nak wat discussion so kena la jumpa dekat luar je... So bermula la perbincangan kitaorang dengan aq dan kawan yg pertama buat mini projek dan lagi sorang buat lab report... adoi, kalau keluar bertiga je, mesti tak sah lau xgelak... ada ja lawak antara kami bertiga... kucing pun boleh je jadi topik..so bincang punya bincang sampai la dekat pukul 11 malam... dah selesai kerja je, dua orang awek tu hantar aq balik rumah... selalu lelaki yang akan jemput perempuan lau nak keluar, tapi kes aq nie terbalik sikit... hehehe

Rabu, hahaha hari yang cukup down semangat aq... lepas kelas math la... dapat kertas untuk second test... markah rendah sangat-sangat... careless sangat... serius hari tu rasa macam nak nangis pun ada... tension k0wt sebab da study untuk topik tu tapi tak dapat markah yang tak cun pulak... tapi tak pe, masih ada peluang untuk repair markah for da last test...

Khamis, hari yang lengkap dengan musibah la.. hahaha start dari pagi. Aq dah terlewat pergi kelas IC Fabrication pagi tu, masa tengah jalan tu tapak kasut seblah kiri tercabut.. nasib baik dah lewat time tu so tak ada orang nampak sangat.. dalam kelas 1 masalah lagi, kena present lak, slide pulak aq tak buat lagi... tapi nasib la masa tak cukup so postpone minggu depan. Habis je kelas IC ada kelas Embded pulak... Nie pun ada masalah jugak kena design mini project untuk program... Susah jugak... Tapi semua kirisauan aq adalah pada jam 1 petang la sebab time tu nak kena buat BI interview presentation... Bukan tak ready tapi masalah Nervous tu tak hilang-hilang lagi... 

So jam dah pukul 1 maka bermula la episod musibah yang seterusnya... masa interview session tu kawan aq wawa, seow dan pijakpong dah start tanya soalan.. aq blank terus... padahal aq dah hafal semua jawapan untuk soalan tu.. Serius lawak kalau ada orang lain tengok time tu... aq terkelu terus lidah nie.. langsung tak terluah perkataan dari bibir nie... hehe ingatkan aq sorang je, habis 1 group aq kena jangkitan blank & blur aq nie... adoi, tak larat nak gelak kami berempat lepas habis interview tu... antara semua part aq yang paling lawak sebab diaorang ulang soalan tu banyak kali.. tapi aq Hank terus... memang Fail sungguh hari tu... 

So lepas habis BI Interview aq dan seow nak kena jumpa lec projek dekat unit exam, time lalu kat cafe aq dah rasa lain macam dah tapi tak pe, relax je jalan. Lepas lalu cafe je, nah sebelah lagi tapak kasut tercabut... adoi Tuhan je yang tau macam mana aq rasa time tu, rasa nak berguling-guling ja gelak kat situ... masa tu dah pukul 1.45 petang so tak ada orang jugak kat situ.. so tak la malu sangat, ape la nasib aq hari tu... Balik rumah sewa petang tu pun dok gelak lagi sorang-sorang dalam bilik bla dipkirkan balik... Hehehe tapi bagi aq semua tu suatu memori indah yang akan aq kenangkan sampai bila... Aq coretkan kat sini sebagai suatu tanda yang abadi... Thanks for reading...

Sekian....
Post a Comment