Friday, December 21, 2012

Coretan Mingguan 16-20 Disember 2012


Salam,

Minggu nie banyak jugak situasi kehidupan aq yang ingin aq coretkan di Diari Samprit Ungu nie... Ok lah, aq mulakan kisah dengan cerita tentang Ex gf dulu... Minggu nie memang suatu cabaran besar untuk aq la, sebab dah buatkan hubungan antara aq, ex gf dan Kak jadi tegang... Bukan niat aq nak sakitkan hati sesiapa pun, tapi biasalah... Wanita itu tidak akan lengkap jika tiada sifat Cemburunya kan?? Niat aq cuma nak bantu kak selesaikan masalah dia dengan Mr.A je tapi my ex gf nie dah salah faham antara aq dan kak so berlaku la konflik antara kami bertiga... Aq la kena mainkan peranan utk jernihkan keadaan antara dua insan nie... Sememangnya hati wanita nie cukup sensetif kalau berkaitan dengan orang yang mereka sayang kan?? Tapi alhamdulillah ex gf dah ok sikit cuma kak je yang macam tak dapat maafkan lagi aq dan ex gf....Dia ada balas permohonan maaf aq di chat facebook tapi naluri lelaki aq nie dapat tau samada kak tu betul-betul ok atau tak... Hope maafkan la kitaorang ye kak.. Kitaorang adik-adik lagi... Baru sweet 20 tau... Nampak sangat kurang matang tuu....

Minggu nie jugak adalah minggu pendaftaran masuk pelajar senior kembali ke Politeknik... Memang tak best la kan sebab mood bercuti di Krabi tu tak habis lagi.. Dengan sistem pendaftaran online yang agak Bangang membuatkan semangatku ini runtuh untuk kembali ke Politeknik... Tapi semua tu berubah sikit bila ada seorang pelajar baru masuk kelas aq... hahaha comel jugak *jangan nak gatai... student dari politeknik Jeli k0t lau tak silap aq... Aq suka je tengok, nak mengorat?? Kena cermin dulu la diri nie.... Macam langit dengan bumi je nampaknya... Lupakan je la... Lagipun dah confirm ada special boyfriend punya... Tengok gaya pun dah tau... Chewah, memandai je aq buat penilaian... Tapi setakat nie tak sempat lagi la nak tegur dan berkenalan dengan dia, lagipun better dia yang tegur aq dulu la, kenapa perlu macam tu?? Because I am not just a Man, but I am a special man on the earth... hahaha *prasan lebih... hahaha mengarut sungguh entry aq kali nie....

Kisah seterusnya, bekas alat tulis yang tersayang... Ape yang terjadi?? Hehe hari selasa baru-baru nie la, aq ada kelas Entrepreneur di bilik kuliah 5.8, entah macam mana aq boleh cuai dan leka sangat kelas petang tu sampai tertinggal bekas tu dalam bilik kuliah tu... Adoi, susah hati dan gelisah sangat malam tu sebab fikirkan kalkulator dan beberapa lagi barang penting dalam tu... Dah 5 semester aq dekat poli nie, nie la first time aq tertinggal barang macam tu... Aq nie boleh dikatakan seorang yang berhati-hati dalam apa jua tindakan.. tapi entah macam mana boleh cuai pulak hari tu... Mungkin penat sangat agaknya... Kalkulator ibarat nyawa la untuk kos aq nie... Hampir kesemua subjek nak kena kira.... Alahai, so pagi rabu tu cepat2 aq pergi ke poli untuk ambil bekas alat tulis tu.. Nasib semuanya masih ada... Alhamdulillah....

Pada sebelah petang pulak, aq ada la berjumpa dengan seorang rakan yang aq kenal di facebook nie..Aq kenal sejak sem 2 lagi rasanya... lama tak jumpa dia sejak dia pergi LI... Rasanya dekat 6 bulan lebih jugak la... So dah lama tak jumpa so berborak panjang jugak la sampai dekat nak masuk magrib... Selalu memang kitaorang akan berjumpa dekat kedai dekat dengan bilik sewa dia tu tak pun kat kedai Siam... Banyak jugak la perubahan dia yang aq nampak... Dah dapat jumpa ok la, lepas jugak la rindu dekat kawan tu... Hehe minggu nie jugak akhirnya penantian aq selama hampir 14 tahun untuk berjumpa kembali dengan kawan masa tadika dah menjadi kenyataan... 14 tahun tak jumpa memang banyak perbezaan la... Dia dah makin cantik sangat sekarang nie... Cuma tak sempat nak tegur sebab aq dah lewat nak pergi kelas masa tu... Insyaallah nanti aq akan jumpa lagi dengan dia... 

Setakat itu sahaja coretan mingguan untuk diariku ini...  Thanks for reading... :)

Sekian
Post a Comment