Monday, December 31, 2012

Hari Terakhir Di Tahun 2012


Salam,

31 Disember 2012

Hari ini merupakan hari terakhir kita berada pada tahun 2012  kan so mesti banyak kenangan yang tersimpan dalam tahun 2012.. Untuk aq mungkin terlalu banyak la kenangan pada tahun nie, sedih atau suka rasanya hampir sama saja... Antara kenangan-kenangan yang tercipta untuk diri ini adalah semasa practical pada bulan disember 2011 sehingga mei 2012... Semasa practical nie, banyak perkara baru yang aq dapat belajar dengan technician dan staff di situ... Terima kasih kak shahrom, kak asiah, abang jat, abg ad, giey, mie, cik on, ilyas, abg ed, shidi, wan, cain, kak iera, kak aza, en azrul(yon), en.syam(bos), dan semua geng engineering la... Buat akak yang selalu senyum time solat zohor tu terima kasih jugak atas senyuman yang diberikan setiap hari utk diri nie... 
Antara kenangan-kenangan yang tak boleh lupa masa dengan geng practical nie masa kita nak pergi kenduri dekat kokdiang k0t, yang ada eksident yang jadi depan mata kita semua tu... First time tengok lori terbang... hehe nasib la kita slow sikit, alhamdulillah Allah dah jauhkan kita dari musibah tu... Kenangan masa kena kacau dengan hantu dekat kilang tu pun tak boleh lupa jugak.. Lawak betul... Bila pikir balik nak tergelak pulak... Kenangan manis jugak bila hari last practical, kak shahrom belanja kek dekat secret recepie... Tak boley lupa la saat-saat indah tu kak... Buat kak shahrom dan geng Engineering, wan speck nie tak akan lupa la kenangan-kenangan sepanjang practical kat situ.... Mungkin la susah nak jumpa tapi kak shahrom yang rajin datang blog nie sila la melawat selalu nah... hehehe tak mesej bukan lupa nah kak....

Untuk tahun 2012 nie kenangan aq dengan si dia jugak banyak tercipta la... sedih dan gembira tu adat la dalam hubungan selepas putus cinta... Alhamdulillah hubungan persahabatan tu akan berkekalan la dengan izinNya... Insyaallah... Antara memori yang aq masih ingat masa beraya dirumahnya.. Masa nie jugak la aq berkenalan dengan Kak Areyouni, kawan baik si dia nie... Mula dari jumpa dengan kak nie, ada la beberapa ketika kenangan-kenangan aq dan kak di facebook... Banyak yang dikongsikan masalah bersama Dr Cinta nie, hahaha tapi sayang la lelaki tu tak nampak keikhlasan hati seorang yang menyayanginya... macam-macam cara Dr.Cinta dan kak usaha untuk tawan semula hati si lelaki tu... tapi sayang, keegoan mengatasi segalanya... Mungkin bukan jodoh, untuk  terus memikirkan lagi tentang orang yang tak sudi bak lagu yang selalu kak dengar, Bila Orang Dah Benci-Saleem.. Dalam hubungan aq dan kak nie wujud jugak konfilik antara aq, kak dan si dia... Dah macam cinta tiga segi pulak... tapi syukur la segalanya telah dapat dijernihkan semula kekeruhan dan salah faham dalam hubungan nie... 

Di facebook jugak aq banyak cipta cerita / situasi-situasi cinta untuk imbas kenangan-kenangan bersama si dia dulu.. tapi semunya macam berkubur setakat disitu saja kerana tentang situasi tu jugak dah buat orang lain terasa dan sakit hati... Ape la nasib diri nie kan asyik salah je dimata orang lain... Entah la... Manusia nie sifatnya tak sempurna kan so mesti la akan ada salah dan silap jugak... Seronok sebenarnya mencipta suatu bahan bacaan untuk orang lain membaca... tapi tu la.. Buat macam nie salah, macam tu salah... Rasa nak diam je... tapi diam pun jadi suatu kesalahan jugak... hehe susah betul... tapi insyaallah minat aq untuk terus menulis(dalam laptop kena taip la kan.. menulis tu bagi sedap ayat ja.. hahaha) tak akan pernah terhenti la... Sememangnya aq minat dengan bidang penulisan nie sebab imagenasi aq boleh dikatakan tahap gila jugak... tapi gila dalam romantik la... erkkk?? macam mana tu eh?? haha maksud aq, fikiran nie boleh berimagenasi dalam situasi orang-orang yang tengah bercinta la dan berdasarkan pengalaman cinta aq sendiri... Mudah-mudahan akan lahir jugak sebuah novel dari karya Samprit Ungu... Amin.. Doa-doakan la ye... ^_^

Pengalaman percutian ke Krabi, Thailand jugak meninggalkan kesan yang mendalam jugak dalam kehidupan aq... Suatu pengalaman baru dan kenangan yang terindah buat aq dan keluarga.... Tahun nie dah Krabi.. tahun depan tak tau la kemana... Hehe, blog nie jugak tak tercapai la target untuk post entry melebihi tahun 2011.. Nak buat macam mana, banyak story sedih je, tak larat nak menaip dengan air mata je... Hahaha sentimental sangat la den nie haa... Adoi, tak apa la, janji aq dah puas hati dengan apa yang aq da coretkan diblog nie sepanjang tahun 2012 nie, yang suka teruskan membaca la ye... Kalau bosan tu abaikan je blog nie... Dah nama pun Diari Samprit Ungu so semua kata-kata hati je la diterjemahkan disini... Thanks jugak untuk yang sudi singgah dan follow disini... yang tinggalkan backlink di chatbox tu jgn risau.. Samprit Ungu akan terus ke blog anda dan follow... Yang tinggalkan iklan-iklan tu hope jangan la buat macam tu, kenakan orang macam tu tak baik la... Promote la link iklan kat tempat lain ok... Pliss la... :P

Tahun nie jugak banyak jugak Novel yang dapat aq baca, antaranya Suami Aku Ustaz, Kan Ku Kejar Cinta Kamu, Kau Aku Kita & Jodoh Itu Milik Kita... Hehe ada yang sempat aq buat review dekat blog nie... yang tak sempat tu maafkan la ye... Terlalu sibuk dengan pengajian di Politeknik nie... Haha bila la nak habis nie... Penat sangat-sangat dah... Tak pa, sabaq-sabaq... tak lama dah... Bab politeknik nie malas sangat aq nak story dekat sini... Hehe tak ada yang menarik sangat pun... Haaaa cakap pasal novel tadi, ada 1 kenangan yang terindah la untuk aq sebagai penutup tahun 2012 nie, Jodoh Itu Milik Kita adalah titik permulaan kenangan antara aq dan seseorang yang telah berkongsi tentang novel ini kepada aq... Bila dah baca dia hadir menceriakan kembali hari-hari aq yang kosong tanpa rasa... Seronok sangat bila sifat manja dan kelakar dia tetap sama macam 3 tahun dulu... Sahabat yang terindah, aq berjanji tak akan buat dia jatuh cinta lagi tapi macam mustahil la dengan hari-hari aq bersama dia dengan gelak tawa dan keceriaan tanpa henti.... Terima kasih atas penutup tahun 2012 ini dengan keceriaan dan kebahagiaan yang diberikan... Aariz Danial akan terus membuatkan Dahlia Darius akan terus tersenyum selamanya... Insyaallah... Gurauan dan angan-angan kita akan tercapai suatu hari nanti... Sama-sama kita usaha untuk ke arah itu ye... Amin... 

Tudiaaaa... panjang lebar aq berceloteh di sini sampai tak sedar dah dekat 2 jam dah menaip... Sorry tak ada kaler-kaler kat entry nie... tak sempat nak edit.. pinjam internet kawan je... Buat semua... Disini Samprit Ungu nak mohon seribu kemaafan atas segala salah silap, terkasar bahasa, samada secara sedar ataupun tidak... Manusia biasa ini sentiasa melakukan kesilapan dan maafkan dengan seikhlas hati... Aq ingin mulakan tahun baru dengan azam baru disamping semangat baru disamping Lia... Thanks... Selamat tinggal tahun 2012 yang penuh dengan cerita dan selamat datang tahun 2013 dengan penuh keceriaan... Insyaallah... Thanks for reading..

Sekian!!!



Post a Comment