Sunday, December 29, 2013

KEDA Resort Bendang Man Family Gathering...


Hai lamanya Mr.H tak update kan blog nie? Maklumlah busy bebenor dengan perjalanan kehidupan seharian sekarang nie. Ok lah, kali nie Mr.H nak share tentang family gathering. Seperti kebiasaan, family Mr.H nie selalunya akan ada perhimpunan sekeluarga la. Kadang-kadang kitaorang buat makan malam bersama, tak pun lunch dekat mana-mana tempat makan yang best. Kali nie ada kelainan sikit sebab 1 family berkumpul dan bermalam di KEDA Resort Bendang Man yang terletak di Sik, Kedah. Untuk maklumat lanjut (klik sini)

Tempat nie memang suatu tempat yang sesuai untuk mencari ketenangan serta menikmati suasana yang nyaman. Di resort nie jugak ada sarang-sarang menternak kelulut. Kelulut nie macam lebah jugak la. Cerita tentang resort nie, memang disediakan banyak bilik dan kawasan sekitar jugak memang sesuai bagi yang mencari ketenangan. Kat sini jugak ada disediakan tapak perkemahan . Kebetulan semasa Mr.H sampai ada 1 kumpulan KRS dari sekolah-sekolah agama di selangor buat perkhemahan disini. Sempat jugak usha-usha adik-adik muslimah nie. Alahai sejuk mata memandang... Hehe

Untuk pilihan bilik anda boleh pilih bilik yang Mr.H sekeluarga duduk nie. Ada 1 katil queen 2 katil single dan siap ada tilam tambahan lagi 3. Apa lagi eh yang ada dalam bilik nie? 2 aircond, freezer, tv LCD 32 inch, almari dan pemanas air... Mr.H sekeluarga ambil 2 bilik sebab total ahli keluarga Mr.H 10 dewasa dan 10 kanak-kanak. Harga bilik nie rasanya bawah Rm200 seunit. Tak sure sebab akak Mr.H yang bayar dan kat sini jugak family Mr.H ada tempah untuk breakfast, lunch dan makan malam. So tak payah pening-pening kepala nak keluar cari makan. Paling best buat bakar-bakar la kalau datang sini. Aktiviti yang seronok dilakukan sekeluarga... Malas nak story panjang-panjang.. Layan je gambar kat bawah nie k... hehehe

View from depan bilik....
Mesti nampak banner nie kalau dah sampai sini.... kat belakang tu ada macam bilik mesyuarat, kantin serta surau...
Mr.H, Mama, Abah, Mia dan Adik....
Belakang Mr.H tu bilik yang di-check in.. haha
Mama dan Zafira...
Gebu(Vios) mama Mr.H...
Nie bilik kitaorang... dekat tepi katil single tu ada lagi 3 tilam tambahan...
Tv dan almari...
Pemanas air dan Freezer...
Jom bakar-bakar.. Kambing dan Sosej...
Anak-anak buah mandi...
My Family...
Saya takut air... Buat muka comel abes si Mia nie...
Zafira dan Nafis...
Abang shahidan dan anak-anak buah...
Tok ayah dan Haziq...
Budak baju pink nie suka bergambor... with mama dan adik...
Jom main air...
Photographer baru dapat mandi... opss... blur sikit... aurat2... haha
Layan.... best...
Zafira tengok ape tu? "hang nak makan dak?" tanya mama Mr.H... hehe lauk nie tempah kat resort nie je...
Istana pasir... hehe
Abang dan kak ipar...
Buat barisan.... hahaha
Akak dan aysha.... 
Aysha... tak sejuk ke?? hehe
Sempat jugak snap gambaq nie...
Peace yaw... Muka mengantok sebab sejuk kena air pepagi... Ermm kurus tak? haha
Kakak-kakak dan adik..
Mia Umairah... dah macam model plak...
Setakat itu saja yang dapat Mr.H kongsikan untuk entry kali nie... Maaf la sebab lambat update disebabkan Mr.H busy dengan hidup Mr.H yang terumbang-ambing dalam mencari perkerjaan... Insya Allah, 2 entry lagi akan menyusul sebelum menutup 2013 dengan 1001 kenangan... KEDA Resort Bendang Man telah mencatat kenangan kami sekeluarga... Suatu tempat yang best untuk bersama keluarga... Thanks for reading...

Sekian Coretan Hati....



Post a Comment