Sunday, December 29, 2013

Taman Agroteknologi Mardi Cameron Highland...


Hai semua, alhamdulillah Mr.H dapat meneruskan update sebelum melangkah pergi meninggalkan tahun 2013 dengan penuh warna warni kenangan... So update kali nie kisahnya tentang 25 Disember 2013. Iaitu public holiday la sempena cuti Hari Natal @ Krismas. Sebenarnya Mr.H pun tak tau yang akak Mr.H plan nak datang ke Cameron Highland nie. Ingatkan nak rehat kat rumah je sebab cuti pun sehari je. Kami bertolak dari Manjung, Perak lebih kurang pukul 8:30 pagi dan sampai di Cameron Highland dalam pukul 11 pagi. 

Destinasi pertama menjadi tempat persinggahan kami adalah di Tringkap.Kat sini macam-macam jugak barangan yang dijual. Kalau dari segi harga tu rasanya kat sini lebih murah la dari 1 lagi tempat yang ramai orang akan singgah selepas Tringkap nie... Contohnya kalau kat sini boleh dapat magnet yang lekat dekat peti ais tu cuma Rm1 setiap satu tapi dekat lagi satu tempat dah jadi Rm2 dah. So dekat sini ada la beli jugak keychain dan magnet di peti ais tu untuk bagi dekat kawan-kawan akak... Cer tengok gambar yang sempat di ambil di sekitar kawasan nie... Hehehe

Jom tengok apa yang ada...
KG. Tringkap
Sekitar pemandangan di sini...

Next destination of course la ke tempat yang jadi tujuan utama datang ke Cameron nie iaitu Taman Agroteknologi Mardi Cameron Highland untuk menikmati segala tumbuh-tumbuhan di sini. Tiket masuk cuma Rm3.00 sahaja bagi dewasa Rm1.50 bagi pelajar dan percuma kepada kanak-kanak berusia 6 tahun kebawah. Tempat nie memang sangat sesuai dilawati sebab anda boleh menikmati pelbagai jenis tumbuhan disini yang memang cantik-cantik. Strawberi pun ada. Mr.H sempat jugak la mencuba ais krim strawberi yang dijual di kawasan tanaman strawberi nie. Jom tengok sekitar pemandangan disini...

Matahari silau la... mana spek mata hitam nie?
Nature... 
Mr.H di laman bunga... hehe skemanya..
Anak buah Mr.H...
Kuning yang seksi...
Cantik kan??
Menikmati suasana taman bunga...
Warna torquise yang menarik... Suka tengok pokok nie...
No Caption...
Ketenangan...
Boolat... hahaha
Unik... 
Eh ada lebah la... 
Strawberi... Nampak sedap je kan? hehe
Single... Alone... 
Purple... hehe favourite colour...
Lambatnya berjalan... lapaq nie... haha
Candid sekeping hahahaha
Bunga Matahari besaq gedabak...
Tomato atau dalam bahasa omputehnya Tomatoes... Macam sama ja.. Hahaha
Love this picture...
Buah Kundur yang besar.. banyak autograph kat buah nie...
Kelembutan....
Snap-snap lagi... Sronoknya baby....
tengah Instagram la... hehe 
View from da top... Sejuk bak hang...
Power of camera... Nikon D90...
Sekuntum Mawar Merah...
Symbol of Attraction...
Setelah puas mengelilingi kawasan disini, Mr.H sekeluarga bersiap untuk pulang. So tak kan la tak bawak balik buah tangan kan? Kami singgah sebentar di pasar yang berdekatan dengan hotel equatorial nie. Jom tengok apa yang ada dekat sini...

Hadoi.. Menggoda sangat strawberi nie.. aummm....
Sekitar pemandangan...
Macam-macam ada disini... Hehe
On the way nak balik... Sejuk sangat...
Dah siap membeli belah terus bertolak pulang ke Manjung,Perak. Perjalanan seharian di Cameron Highland nie sememangnya sesuatu yang memenatkan tapi best la. Insya Allah akan kembali lagi disini bersama my big family... Hope enjoy dengan update Mr.H kali nie.. 

Sekian Coretan Hati...

Post a Comment