Saturday, March 30, 2013

Impianku... Suatu Hari Nanti...

Salam, 

Hari jumaat yang penuh dengan aktiviti di laman sosial, banyak masa Mr.H habiskan dengan blogwalking dan edit blog sahaja oleh sebab sebelum nie terlalu sibuk dengan presentation so nak blogwalking memang tak ada masa, just publish entry mingguan yang Mr.H buat draf dalam notepad sahaja... Ok lah, tengok tajuk kat atas rasanya Mr.H tak pernah update lagi k0t tajuk kat atas nie walaupun dah bertahun Mr.H dalam dunia blog nie... 

Cerita tentang impian atau angan-angan la... hehe kalau la nak ceritakan bab nie, Mr.H nak mulakan dengan kereta dulu... Kereta idaman Mr.H biasa-biasa saja... Kalau bila dah kerja nanti dan mampu, rasanya Mitsubishi Lancer kot tapi warna putih la pilihan Mr.H, memang minat sangat kereta nie... hehe dan kalau terlebih mampu mungkin Nissan Fairlady antara pilihan Mr.H jugak... Selain tu, rasanya Toyota Camry antara my favourite jugak la sebab memang selesa sangat bila naik kereta abang Mr.H yang sulong dan yang terakhir Toyota Vios(Cik Pieja panggil gebu, hahaha)... hehe tu antara top 4 la kalau diberikan pilihan untuk memiliki kereta idaman.... gambar boley layan kat bawah nie haaaa.... hahaha

Nak warna putih dan nak buat air brush... SU.. hehe
Gebu je kan?? haha lau dapat tak tau la... Impian2...

Mewah dan Bergaya... nie model baru.. model lama sikit nampak tembam,,, lagi cun la...
Vios macam mama Mr.H... 
Ok next, rumah pulak... Rumah nie nak kata mewah tu tak ada la sebab Mr.H punya plan tak nak rumah besar-besar sangat... Agak-agak cukup untuk isteri dan 3 orang anak dah la... Amboi plan sampai ke anak tuh, jauh benor angan Mr.H nie...Future planning...  Well perancangan Mr.H macam tu la... Rasanya 3 orang dah cukup la sebab until hari nie my mom dah ada 10 orang cucu tau... Tapi mana tau kan kalau rezeki Allah nak bagi tu lebih.. Hehehe 2 lelaki seorang perempuan.. Pandai-pandai ja Mr.H atuq... hahaha eh tadi nak cakap bab rumah kan? Macam mana boleh cakap pasal isi rumah pulak nie... Ok contoh rumah idaman Mr.H.. haaa tengok kat bawah nie..

Nie first choice la.. cantik kan???
Nie kategori kurang berminat la... Tak ada privacy sangat... Tak best... hehe
nie second sebab kawasan laman luas... Mr.H suka... hehe
Nie kategori time dah pencen or time dah tua.. hehe rasa tenang je..

hehe dah ada rumah mesti nak tau jugak kan mood macam mana yang aq suka untuk bilik tidur.. gila betul blogger lelaki update macam nie... kalau blog awek-awek tak ape la jugak... tapi tak ape la, at least citarasa lelaki pun nak kena tau je, tak kan nak biar isteri sorang je deko-deko rumah tu, mana best, tak ada feel la hidup bersama... umpama teh tanpa gula... siapa teh siapa gula nie? Mr.H teh, future wife tu gula.. ala so sweet.... hahaha ngada-ngada betoi Mr.H nie.. opsss melencong jauh aihhh.


Nie first choice.. tapi kalau boleh nak ada purple sikit baru cun..
Nie yang second, pun nak hijau tu jadi purple jugak... hehe
Nie time krisis... tetap sebilik walaupun berasingan... ala-ala setia hujung nyawa gitu... hahaha
lebih kurang macam tu la set bilik tidur yang Mr.H nak... Simple & not too over la kata orang.. Dan yang paling penting no television allowed to be there... Hehe why??? ada la sebabnya... Rahsia-rahsia...

Hehehe orang cakap kalau dah kahwin rasanya tak lengkap la kan kalau tak berbulan madu... amboi part nie sengih ja depan laptop tu, macam la Mr.H tak nampak kat sini... ok la, pilihan pertama sebagai tempat honeymoon, Mr.H pilih (1)Pulau Sipadan di Sabah... Kenapa Mr.H pilih disini? Sebabnya pemandangan kat sini tengok dalam tv alahai terpesona la.. Cantik sangat... hehehe hope berkesempatan sampai nanti walaupun bukan dalam kalendar bulan madu...

Cantik kan ciptaanNya??? hehe

Calon seterusnya pilihan Mr.H ialah (2) Phi Phi Island, Krabi, Thailand... Sebab cantik jugak pulau kat sini. Sayangnya holiday 1 family tahun lepas kitaorang tak dapat pergi pun, cuma dapat singgah di Ao Nang je... Insyaallah kalau berkesempatan nak pergi sini jugak sebagai salah satu destinasi bulan madu impian Mr.H... hehe Miss.H jangan dok gelak lebih sangat... Ini idea awak jugak kan? So Mr.H tunaikan... hehehe

Kat sini jugak ada shooting citer james bond:Skyfall... 

Yang ketiga menjadi calon untuk Mr.H ialah (3) Cameron Highland, Pahang... kat sini adalah tempat yang sesuai sangat untuk menghabiskan masa bersama.. Biasalah, tempat yang dingin.. Jauh sekali dengan kesibukan kota akan memberikan kita suatu ketenangan yang sangat-sangat kita perlukan dalam menghabiskan saat-saat terindah bersama insan yang menjadi Cinta Halal kita kan? Kalau ada layan cerita Adam & Hawa tu mesti tengok kan part yang dekat-dekat nak ending masa Am bawak Ain datang kat Cameron nie.. Wah, sweet-sweet maaa...

Pemandangan Hijau yang tenang....
Ade sapa-sapa nak?? hehe sexy betul...
Dan calon terakhir yang mendapat tempat di hati Mr.H ialah (4) Pulau Redang, Terangganu... Well kat sini pun adalah destinasi yang ok jugak sebagai destinasi cinta bulan madu nie... Cantik kan pemandangan disini... 

Rindu nak pergi Terangganu....

Nampaknya itu sahaja impian Mr.H dalam 5-7 tahun akan datang. Insyaallah pasti akan dapat dicapai dengan azam, usaha, tekad dan doa... Cuma persoalannya kan?? Siapakan yang akan melengkapkan impian Mr.H nie??? Who will be my Mrs.H? Let Allah choose who will be my future wife that will complete all my dreams... I am still 20 years old today.. So young right?? Just dreaming first... Who knows it will become reality soon? I will write it for next entry on 5-7 years later... "My dreams come true!!!"... hahaha thanks for reading... Hope you enjoy.... 

Sekian Coretan Hati.... 







Post a Comment