Sunday, March 31, 2013

Kisah Adik-Adik Angkat Mr.H yang Tersayang...


Salam,

Hehe malam nie Mr.H masih lagi sempat untuk update terakhir untuk minggu nie... Selalunya petang sabtu Mr.H dah ada di Jitra... Tapi minggu nie Mr.H plan nak balik pagi ahad je sebab kelas untuk esok start pukul 11 pagi, so baik Mr.H lepak dan rehat-rehat dulu... Dapat jugak update blog untuk malam nie... Blog nie Mr.H ada buat perubahan sikit la.. Nak bagi nampak lebih kemas dan ringkas... Cuma part gambar Mr.H dan dua insan istimewa dalam hidup Mr.H nie je tak sempat nak edit sikit bagi nampak kecik...

Back to da main topic of tonight, well tadi masa pukul berapa entah, Mr.H plan nak cari cable untuk Tab nie, so buka la almari barang-barang peribadi Mr.H nie, dan akhirnya jumpa jugak barang yang dah lama Mr.H cari... Surat perkenalan dengan Adik angkat Mr.H yang pertama iaitu Ayong @ Nurul Adilla Binti Adree... Sorry kalau typing error pada nama penuh ye dik... Rindu sangat nak baca kembali surat-surat-surat kiriman dari Ayong nie... Tengok kat bawah nie.... 

sorry scan senget... kertas separuh ja... kenangan wooo....

Mr.H dah scan balik kesemua 5 surat yang memberi kenangan terindah buat Mr.H... Hope Ayong pun simpan la surat balasan dari Abang Wan nie..Masa nie Mr.H form 3 dan Ayong form 1... Rasa terharu pun ada bila baca balik, dah dekat 5 tahun kitaorang menjadi adik & abang angkat nie.. Walaupun dia sekarang study di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Kuala Lumpur, tapi hubungan kitaorang tetap tak putus di muka buku dan handphone... 

Rindu sangat nak jumpa adik angkat Mr.H nie... Haaa dah kebetulan story bab adik angkat nie kan meh Mr.H kenalkan dengan kesemua adik-adik angkat Mr.H... Gambar tak dapat diupload la rasanya sebab I need permission from them first.. T tak pasal-pasal kena marah... Ok la, adik angkat yang first Ayong tu la.. Kenal masa Mr.H form 3. 

Next, adik angkat ke-2 nie muda setahun dari Mr.H, nama dia Nur Shahira Binti Abdullah @ Syiera. Mr.H kenal dia dari seorang kawan Mr.H nie @ cousin si Syiera nie.. pun kenal masa form 3 jugak. So berhubung melalui SMS dan akhirnya berjumpa bila syiera datang kenduri rumah Mr.H... Setahun lepas tu Syiera jugak pindah ke sekolah yang sama dengan Mr.H... Syiera nie antara best student la... Bahasa arab A+ dan mahir dalam tulisan Khat... Hehe tumpang bangga la sebagai abang angkat... Now Syiera nie study di Monash University... Lama tak tegur-tegur di facebook dan jarang nampak dia online...

Dan adik angkat yang terakhir, Mr.H kenal masa zaman myspace dulu la... Nafisah Ibrahim. Dia nie orang selangor dan sekarang study di UITM,Jengka, Pahang... hehe yang nie kalau nak tengok dia boleh, singgah la di blog dia (hamtaro's blog) dan follow disitu. Kat situ ada gmbar dia... Teringin sangat nak jumpa diaorang bertiga nie... Yang Nafisah nie je tak pernah jumpa lagi sebab perkenalan di laman sosial je... Hope dapat jumpa jugak la bila abang diaorang nie dah kerja nanti... 

Apa-apa pun kerinduan ini sentiasa dirasakan untuk adik-adik bertiga nie walaupun masing-masing berada dikejauhan ini... Semoga kesemuanya diberikan kesihatan yang baik, dipermudahkan urusan harian, dilindungi dan dijauhi dari musibah, serta sentiasa ingat kat abang diaorang nie walaupun jarang contact... hehehe sekian sahaja coretan untuk kali ini... Thanks for reading.... 

P/s: Comel kan surat tu? Well form 1 lagi masa tu... hehe

Sekian Coretan Hati....
Post a Comment