Friday, April 5, 2013

Coretan Mingguan 31 Mac hingga 4 April 2013

Salam,

Syukur alhamdulillah, masih lagi berkesempatan untuk meluahkan perjalanan kehidupan di minggu nie... 


31 Mac 2013

Huraghhh mengantoknya pagi-pagi nie, nak bangun pun rasa malas je. Hampir jam 3 pagi mata ini melabuhkan tirainya selepas selesai skype dengan Miss.H dan kemas barang-barang... So pagi nie, pukul 8.30 jugak la Mr.H bertolak pulang dari rumah mama... Mama bising jugak sebab dia dah masak nasi banyak, tapi nak buat macam mana, Mr.H ada kelas jam 11 pagi... Hadoi bawak moto pun rasa mengantok je tau, dengan jalan pun lengang je pepagi nie... Selalunya pasang jugak lagu dekat telinga nie, tapi pagi nie rasa malas nak dengar lagu... So jam 9 pagi Mr.H sampai di rumah sewa... So letak je beg terus keluar semula beli nasi lemak, tapi kali nie Mr.H tak beli dekat mak cik yang berniaga dekat dengan traffic light tu tapi beli dekat mak cik yang dekat dengan kedai runcit nie... Tak best sangat la sambal nasi lemak nie.. Manis macam gula sangat... Masa tengah beli tu sempat jugak la berborak... Aiii pantang jumpa mak cik-mak cik je mesti diaorang akan tegur dan borak dengan Mr.H nie... Hahaha kadang-kadang borak tu macam dah kenal lama pun ada... Aii pelik betul... Dah selesai breakfast terus kemas beg dan bersiap untuk ke poli... Sambil-sambil bersiap tu ada la sms dari Cik Pieja, dia tak masuk kelas Entrepreneur hari nie, ada hal sikit katanya... Tinggal Mr.H dan Cik Kamila berdua je la nampaknya... Kelas hari nie cuma buat presentation untuk bisness plan yang telah kitaorang hantar proposal hari tu. Group Mr.H bersama Cik Kamila dan Cik Pieja akan present hari selasa nie... So cuma tengok kawan-kawan je la present untuk hari nie... Habis je kelas Entrepreneur Mr.H balik ke rumah sewa jap, mandi dan datang balik ke poli sebab nak jumpa Cik Pieja pukul 1.15 petang.. Ada kerja sikit nak kena selesaikan bersama... So Mr.H tunggu je sorang-sorang di bengkel pendawaian sampai Cik Pieja dan terus kami menuju ke kafe kering. Cik Kamila dan Zalina dah lama tunggu kitaorang kat situ... Letak je beg terus Mr.H dan Cik Pieja pergi beli air... Ada 1 group budak lelaki pandang je Mr.H dan Cik Pieja, cuma senyum je la Mr.H berikan... Hahaha dan masa nak kembali ke tempat duduk tu, dari jauh Mr.H lihat seseorang nie... Akhirnya dia melambaikan tangan... Yes memang dia... Fatin la... Selalu hari ahad Mr.H akan nampak dia lalu kat situ... Ok la dia dah kenal... Kalau tak jalan buat bodoh je... Tak sempat nak tegur pun sebab sibuk berborak dengan kawan dia je... Lantak la... hehe masa tengah leka borak dan bergurau dengan Cik Pieja tetiba je Yu(Nurul Shidatul) pulak yang muncul depan mata nie... haii ramai pulak yang Mr.H terjumpa hari nie... Yang Yu nie tak sombong sangat, dia sempat borak sepatah dua... kawan-kawan dia tengok dan senyum-senyum je bila Yu berjumpa dengan Samprit Ungu nie... hehe so kembali kepada Mr.H dan kawan-kawan kelas. Rancangan nak siapkan End Of Chapter Circuit Analysis dah jadi masa berborak je sampai la pukul 2 petang. Mereka bertiga ke kelas Embded System dan Mr.H ke kelas Engineering Math... Alahai mengantoknya mata nie... Sampai la pukul 4 petang terus balik rumah terus sebelum keluar semula beli makan... Tengahari rasa kenyang je, so balik je dari kelas math memang lapar la... Menu hari nie Nasi Goreng Cina dan sirap Bandum. Macam biasa bungkus je dan makan kat rumah... Dah selesai makan entah macam mana mata nie terlelap dan pukul 6.30 jugak la baru bangun. Rehat jap dan mandi. Lepas solat magrib Cik Kamila sms ajak Mr.H buat slide presentation untuk Entrepreneur dan tolong dia buat report projek. So dalam pukul 8.15 malam, dia datang ambil Mr.H kat rumah sewa. Mulanya ingat memang malas nak keluar dah sebab berdua je, selalu Cik Pieja ada sekali... Tapi malam nie kami berdua sahaja. Tempat biasa kami di D'Aman Cafe la... Lama jugak la kami buat kerja di situ sampai pukul 10 malam Mr.H dah tak tahan rasa pening sangat kepala nie... Terus mintak Cik Kamila hantarkan balik... Sampai je kat rumah terus ambil wuduk dan solat isyak... Ya Allah, masa nak sujud tu rasa macam kepala nie dihempap batu je. Sakit sangat, Mr.H dah rasa loya semacam je... Last-last terus muntah... Yes migrain datang lagi... Selalu kalau kena attack dengan migrain memang macam nie la petanda untuk Mr.H... Rasa sakit kepala yang berganda-ganda dari sakit kepala biasa dan mesti akan muntah... Terus Mr.H selimut dan pejam mata, tapi tak boleh sebab terlalu sakit... Terus minum air masak, tak sampai 10 minit kembali muntah... Badan nie dah lembik rasanya sebab air pun dah tak boleh nak masuk dah... Memang teruk la migrain kali nie, 3-4 kali muntah sampai jam 2 pagi.... adesss... hope esok ok la... 

1 April 2013

Pagi nie Mr.H bangun awal.. jam 5.30 pagi jugak mata nie dah terjaga.. So sementara nak tunggu waktu subuh tu mata nie terus terbuka tanpa melakukan apa-apa, sakit kepala disebabkan migrain masih lagi terasa. Memang sakit sangat. Lebih kurang jam 6.30 alarm handphone ini berbunyi dan terus Mr.H bangun untuk mandi dan solat subuh. Selepas selesai solat, tiada apa yang mampu dilakukan melainkan terbaring semula kerana sakit kepala yang teramat sangat... Kelas Data Communication Mr.H terpaksa ponteng. Nasib la hari nie cuma presentation tajuk yang diberikan Puan Ju minggu lepas. Dalam jam 9.00 pagi, Mr.H terjaga dari tidur dan perlahan-lahan cuba bangunkan diri nie... Memang longlai je badan nie sebab muntah teruk semalaman... So keluar kejap ke kedai berdekatan cari air 100 plus. Ini je ubat sementara nak bagi tenaga kat badan nie... Balik je rumah terus minum dan terbaring kejap. Mr.H ingat nak sambung buat slide presentation yang tak sempat nak habiskan dengan Cik Kamila semalam, baru 10 minit Mr.H buka netbook terus sakit kepala nie kembali teruk dan kembali terlelap sehingga jam 12 tengahari... Jam 12 tengahari, Mr.H terus pergi mandi dan kemas beg, walau tak larat macam mana pun kelas petang nie terpaksa gagahkan diri untuk pergi sebab kalau tak pergi confirm tak boleh nak jawab kuiz minggu depan... Dah selesai solat zohor terus Mr.H pergi ke poli dan naik ke banggunan tingkat 5. Seperti biasa group trio Mr.H (Cik Pieja dan Cik Kamila) dah sampai di dalam kelas. Sambil berborak tu memang tak sah la kalau tak bergurau, tapi Mr.H agak slow la sebab kepala nie macam orang separuh sedar je... Cik Pieja ada belikan roti dan paksa Mr.H makan tapi memang tak ada selera langsung tekak nie... Last-last cuma secubit je Mr.H makan, tu pun rasa loya tekak nie... Part gurau dengan Cik Pieja bila kami masing-masing keluarkan minyak cap kapak la... Hadoi, bab minyak cap kapak pun boleh jadi gurauan kami berdua... Sorang keluarkan botol kecik, sorang lagi keluarkan botol besar punya.. hehe Topik untuk petang nie memang susah dan memeningkan la... Dah la dengan keadaan tak sihat nie, belajar pulak topik level gila macam nie... Adesss.... Dari jam 2 petang sampai jam 4.30 petang... Tangan nie asyik sapu minyak cap kapak kat kepala nie... Memang tak reda-reda sakit nie.... Habis je kelas Cik Pieja ada ajak keluar malam nie tu pun kalau Mr.H ok la untuk sambung buat slide presentation bisness plan tu... Mr.H cakap tengok keadaan je la... Takut jugak sebab sakit kepala nie tak tentu, ada masa rasa sakit yang ringan je, kadang-kadang dia datang attack macam 10x daripada sakit kepala biasa... Selalunya hari first kena rasa paling teruk sekali... So balik dan terus solat asar sebelum sekali lagi mata nie terpejam... Malamnya Cik Pieja dah sms tanya samada Mr.H ok ke tak? rasanya dah reda sikit la lepas terlelap kejap... Beberapa minit kemudian Cik Kamila call yang dia dan Cik Pieja dah on the way nak datang ambil Mr.H kat rumah sewa, so Mr.H bersiap dan prepare netbook untuk buat slide presentation... Thanks group trio yang sudi jemput dan hantar Mr.H.  Tempat meeting kitaorang macam biasa la dekat D'Aman Cafe... Kedai yang selalu kami bertiga dating ber-assignment... Masa dekat D'Aman Cafe tu, Mr.H dan Cik Pieja geram sangat kat kucing menikus nie... Hadoi, siap duduk atas kerusi Mr.H, raba-raba lutut Mr.H nie... Terkejut la jugak rasa macam ada yang main-main kat lutut nie, mana la tak melatah sampai dua tiga kali, yang Mr.H nie pulak boleh tahan jugak latahnya, asyik gelak je la Cik Pieja dan Cik Kamila... Jinak sangat kucing tu, tapi bagi Mr.H melampau sangat la sampai mengganggu macam tu... Part yang Mr.H dan Cik Pieja tak larat gelak bila ada customer lain pegang tengkuk kucing tu, lawak sungguh bila kucing tu keras macam tak hidup je... Mulanya Mr.H buat kerja dulu sementara Cik Pieja makan malam dan berborak dengan Cik Kamila, dah siap je, terus Mr.H pass netbook dekat Cik Kamila untuk edit, dan Mr.H dan Cik Pieja main dengan baby yang duduk belakang kerusi kitaorang, tapi baby tu tak bagi respond terus kami berdua buat tak layan walaupun baby tu comel.. hahaha dah selesai je kerja dalam 10.30 malam diaorang berdua hantar Mr.H balik ke rumah sewa... Masuk je rumah terus solat isyak sebelum buka nota Data Communication study untuk kuiz esok, baca dalam 15 minit terus mata nie terpadam bersama mimpi... Hari yang tak begitu menyeronokkan sebab keadaan kesihatan yang tak mengizinkan... Langsung tak makan apa-apa dari pagi sampai malam, cuma air je la yang bagi tenaga kat badan nie untuk terus berfungsi hari ini... Adesss... Semoga esok keadaan akan menjadi lebih baik.. Insyaallah... tak larat la macam nie...  Ujian dari Allah...  Rindu pulak rasanya kat Miss.H... alahai..

2 April 2013

Hari nie pun sekali lagi Mr.H bangun awal dari alarm, dah selesai mandi dan solat subuh, terus panaskan enjin moto, ambil wallet, handphone, kasut, helmet, 1 botol air mineral bleu dan cermin mata sebelum keluar. Masa nak keluar tu, ringtone st12-putih-putih melati dah berbunyi... Aiii sapa pulak nak call pagi-pagi nie... Selalunya Cik Pieja je nak call pun tapi nie no maxis so angkat la.. Salah no rupanya... Apee daaa... Terus bergerak ke poli, mak aiii pagi-pagi nie memang banyak la kereta dekat jalan nie... Dengan kereta menuju ke Poli, Institut Perguruan, Kolej ape ntah dekat dengan Institut Perguruan tu... Rasanya tak kurang dari beribu orang lalu jalan kat situ pagi-pagi... Sampai je poli, lock motor, tengok cermin jap terus berjalan ke kelas, on the way nak ke kelas tu, Mr.H singgah kejap dekat kafe kering beli breakfast, alhamdulillah hari nie, tekak nie dah mula boleh terima makanan. So beli la sandwich dan terus naik tangga ke tingkat 5. Saja tak nak gunakan lift sebab jam 8 pagi macam tu memang penuh dengan students dan lecturers. Sampai je kat tingkat 5 ada dua orang budak kelas dah sampai... Budak sem 5 la... Untuk kelas Circuit Analysis nie Mr.H tumpang kelas DEP5A, maklum la subjek carry so kena la study dengan junior... So sementara tunggu Cik Pieja, Mr.H berdiri la dekat koridor. Bosan duduk dalam kelas. Puan pun tak sampai lagi... Tak lama lepas tu, ada mesej dari Cik Pieja. Cari kelas dekat mana... So kelas yang sepatutnya pukul 8 akhirnya bermula pukul 9 jugak... hadoi, buat penat je datang awal. Habis je kelas lepak kejap dengan geng trio nie dekat bengkel pendawaian, Cik Pieja dan Cik Kamila dah habis dah kelas diaorang, Mr.H je yang ada kelas lagi jam 11... Diaorang pun bosan tak tau nak buat apa, nak balik pun rasa macam awal lagi... last-last diaorang temankan Mr.H borak sampai jam 11 pagi, thanks sahabat, tak ada la bosan sangat Mr.H duduk sensorang dekat situ. Kebetulan masa tu, Cik Kamila pergi toilet kejap dan tinggal la Mr.H dan Cik Pieja berdua... Masa tu jugak la kawan kitaorang lalu, nama dia Mr.H tak tau, yang gurlz tu Mr.H kenal la, Asyikin dan yang lelaki tu Cik Pieja panggil K-pop... Diaorang tegur kitaorang siap usik sekali... "amboi asyik berdua ja"... Mr.H senyum je dan kebetulan Cik Kamila datang balik. Terus Cik Pieja balas "Kami bertiga nahh" hahaha walaupun diaorang kelas DET tapi jenis students poli yang tak sombong macam diaorang yang mudah untuk berkawan... Kalau tak nak tegur pun cukuplah dengan seukir senyuman... Itu pun dah cukup kan? So jam dah pukul 11 Mr.H bergerak ke kelas dan dua orang aweks Mr.H nie pun dah nak balik. Chewah, aweks la sangat... Diaorang BFF forver je... Sampai je kat kelas terus call Seow cari kelas. kelas hari nie cuma buat presentation dan kuiz je... mr.h tak datang kelas kelmarin so tak tau sangat nak present ape hari nie, main belasah je la... Nasib Puan dan kawan-kawan paham... Dah habis kelas terus pergi kat moto dan bila sampai kat moto je tengok ada orang buang sampah dalam raga moto, hehehe sabaq je la... Mesti budak junior yang tak cukup akal punya kerja la nie... Sampah je kan? malas nak bising... Doa je la supaya orang buang sampah tu dapat balasan aniaya orang sakit macam Mr.H nie... Dalam hidup nie kita apabila diuji jangan mengeluh dan lepaskan geram melalui cacian tapi kita kena banyak bersabar dan anggap itu sebagai ujian, serta berdoalah kepadaNya semoga yang terbaik buat kita... Sabar itu indah sebenarnya... Alhamdulillah hari nie Mr.H dah kembali ada selera untuk makan, so masa on the way nak balik tu singgah la beli nasi kerabu lauk ayam bakar dan ikan celup tepung... Banyak jugak la Mr.H makan walaupun tak habis. Biasa la, nak dapatkan kembali selera pun ambil masa jugak... Tapi masalahnya lepas je Mr.H makan, terus datang angin dalam badan nie naik ke kepala dan sakit kepala jadi teruk balik... Masuk je waktu zohor terus mandi dan solat sebelum terbaring lagi... Sebelum tu Mr.H ada sms Cik Pieja mintak dia bagitau Cik kamila bawak laptop untuk presentation petang nie dan bagitau dia yang Mr.H tak dapat datang kelas... Nasib la dia paham keadaan Mr.H macam mana... Thanks sahabat... Petang tu cuma terbaring dan lelapkan mata nie sehingga azan asar kedengaran dari belakang rumah sewa nie... Terus bangun solat dan terbaring sambil ditemani lagu-lagu... Kebosanan dan kesunyian teramat sangat dirasakan... Selalunya Mr.H update jugak status facebook via mobile, tapi minggu nie tak ada mood nak o9... Status-status yang Mr.H update pun masa keluar dengan Cik Pieja dan Cik Kamila je... Malamnya Mr.H beli nasi lemak royale, tapi makan still tak habis walaupun order yang biasa je. Tak macam selalu Mr.H order nasi tambah... Entah la, selera tak betul-betul pulih lagi agaknya... Esok kelas pukul 4 petang so malam nie cuma santai layan movie je la... Tak ada mood nak study, badan still lemah lagi... Harap cepat la pulih seperti sediakala, malam nie rasa bengang pun ada sebab ada kawan hisap rokok dalam bilik, Mr.H memang pantang orang hisap rokok dalam bilik nie, rasa tak selesa sangat... So apa lagi, 1 bilik Mr.H sembur perfume... Yang penting tak bau asap tu sudah la... Sakit dada, bagi orang yang merokok tak apa la... But for me as not a Smoker, I don't like it... sambil layan movie tu ada la terdengar lagu ape ntah dalam movie tu, lirik lagu tu macam kat bawah nie... Tengah sunyi-sunyi nie mula la Mr.H dapat ilham untuk cipta entry bertajuk Semoga Kau yang Terindah dan Sepiku Keranamu... Sunyi sangat rasanya sampai boleh keluar semua ayat-ayat macam tu... Tidur Mr.H ditemani lagu Kekasih-Devotees yang mengingatkan kepada insan yang memperkenalkan lagu nie untuk Mr.H... 

telah ku lalui
telah ku lukai
dibuai mimpi-mimpi
mengasyikkan inderaku
semua yang sempurna

demiku sendiri
yang segala cinta
sebuah reali bernoktah disini

semua yang sempurna 
hanyalah dimata
tangis lalu berbisik ku sendiri
izinkan diriku lenyapkan segala
namun tak terdaya ku melupakan segalanya
kiniku sendiri
hilang segala cinta
sebuah realiti bernoktah disini

3 April 2013

Hari nie Mr.H dibangunkan dengan azan subuh yang kedengaran dari surau belakang rumah, terus capai towel dan mandi time subuh nie... Masa terjaga dari tidur, rasa sakit kepala nie kembali teruk, habis timbul urat di kepala seolah-olah nak pecah je, memang sakit. Lepas je mandi terus solat subuh dan terbaring kembali. Hari nie rabu so kelas jam 4-5 petang nanti. Dapat la Mr.H berehat kejap sebab sakit disebabkan migrain kembali melanda Mr.H hari ke-4 nie... Serius sakit yang memang tahap teruk la. Panadol activefast pun tak mampu bagi kesan kat Mr.H nie... Cuma pejam mata dan tidur je penahan sakit sementara sakit nie hilang kejap... Dalam pukul 8.30 pagi Mr.H kembali terjaga dari tidur. Alhamdulillah dah berkurangan sikit. Yang tak bestnya kali nie, bukan setakat migrain je, demam+ulser+sakit gigi sekali k0wt. Memang terbaek la... Pagi nie Mr.H ada dapat sms dari seorang sahabat nie, thanks sebab sms Mr.H pagi-pagi nie tanya keadaan diri nie... Rasa terharu bila ada juga sahabat yang ambil berat time Mr.H tengah sakit nie... Minggu nie memang tak online facebook la dekat handphone... Tak ada mood bila sakit-sakit nie... Mengadap lappy untuk tulis draft nie pun tahan je dengan mata berair. Adesss... Jam 12.45 tengahari terus Mr.H mandi dan bersiap untuk solat zohor sebab jam 2.00 petang, Mr.H ada Seminar dari MARA untuk subjek Entrepreneurship. Dah la kelas petang kelmarin tak pergi, ini kalau seminar nie tak pergi memang nak kena dengan pensyarah tu la... So dah selesai solat zohor terus bergerak ke poli. Entah kenapa la moto Mr.H rasa semacam je dua tiga hari nie, tak sihat macam tuan dia jugak agaknya... Balik minggu nie nak kena buat maintenance la. Lagipun dah lama tak service. Nak kena bagi ubat batuk(tukar minyak hitam) agaknya.. Hahaha so sampai je kat poli pensyarah Entrepreneur kelas Mr.H dah suruh masuk ke Dewan Kuliah 1. Ceramah dari jam 2.30 petang hinggalah ke pukul 4.30 petang... Memang membosankan la... Kat tangan Mr.H nie pengang minyak cap kapak je kat kepala nie... Still pening lagi kepala nie... Dalam jam 3 lebih macam tu, sahabat yang sms pagi tadi sms lagi tanya keadaan Mr.H, dah makan ke belum? dah ok ke pening kepala tu? pakai baju warna apa? Hadoi macam-macam dia tanya... So jawab je la satu per satu persoalan dia nie... Dari pagi tadi tak makan, still pening lagi, pakai baju warna hitam... Hehe ok la dia sms, tak la mengantok sangat dengar Pegawai Mara tu present. Habis je terus balik ke rumah sewa dan solat asar sebelum keluar semula ke bank dan beli makan. Menu petang nie Moi Sup Ayam je. Dan untuk kesekian kalinya, Mr.H tak dapat habiskan semua makanan untuk minggu nie... Hadoii, selera makan tak stabil lagi... Dah selesai makan hujan turun dengan lebatnya... Nasib la sempat balik rumah dulu... Aktiviti Mr.H lepas tu cuma layan movie dan main game sampai la dengar azan magrib. Terus ambil towel, mandi dan solat sebelum kembali di tempat tidur dan melayan lagu-lagu je di lappy. Kebosanan mula menghantui dan menjadi sahabat karib Mr.H... Mulalah keluar idea untuk mencoretkan kata-kata sepi dari hati ni.... Lepas je selesai menaip terus pasang lagu-lagu sedih je... Melayan perasaan sekejap.. Rindu Miss.H dan Lia... Dua-dua busy agaknya... Terus shut down netbook dan continue dengar lagu kat handphone sehingga mata ini terlelap.... Hari yang sunyi dan tak begitu banyak untuk Mr.H ceritakan...

4 April 2013

Hari nie Mr.H terjaga jam 6.40 pagi, terlewat pulak pagi nie... So terus mandi dan solat subuh sebelum bersiap ke poli. Sampai je kat poli slow je badan nie berjalan ke kelas dan bila sampai je seorang pun tak ada... Selalu Cik Kamila dan Cik Pieja awal jugak.. Nie dah 7.50 seorang pun tak nampak. Berdiri je la mr.H depan pintu kelas tunggu diaorang berdua nie. Dan akhirnya Cik Kamila sampai dan terus kami berdua pergi ke kafe kering nie. Masa Mr.H dah selesai bayar Cik Pieja muncul dan tunggu la dia kejap sebelum kami bertiga berjalan menuju ke kelas semula... So dalam kelas masing-masing buka nota dan study untuk kuiz terakhir... Puan dah bagitau seminggu dah. Tapi biasa la, study last minit macam tu pilihan kami semua... Soalan kuiz banyak tanya tentang definition dan konsep... Memang teori la... Bab nie memang Mr.H suka sebab suka explain teori-teori nie... Dah habis kelas Microwave nie terus semua geng kelas pergi ke bengkel projek untuk kemas dan buat susun atur alat-alat. Maklum la senior, dah selesai buat projek kena la kemas semula bengkel tu... So macam-macam aktiviti kitaorang buat, ada yang pasang tape, mengecat dinding dan lantai... Tapi Mr.H ikut pensyarah je bagi dia idea nak susun atur.. Dah macam perancang hiasan pulak, well puan tu guna jugak idea Mr.H... Hahaha ada gaya nak jadi macam Eric Leong nie... Yang perempuan ramai jugak yang mengecat, Mr.H cuma berdiri dekat rak dan tengok je sambil susun contoh buku laporan akhir projek. Seronok tengok diaorang mengecat. Mr.H nak cat memang tidak la... Bau cat pun dah pening, minyak cap kapak sentiasa bersama Mr.H minggu nie... jom tengok sikit gambar yang sempat bluetooth dari hanphone kawan nie... 

Mr.H & Eyna sedang buka masking tape....
Kerjasama 1 kelas
Eyna dan Miera
Azira model cat...
Group Trio Mr.H(Biru-Cik Kamila & Hijau-Cik Pieja.... hehe
Perempuan buat kerja... Lelaki tengok.. Bagus tak?hehe
Wakil kelas bagi arahan....
Lekat jangan tak lekat
Cik Pieja dan Mr.H *gambar kasut Mr.H je yang nampak.. Kureng asam betul...
Puan tengah bagi arahan...
Am dan Lee
Mr.H, Mien, Miera dan Zalina

Dah selesai je kerja di bengkel projek terus lepak kejap di bangku dekat bengkel pendawaian(Bpen) bersama Cik Kamila dan Cik Pieja... Berborak dan bergurau la kejap sampai la Penasihat Akedemik dan Puan Ju datang join.. Ada berita nak disampaikan untuk Mr.H dan group trio nie.... Hari isnin kitaorang ada full program tentang taklimat tentang sesi temuduga yang bermula jam 8 pagi hingga 5 petang... dan hari selasa Jabatan Kejuruteraan Elektrik ada buat macam annual dinner la tapi untuk kali nie buat time tengahari di hotel kat Alor Setar, kelas DEP A,B dan C akan jadi AJK untuk program tu... Kelas B akan jadi penyambut tetamu... Dan kelas C iaitu kelas Mr.H akan jadi photographer... Serius macam tak ada tugas lain je diaorang nak bagi... Selesai je borak, terus Mr.H balik rumah sewa dan kemas beg untuk balik ke rumah mama, sebab kelas tamadun islam jam 2.30 petang dibatalkan... Sampai je rumah mama dah pukul 1, terus rehat, mandi dan solat zohor sebelum mengadap facebook dan blog... Jam 6 petang jiran taman dah sampai untuk pasang khemah untuk kenduri esok so termasuk Mr.H pun join sekali la pasang khemah... Gila berat besi khemah nie, urat tangan timbul habis k0wt... dengan meja yang boleh tahan jugak la beratnya.. Sampai tangan nie pun nak pegang gelas air pun jadi terketar-ketar... Siap je pasang khemah terus rehat dan mandi... malamnya cuma buat pengubahsuaian diblog dan skype dengan Miss.H.. Seminggu tak ada sms dari dia... Rasa rindu sangat. Tidur dalam mimpi yang indah.... 

Setakat itu saja cerita dari Mr.H... Banyak luahakan tentang sakit je minggu nie... Memang tak betul-betul sihat lagi pun Mr.H nie... hehe thanks for reading...

Sekian Coretan dari Hati....
Post a Comment