Friday, April 26, 2013

Coretan Mingguan (25 April 2013)

Salam,

Entry terakhir untuk coretan minggu ini,


25 April 2013

Pagi nie ok la, tidak kelam kabut seperti semalam... Seperti biasa, bangun solat, dan terus bersiap untuk ke poli... pagi nie Mr.H keluar dari rumah sewa awal sikit sebab hantar kawan Mr.H yang tumpang tidur dirumah sewa semalam ke kilang dimana Mr.H practical dulu... Dah selesai hantar kawan Mr.H tu, terus bertolak ke poli... Dah siap kunci motor so tunggu la kejap dekat parking motor tu sebab tak tau bilik kuliah mana untuk exam pagi nie.. hahaha boleh pulak macam tu... Tak lama lepas tu Cik Kamila sampai... So kami bersama-sama berjalan menuju ke kelas di bilik kuliah 21. Tak lama selepas tu Cik Pieja pun muncul. Tak sah kalau tak gelak dan senyum pagi-pagi nie bila kami bertiga bersama... 

So dah ready untuk masuk ke bilik kuliah sempat jugak tengok formula-formula penting untuk jawab soalan kejap lagi... dan Mr.H sempat pesan dekat geng trio nie untuk tengok soalan laplace tu... Dan terbukti soalan ramalan Mr.H masuk dalam paper final tu... Hahaha Mr.H pun tak dapat jawab sebab rumit sikit bab tu... Soalan bahagian B memang menguji kesabaran la nak jawab... 1 soalan 20 markah, jalan kira untuk jawapan je dekat 3 helai kertas... Memang panjang... Nasib Mr.H fokus lebih bab tu masa study semalam... Alhamdulillah, selesai jugak paper final kali nie... Harap semua dapat lulus la... So dah habis je paper last tu, Mr.H, Cik Pieja dan Cik Kamila nie pergi ke Jabatan Kejuruteraan Elektrik bersama-sama sebab nak temankan Cik Pieja jumpa Puan Circuit Analysis. Cik Pieja ada tertinggal kertas jawapan untuk End Of Chapter... Rugi la kan sebab orang lain dah dapat 100% tapi dia cuma dapat 40%. 

Dari semalam dia sms dekat Mr.H mengadu pasal nie. Sebab tu la Mr.H temankan dia.... Dah selesai jumpa je terus kami bertiga lunch bersama di Taman Siswa... Menu Mr.H hari nie cuma nasi dan sup daging saja... Jemu dah tengok ayam... Cik Pieja pun sama jugak menu dengan Mr.H cuma tambah ikan ketul je... So baca doa sama-sama sebelum makan. Hadoi, lawak pun ada bila ingat balik bila kami bertiga bersama... Masa makan pun sempat lagi melawak... Nasib tak tersembur nasi nie.. Alahai... Tiga-tiga boleh tahan la... Semua jenis suka bergurau... Bila duduk sekali memang terbaik la... 

Dah selesai makan Mr.H pulang ke rumah sewa dan dua awek nie ke Jitra mall jalan-jalan, ada jugak ajak Mr.H join tapi malas la... Mr.H dah nampak rumah mama dah... Terus balik rumah ambil barang-barang dan terus bertolak pulang ke rumah mama... Aktiviti pertama di rumah mama mesti la online facebook. Masa online nie ada la seorang sahabatdi facebook nie mintak edit blog dia... So banyak masa dihabiskan untuk mencari kesesuaian warna dan mood blog tu... Blog yang islamic nie tak boleh hardcore sangat dari segi design dan text dalam isi blog tu... Petangnya terus cari goreng pisang dan power root Ali cafe. Sebab memang plan nak online 24 jam malam nie... Miss Lia ada tegur jugak petang tu dan ajak skype malam nie... So malamnya hujan lebat sangat sampai Mr.H pun tak dapat nak keluar beli makan malam.. So menu kat bawah je la sebagai dinner Mr.H... 

Comey dak pinggan? hehe
So seperti yang dijanjikan malam nie Aariz Danial dan Dahlia Darius kembali online... Cuma line menghilangkan mood Mr.H malam nie... Lalu offline skype dan kembali menaip blog... Sedih la bila jadi macam tu... So dah plan nak online sehingga pagi jumaat, Mr.H online je la di facebook sehingga jam saat entry nie di-publishkan... Arghhhhhhhhhh sunyinya hidup nie... Nothing to say anymore... Just that for this week.. thanks for reading... 

*Maaf entry minggu nie tidak seperti selalu, Mr.H rasa macam telalu panjang sangat nak gabungkan kesemuanya sekaligus... Rasa lebih selesa macam nie... Hope korang pun selesa membaca... :D

Sekian Coretan Dari Hati....

Post a Comment