Friday, April 26, 2013

Coretan Mingguan (23 dan 24 April 2013)

Salam,

Coretan untuk dua hari serentak... Tidak banyak coretan dan kisah yang menarik hari nie...


23 April 2013

Hahaha maaf atas entry diatas yang dah termasuk untuk cerita hari ini, seronok bercerita sampai tak sedar dah terlajak... Ok la, coretan hari ini bersambung bila Mr.H terjaga dari tidur jam 11 pagi. Terus mandi dan buka laptop untuk tengok facebook. So buka la fanpage untuk blog nie Diari Samprit Ungu, masih tetap dengan 6 likers. Hadoi bila la nak capai 100 orang je target Mr.H... Bukan apa, sekadar suka-suka... Teringat balik kepada follower blog nie. Masa tu baru beberapa belas orang je follow blog Diari Samprit Ungu nie... Rasa macam sunyi je. Mood nak menaip pun rasa malas je. Tapi hari demi hari Mr.H cuba dan terus cuba akhirnya ramai jugak follower yang singgah dan follow disini... Terima kasih semua... 

Sambil facebook tu breakfast la dengan nasi lemak yang dibeli masa lepas subuh tadi... Aktiviti hari nie cuma berfacebook saja dan blogwalking sambil-sambil ditegur oleh Miss.Lia. Lama jugak kami chat sehingga petang. Tengahari Mr.H tak lunch sebab dah lewat breakfast so masih kenyang lagi... Dalam pukul 3:30 petang dengar macam ada orang bagi salam dekat pintu belakang... Owh Ustaz yang tinggal belakang rumah yang datang, tanya Mama dan Abah ada telefon tak dari Makkah. Ada, tapi call kakak Linda je la... Adik beradik lain cuma dapat sms je dari kakak kalau mama dan abah kirim salam. Dah pukul 5:00 petang terus hujan dengan lebatnya. Solat asar dan kembali chat bersama Miss.Lia dan Cik Eida pun muncul sama... 

Hujan masih lebat diluar. Perut nie rasa lapar la pulak, terus pergi dapur dan keluarkan bebola dari freezer. Mr.H panaskan air di atas dapur dan terus rebus bebola tu... Tak suka sangat goreng sebab ia akan meletup masa menggoreng, Mr.H lebih suka makan bebola yang rebus. Dah siap je terus masukkan dalam tupparware nak bawak balik rumah sewa... Kembali semula di laptop dan teruskan chat bersama Miss Lia dan Cik Eida sebelum mintak izin untuk undur diri sebab perlu jugak balik ke Jitra malam nie... First reason, Mr.H dah janji nak bagi kat Cik Pieja soalan Embedded System untuk Cik Pieja buat revision. Second, sebab Mr.H takut tak dapat tidur macam semalam dan takut jugak kalau dapat tidur Mr.H akan terlewat jaga untuk paper final Data Communication keesokkan harinya. So untuk menepati janji dan elakkan dari terlewat jaga Mr.H balik jugak ke Jitra dengan meredah hujan yang renyai-renyai dan lebat di sesetengah kawasan... 

Hampir jam 7:00 baru Mr.H bertolak dari rumah mama... Sebenarnya takut nak balik sebab ye la dah dekat magrib tak elok keluar rumah time macam tu... Tapi kalau malam risaukan mata nie pulak silau dan rabun yang agak teruk... Alhamdulillah selamat jugak sampai di rumah sewa. Lega sangat-sangat... Terus pergi mandi dan solat magrib. Malamnya Mr.H keluar makan bersama-sama kawan rumah sewa di kedai makan belakang Pusat Herba Prima(Dr.Rozmey). Sampai je kat situ ada 1 group awek tengah study nie pandang semacam je... Hairan jugak. Ada yang tak kena ke dengan Mr.H nie... Tapi tak perasan sangat yang mana 1 comey. Sebab Mr.H tak pakai speck masa keluar tu... So kabur je la mata nie... Hahaha saja malas nak pakai... Menu makan malam Nasi Goreng Daging dan Milo O Ais. Teringat pada Dahlia Darius... Dia suka milo ais nie... hehehe siap je makan terus kembali ke rumah sewa dan study sehingga jam 1:00 pagi Mr.H terlelap dengan teramat nyenyak... Hari yang meletihkan badan bila hujan... Alahai... bersambung lagi...

24 April 2013 

Ya Allah, macam mana boleh tak jaga nie... Serius macam tak percaya je apa yang jadi pagi nie... Terus bangun dan mandi serta bersiap untuk ke poli. So dah siap je sempat la buka nota kejap. Rancangannya macam nie, Mr.H memang dah penat sangat semalam, so tidur pun awal la... Mintak seorang sahabat nie tolong kejutkan jam 5.30 pagi sebab nak continue study... Last-last terlewat jugak jaga... Terus kelam kabut pergi mandi dan buka nota.. Sebelum tu check jugak dekat handphone 24 misscall?? Ya Allah, maaf ye sahabat... Memang tak sedar langsung... Mungkin penat sangat agaknya semalam... 



So paper pagi nie Data Communication... Antara subjek yang Mr.H takut jugak la sebab banyak sangat teori nak kena hafal... So masuk bilik exam macam biasa la.... Off handphone, baca doa dan terus jawab. Soalan boleh tahan la... Ada yang susah, ada yang senang... Mr.H keluar 30 minit sebelum masa menjawab tamat... Tak larat nak stay lama-lama... Sebab dua soalan terakhir tu memang Mr.H tak study langsung so daripada buang masa terus balik dan berehat... Dalam pukul 11, Mr.H keluar beli makan tengahari dan balik makan dirumah sebelum jam 11.30 pagi Mr.H kembali terlelap sehingga jam 2:30 petang... Bangun je dari tidur terus check handphone dan ada sms dari Cik Pieja pukul 1:00 petang tadi... "Salam, wan makan dak lagi", Adesss tak sedar langsung tidur. Biasa la, lepas makan, rehat kejap terus terlelap la sebab rasa stress jugak masa jawab soalan tadi... Cik Pieja nak ajak temankan dia makan la tu sebab dia ada paper pukul 2:00 petang... Sorry nah Cik Pieja... Mr.H tak berapa sedap badan la... 

Terus bangun solat zohor dan kembali baring di tempat tidur... Lemah je badan nie... Tinggal esok paper yang terakhir sebelum merdeka... Aktiviti petang Mr.H cuma layan movie Nikita je sehingga dapat sms dari Cik Pieja ajak study bersama Cik Kamila dan Zalina.. Mr.H ok je kalau nak study bersama nie... So lepas solat magrib Cik Pieja sms yang dia dah sampai dekat rumah sewa Mr.H.. Hujan memang lebat sangat-sangat malam nie... Cik Kamila pulak pergi ambil Zalina.. So Mr.H dan Cik Pieja dulu la yang sampai di kedai meeting kitaorang D'Aman Cafe... Hujan lebat so terpaksa la gunakan payung untuk ke kedai tu... So berjalan la kami berdua sambil berpayungkan payung yang warna pink.... Dah la Cik Pieja pakai fully pink malam nie... Hadoi comey sangat speck mata bingkai plastik tu... Memang tergoda kalau lelaki mana pun tengok... Hahaha so sementara tunggu Cik Kamila dan Zalina sampai order la air dulu dan buat analisis soalan semester lepas sambil-sambil bergurau kami berdua... Dan tak lama lepas tu Cik Kamila dan Zalina pun sampai... So diaorang pun order air... Bila sampai je gelas diaorang berdua... tapi tak sama macam Mr.H dan Cik Pieja punya gelas... Alahai, kami berempat nie.. bab gelas pun jadi isu...

Mesti la gelas comey tu Mr.H dan Cik Pieja punya... hehe

So study la bersama-sama tentang tajuk thvenin's theorem dan laplace transform sehinggalah pukul 10 malam... Lepas tu Cik Kamila dan Zalina dah mengundur diri... So tinggallah Mr.H dan Cik Pieja berdua sambil bluetooth lagu yang diminta oleh Cik Pieja sambil-sambil tengok facebook di handphone Cik Pieja... Hampir jam 10:30 malam baru kami pulang.... So dah selesai bayar, Mr.H pergi ambil payung dan Cik Pieja pulak cari kunci kereta dalam beg dia... Masa kami lalu, ada 1 family nie, pak cik dan mak cik pandang je Mr.H dan Cik Pieja... Masa Mr.H payungkan Cik Pieja menuju ke kereta tu mak cik tu lagi la pandang... Hahaha nampak macam orang tengah bercinta kan mak cik?? Sweet dak?? haahaha Perasan betul Mr.H nie.. 

Haippp, jangan nak gatai.. Awek orang tu... Rasa mak cik berkenan kat payung tu sebab payung tu warna pink k0wt.... hahaha, so Cik Pieja pun hantar la Mr.H balik ke rumah sewa... Sejuk jugak kena sikit masa sampai rumah tadi... Buka je pintu rumah sorang pun tak ada dekat ruang tamu. Masuk je bilik Mr.H penuh orang. Semua berkumpul dalam bilik tu... Hairan jugak... Ruang tamu punya luas, last-last yang berkumpul dalam bilik Mr.H yang sempit tu kenapa la... Ada Nur(cahaya) k0wt dalam bilik tu... Hehehe so Mr.H pun masuk bilik terus mandi dan study bersama diaorang sebelum call dan borak dengan seorang sahabat nie... Jam 1:00 pagi, rasa lapar la pulak so apa lagi nasi kedai mamak la Mr.H bungkus... Kuah kari dekat sini tak cukup power la dengan nasi lemak royale...



Selesai je makan terus rehat kejap sebelum pegang nota dan study... Jam 2:00 pagi Mr.H tak mampu lagi menahan mata yang terlalu keletihan kena hujan tadi... Sebelum terlelap, sekali lagi teringatkan masa Mr.H dan Cik Pieja ke D'Aman cafe tu.. Entah kenapa teringatkan kembali saat itu... Malam yang memenatkan... 
Bersambung lagi....
Post a Comment