Saturday, April 20, 2013

Ceritaku 14-18 April 2013....


Salam,

14 April 2013

Kalau nak ceritakan permulaan hari nie rasanya dah Mr.H letakkan dalam entry sebelum nie... Mama dan abah Mr.H dah selamat bertolak untuk menunaikan umrah... So untuk entry kali nie, Mr.H mulakan dengan selepas hantar mama dan abah tu. Dalam jam 5:10 minit pagi Mr.H dan Kakak balik ke rumah. Terus Mr.H on laptop dan tulis entry sebelum entry nie.. Bukan ape, mata nie mengantok tapi kalau tidur memang tak pergi kelas la jawabnya.... Online je la sampai masuk waktu subuh, terus pergi mandi, solat dan balik ke Jitra... Alahai, mood nak balik pagi nie rasa slow sangat... Bawak moto pun perlahan dan malas giler. Tak seperti selalu... Hampir 1 jam baru sampai.. Nampak tak tahap kemalasan tu? hehe selalunya 30-40 minit je. Sampai je rumah sewa, sapu sampah sikit dan pengang nota untuk study re-quiz Microwave System. Tapi mata nie asyik layan karoot Komedia X yang baru download dekat Tab... Hahaha biasa la student engineering memang macam nie caranya study... dalam pukul 8:10 pagi handphone no celcom bunyi. Hai sape pulak sms pagi-pagi nie... Rupa-rupanya En.Entrepreneurship yang sms bagitau yang dia nak buat test 2 tajuk Sources of Capital and Support System... Terus Mr.H foward sms tu kat Cik Pieja... Macam biasa sahabat baik kan? so kena la bagitau informasi nie.. Masa baca sms kat inbox no celcom tu, terbaca balik sms-sms dari Miss Lia semalam, hadoi lawak betul... sweet habis la... dah macam twitter dah rasanya... Ending setiap sms yang Miss Lia nie hantar ada je kata-kata yang buatkan Mr.H tergelak... Well Mr.H la mulakan kata tu. Tak sangka boleh pulak jadi sweet macam tu... Best jugak dapat berborak dengan dia semalam.... Dapat lepas rindu nak dgr suara sebab dah lama tak skype dengan dia... Semoga account skype aariz.danial akan online kembali lepas nie... 

suka baca ayat-ayat dalam kotak merah tu... hehe

So kelas pagi nie postpone pukul 10 pagi. Tapi pukul 9:00 pagi Mr.H dah sampai ke poli. hehe nampak tak semangat tu? Chewah. Tak ada la. Saja pergi awal sebab tak nak mata nie terpejam kat rumah sewa tu. Lagipun Cik Kamila sorang-sorang so Mr.H temankan la dia study sambil breakfast sama-sama... Cik Pieja tak dapat join sebab dia tak nak ambil re-quiz dah. Dah selesai makan terus masuk kelas dan ready untuk re-quiz. Selesai je kelas terus ke bilik lukisan 1 untuk test Entrepreneur. Soalan boleh tahan la.. ada susah dan ada senang. Mood Encik tu macam tak ok je. Macam tak happy. Selalu tak macam tu... Gaduh dengan bini k0t? hahaha memandai je Mr.H berteka teki... Dia ada bagi assignment dan masa tu dia pandang je mata Mr.H. Encik marah ek?? SORRY la Encik... Bukan niat nak ponteng pun... Migrain teruk sangat hari tu... Baru sekali je tak datang kelas... Hadoi... So lepas kelas Entrepreneur, Mr.H dan Cik Pieja ke pejabat Hal Ehwal Pelajar sebab Cik Pieja nak ambil sampul transkrip untuk konvo... Bila tanya je dekat orang kat HEP tu diaorang buat layan tak layan je.. Biasa la... HEP memang macam tu.. Ramai dah komplen pasal layanan teruk staff dekat situ tapi tak ada tindakan jugak dari semester 1 sampai sekarang... Last-last Cik Pieja bebai dan terus blah. Pastu kitaorang pergi ke Unit Exam pulak sebab tadi Cik Pieja cakap dia confused samada HEP atau Unit Exam... Dan akhirnya sampul tu ada kat Unit Exam la... Hadoi, gelak je la kami berdua bila salah informasi. Masa tengah berjalan tu rasa macam ada sesuatu je kat speck nie, laaa bulu mata gugur lagi... Ada orang rindukan Mr.H ke?? Kalau ada terima kasih ye... Mr.H pun rindukan kembali kepada orang tuu... hehehe Jam baru pukul 12 lebih, rasa macam awal lagi nak balik pun... Kesian jugak tinggal Cik Pieja sensorang... Selalu Cik Kamila teman... Tapi hari nie dia balik rumah  pulak Cik Kamila nie... So berborak je la kami berdua sampai la datang geng klas DEP6A kat tempat duduk kitaorang... Hehehe kacau daun betul... tapi best jugak ada diaorang kejap... Ada je lawak diaorang nie... Dalam pukul 12:50 tengahari, Mr.H balik rumah dan Cik Pieja pun keluar beli nasi bungkus... So kitaorang janji la nak jumpa balik lepas tu.. Mr.H ingat tak nak balik dah tapi buku math pulak ada dekat rumah so memang kena balik jugak la... Sampai je rumah, mandi dan kemas beg, terus datang poli balik. So call Cik Pieja dan kami sekali lagi lepak di Bengkel Pendawaian pulak. Banyak sungguh masa dihabiskan bersama sahabat nie... Antara topik yang berborak pasal family la.. Mr.H just dengar je cerita Cik Pieja nie.. Macam la Miss Lia pun lebih banyak Mr.H dengar je dari bercakap... Dan sekali lagi jugak geng kelas DEP6A nie mucul kat tempat kitaorang duduk... Hahaha siap tanya lagi "wan, hang couple dengan pija ka?". Mr.H jawab "dak aihh, kami kawan ja". Memang orang yang tak kenal mungkin akan anggap kami berdua nie Couple sebab selalu nampak kami bersama. Nak buat macam mana. Dia je kawan yang memahami watak Mr.H nie macam mana... Susah nak dapat kawan yang 1 kepala dengan kita nie... Couple dengan dia?? Mungkinkah??? Tak k0wt... Dia dan Mr.H lebih sesuai berkawan... Sebab Mr.H ada buat analisa sikit-sikit la, tentang Mr.H dan Cik Pieja nie... Peratusan untuk kitaorang lebih dari sebagai kawan baik adalah tipis... Sekian... Hahaha hati Mr.H nie untuk orang lain la rasanya... Dalam mimpi macam nak nampak dah tapi kabur-kabur lagi... Siapa la agaknya pemilik hati nie ye? hehe tak pe Mr.H sabar dan tunggu je orang tu datang sentuh hati nie.... Hope salah 1 dari mereka yang terindah nie la.. Amin... Doaku setiap hari.... Haaa aktiviti petangnya Mr.H tertidur sehingga magrib... Akibat terlalu mengantok dan penat... 3 jam je tidur semalam memang tak cukup la... Malamnya tiada aktiviti menarik Mr.H buat kecuali melayan lagu-lagu di handphone je la... Facebook tak online pun guna handphone hari nie.. Malas... Rindu la kat Miss.H dan Miss Lia.. Ape diaorang tengah buat sekarang ye? Mr.H teka... Miss Lia dah tidur dan Miss.H buat assignment... Confirm betulll.. hahaha macam la Mr.H nampak diaorang berdua... hahaha da macam gila bayang pun ada dah... "Hembusan nafasku yang membawa sejuta rindu ku sampaikan kepada mereka dengan penuh harapan agar dirku tidak akan dilupakan walau sesaat diingatan mereka, Insyaallah semoga aq jua berada dalam luahan doa mereka setiap hari. Amin". Selamat Malam... (12:30 pagi 15 April)

15 April 2013

Pagi nie Mr.H terjaga dari tidur awal 5 minit sebelum alarm berbunyi. Terus bangun dan solat subuh. Selesai je, terus kembali terbaring dan tengok handphone. Ada sms yang tak sempat Mr.H balas kerana terlelap. Mengantok dan penat sangat agaknya... Dalam pukul 8.05 pagi terus capai tuala dan mandi. Entah kenapa rasa malas je pagi nie... Alahai, mata nie pun macam malas je nak bukak. So dah siap je terus pakai baju bengkel dan bertolak ke poli dengan kawan-kawan. Sampai je kat poli, terus menuju ke banggunan tingkat 7 sebab sepatutnya hari nie ada amali di makmal. Tapi Puan Ju cancel dan tukar kepada buat presentation chapter 6... So group Mr.H adalah group pertama kena present dan Mr.H orang terakhir yang akan present... Part paling bengang time Mr.H present, kawan group Mr.H semua kembali ke tempat duduk kecuali kawan projek akhir Mr.H je ada kat sebelah Mr.H. Hadoi, teruk punya perangai. At least dah nama pun group presentation so biarlah semua selesai dulu baru duduk. Sebab tu Mr.H selesa berkawan dengan budak bukan melayu. Lantak lah... Masing-masing punya perangai. So selesai je kelas Puan Ju, terus Mr.H ke taman siswa cari makanan untuk Lunch. Menu hari nie, daging merah bersama bergedel dan air hijau(rasanya air F & N k0t). Daging merah nie sebenarnnya tak suka sangat sebab pernah beli dulu rasa masin sangat-sangat... Tapi masa makan dengan Cik Pieja dan Cik Kamila hari tu, ok pulak rasanya... Memang best. Lagipun jemu je tengok ayam bakar tu. Errr... Selesai je makan terus lepak dengan budak rumah sewa sampai la kawan Mr.H (min) balik dan bagitau kelas Circuit Analysis jam 2:00 petang dibatalkan. Fuhhh best sangat-sangat sebab mood tengah malas tu dah dalam 70% dah masa tu... So aktiviti petangnya cuma layan movie dan tidur je la... Alahai nikmatnya hidup sebagai students. hahaha jam 5:05 petang Mr.H terjaga dari tidur dan terus solat asar. Selesai je apa lagi, terus keluar cari makan malam la... Awal kan? Hehe selalu memang macam tu... So menu hari nie Nasi Goreng Ayam dan air Barli ais... Hehehe tapi terkejut jugak la masa beli tu, cepat sangat makcik tu masak. Ada dua orang awek poli nie pun order makanan jugak tapi diaorang datang dulu la sebelum Mr.H sampai. Last-last Mr.H punya pesanan yang siap dulu. Diaorang pandang je... hahaha sorry I am regular customer here... lalalala... terus balik rumah makan sambil tengok movie... Tabiat biasa la kat rumah sewa nie... Sambil-sambil tu buka jugak facebook dekat handphone dan ada la komen dari kakak yang pesan macam-macam kat status Mr.H tu... Hehehe jangan risau la.. I am 20 years old and going to be 21 on 8 July 2013... Bukannya budak-budak lagi... Malamnya jam 8:00 malam, Mr.H ada tengok handphone, senyap je. Tak ada sms dari group trio nie... Diaorang nie lupa ke yang kita ada Case Study 2 nak kena bincang sama-sama. So terus send mesej kat dua-dua awek nie... Sorang reply dan sorang lagi senyap... Cik Pieja cakap dia terlupa dan pukul 8:30 dia datang ambil Mr.H kat rumah sewa dan buat discussion dekat kedai Football Mache. Yang Cik Kamila nie dia cakap pukul 9 dia sampai sebab ada hal sikit... So berbincang la kami berdua dia kedai tu... Rasa tak selesa pun ada jugak sebab agak bising dekat situ dan mata-mata yang memandang pun ramai... Tambah-tambah budak lelaki yang duduk dekat meja belakang Mr.H duduk. Asyik usya je Cik Pieja nie... Hadoi, yang Cik Pieja nie pun tak bagitau, kalau Mr.H tau memang dah tukar tempat dengan dia... Tak suka jugak orang pandang lebih-lebih bff Mr.H nie... Teeettttt.... Macam jeles je bunyinya... Memang pun... Mana boleh tengok lama-lama... Hahaha gurau je la... dalam jam 9 malam Cik Kamila pun sampai... Time Cik Kamila sampai je, saja ja Mr.H tengok dekat meja kat sebelah tu... Awek-awek tu pandang je... Ingat Mr.H dating dengan Cik Pieja ke? Sorry ye, kami sentiasa bertiga je. Jarang sangat nak berdua-duaan nie... Haha Pukul 10.30 malam Cik Pieja hantar Mr.H balik rumah sewa... Serius penat sangat... dan tidur pun awal sampai buat sahabat Mr.H nie tertunggu sms balasan dari Mr.H sampai jam 5 pagi... Hadoi rasa bersalah je. Memang selalu sms Mr.H akan tertidur macam tu kalau penat sangat... hehe Sorry tau sahabat.... Berakhir sebuah hari yang kisah harian kehidupan seorrang lelaki... bersambung pada esoknya...

16 April 2013

Pagi nie Mr.H terjaga awal dan terus solat subuh. Lepas solat subuh baru perasan ada sms yang tidak berbalas oleh Mr.H kat sahabat nie... Hadoi rasa bersalah la, tapi nak buat macam mana, balik dari jumpa Cik Pieja dan Cik Kamila memang penat sangat... So kelas pagi nie start pukul 9 pagi... Tapi 8.30 pagi Mr.H dah sampai kat poli, masa sampai dekat pintu pagar tu ada la tengok budak semester berapa entah kena saman dengan ketua trafik poli (pensyarah famous dekat poli nie) sebab tak ada stiker kerendaan rasanya... Masa dekat tempat parking tu Mr.H dapat sms dari Cik Pieja "Awainya wan mai. hehe". Hairan jugak sebab tak nampak pun bayang-bayang Cik Pieja nie... Rupa-rupanya dia pun sampai awal pagi nie dan tunggu kat dalam kereta. Sms la kejap sementara nak jumpa dalam kelas jap g. Chewah.. kalah orang bercinta... hahaha well sahabat macam tu la... Mr.H terus naik tangga sampai la ke tingkat 5 dan tunggu kat koridor tu. Dari jauh nampak awek yang sms Mr.H tu berjalan... So Mr.H pun tunggu la dalam kelas sorang-sorang sementara kelas nak mula... Sampai je Cik Pieja kat kelas macam biasa la sembang-sembang dan bergurau tu perkara wajib la... Ada ja cerita kami berdua... So kelas pagi nie cuma buat test saja... Dan habis je kelas terus Mr.H balik rumah sewa. Lagipun kelas berikutnya pukul 4 baru bermula... Sempat jugak la terlelap kejap... dalam jam 2:30 petang Mr.H dapat sms dari Cik Pieja bertanyakan tentang assignment Case Study yang belum siap... So Mr.H ajak la Cik Pieja datang poli awal. Dalam jam 3:20 dah nampak Cik Pieja sampai dan terus berjalan sama-sama ke banggunan tingkat 5... So Cik Pieja on la laptop dia sebab nak minta Mr.H check report projek yang dia dah siap buat. Sambil-sambil tu macam-macam jugak la topik yang kami berdua berborak sampai orang bunian pun jadi cerita kami berdua... Seronok dapat habiskan masa berdua macam tu... Plan nak buat Case Study dah tersasar... hahaha dalam pukul 3:45 petang, Cik Kamila dan geng rumah sewa Mr.H pun sampai. Hadoi kelas petang nie bosan giler, cuma buat revision je... dah la total student pun 6 orang je yang hadir... Rasa menyesal pulak datang.... Habis je kelas terus balik rumah sewa dan solat asar. dalam pukul 5:30 petang terus Mr.H balik ke rumah mama untuk start enjin kereta seperti yang mama pesan... Sebelum nak balik of course la beli makan malam siap-siap. Nasi lemak royale tapi kuah asing... Bukan apa, takut nasi tu tak sedap plak bila lama sangat letak kuah. So sampai je rumah dan buka pintu. Rasa seram pun ada bila tengok dalam rumah nie... Gelap je... Biasa la rumah tak ada orang memang rasa macam tu. So terus letak beg dan ambil kunci kereta untuk panaskan enjin... Lepas tu tengok pokok bunga kertas mama Mr.H dan pokok pegaga tu macam kering semacam je so siram la kejap... Pokok bunga kertas tu dah macam bongsai dah Mr.H tengok. Umur dia pun rasanya hampir sama dengan umur kakak Mr.H... Memang dah tua sesangat dah pokok tu. Untuk aktiviti malamnya tak ada apa sangat Mr.H buat kecuali menaip entry jiwang sebelum entry nie la... Time sunyi nie mudah nak dapat Ilham bila terlalu rindukan orang yang kita suka... Sambil-sambil tu Mr.H buat assignment tamadun islam sehinggalah membawa mata ini terlelap jam 2:30 pagi...

17 April 2013

Pagi ini dikejutkan dengan kesejukan pagi dan bunyi hujan yang turun... Hujan?? Alamak macam mana la nak balik kalau keadaan hujan nie... So sementara nak tunggu hujan reda tu Mr.H print out la assignment yang dah siap sejak malam tadi.... Dalam 8:30 pagi tu hujan masih lebat... Ini tak boleh jadi nie sebab walau macam mana pun Mr.H kena balik jugak ke Jitra sebelum pukul 10 pagi. So dah siap print out, mandi dan check keseluruhan rumah sebelum bertolak balik. Well nak buat macam mana... Hujan pun terpaksa redah je la dengan pakai baju hujan... Tapi agak gila jugak la Mr.H nie bila hujan-hujan nie laju pulak bawak motor. Selalunya kalau hujan nie dalam 60 km/j je, tapi kali nie dekat 100 km/j. Mungkin trauma bawak moto time hujan dah makin hilang agaknya... Alhamdulillah selamat jugak sampai dekat rumah sewa pukul 9:45 pagi sebelum bersiap untuk ke kelas jam 10 pagi... kelas pagi nie bosan je sebab badan Mr.H dah mula panas kerana kena hujan.... Tengaharinya beli nasi bungkus. Nasi dan ikan Rm7??? First time beli nasi rasa mahal gila... Selalu paling mahal pun Rm6.00 je... Serius kedai tu Mr.H tak mau pergi dah... Memang cekik darah sikit awek pendek tu... Tengok muka pun rasa macam nak sepak ulang alik je rasanya... So lepas makan terus layan movie je sehingga tertidur. Sehinggalah jam 3.30 petang kawan masuk bilik Mr.H bagitau ada kelas ganti jam 4.00 petang... Kepala hotak kau bagitau Mr.H lewat-lewat macam tu... Memang bengang sangat sebab time tu dah memang time rehat Mr.H dan tak nak diganggu... Boleh pulak bagitau kelas ada last-last minit macam tu... Mood memang dah tak ada nak pergi pun.. tapi pergi jugak la sebab ada slide presentation yang tak persembahkan lagi kat ustaz... Hadoi. Last-last ustaz cakap tak payah present dah... Fuhhh lega... dan masa kelas tu ustaz cuma dapatkan tajuk-tajuk penting untuk final test keesokkan harinya saja... Fuh lega... Balik je terus solat asar dan sambung layan movie je sehingga malam... Aktiviti malamnya cuma selesaikan End Of Chapter Data Communication sehingga jam 2.00 pagi sebelum mata ini dibawa belayar mimpi... hari yang memenatkan... *opss maaf atas penggunaan perkataan yang tidak sopan diatas... Terlepas geram kat situ pulak.. Ahaks... hehehe

18 April 2013

Pagi nie dimulakan dengan alarm fon yang vibrate di telinga nie. Selesai solat subuh terus pergi mandi dan bersiap untuk ke poli.. Hari nie ada test tamadun islam jam 8:30 pagi di bilik kuliah 40 iaitu bilik yang digunakan oleh pelajar Akauntansi. Fuhhh dah la sempit je kelas budak akaun nie. Ustaz pulak pergi gabung pelajar dari dua kelas dalam satu kelas je... Dah macam ikan sardin je rasanya... Soalan test banyak guna logik akal je... so dalam 20 minit je 1 kelas siap jawab. Ingat nak study la kejap untuk kuiz Circuit Analysis. Last-last Min bagitau yang kelas Circuit postpone pukul 1 tenghari... Yahoooo... terus balik rumah sewa dan berehat sambil makan nasi lemak dan air justea kotak purple.... Hehehe nak jugak warna purple tuuu... Sambil makan memang tak sah la kalau tak tengok movie. So dah siap makan terus sambung tulis end of chapter yang nak kena hantar hari nie. Jam 1 petang. Mr.H dah sampai poli dan tak ramai sangat student yang ada.. Banyak yang dah balik kampung minggu study week nie... Kelas petang nie cuma habiskan kuiz 5 je. Tapi bising jugak la Puan tu sebab 1 kelas tak tau nak jawab soalan yang dia bagi tu... Memang susah pun... So selesai kelas Mr.H tak balik lagi tapi temankan Cik Pieja kejap sambil perhatikan gelagat 3 orang students sem 5 nie... Lawak la bila watak tiga-tiga mereka sama je... tengok cermin pastu snap gambar dengan muka secomel mungkin. Tak apa la. Mr.H tengok kejap je, nak tergelak jugak tapi senyum je kat mereka bertiga... Salah seorang tu memang comel pun... So tak boleh tengok lama-lama nanti terpikat susah... Teetttt... Haiphaipp... jangan-jangan, awek orang tu... Kembali fokus pada Cik Pieja, Mr.H duduk dan tengok je dia buat kerja yang nak kena hantar sampai la geng rumah sewa Mr.H nak balik baru Mr.H follow diaorang... Petangnya ada aktiviti jamuan dengan bersama Penasihat Akedemik dan rakan-rakan sekelas DEP6C di resotran D'Dapur Ibuku Alor Setar yang terletak bersebelahan dengan masjid zahir.  Maaf la tak ada gambar masa jamuan nie diadakan... ada kat kawan-kawan yang lain... tak sempat Mr.H nak bluetooth sebelum balik hari tu. Nanti Mr.H update semula entry nie... So sebelum makan ada la kata-kata aluan dari Cik Narsuha a.k.a wawa sebagai tanda penghargaan dari kami sekelas kepada PA yang dah 3 tahun menjadi Bapa kami di Politeknik nie... Acara makan bermula selepas sepatah dua kata oleh PA, Mr.H join makan dengan ayahanda(PA) la serta dua orang budak india. Mulanya nak duduk sebelah Cik Pieja, tapi ada orang lain pulak nak duduk dekat dengan awek dia... So duduk je la sebelah PA. Dah selesai makan aktivit bergambar la beramai-ramai... dan kat bawah nie cuma gambar awek-awek DEP6C je Mr.H dapat upload dulu... nanti ada lagi gambar bersama PA akan diupdate selepas ini.... 

Gegirl bersama ayahanda

gambar bawah dari kiri: Zalina, Cik Kamila, Narsuha, Azira, Cik Pieja, Amira, Amalina...

So dah selesai makan Mr.H kembali ke rumah sewa untuk ambil baju yang nak dibawa balik untuk basuh. Sambil-sambil tu ada la sms dari adik Mr.H nie suruh abang dia nie beli nasi bungkus. Sampai je rumah sewa terus pergi kedai beli nasi goreng kampung kat adik tersayang nie. Ingat nak bertolak balik, tapi jam dah menunjukkan pukul 7.15 dah. Kejap je lagi nak masuk magrib, better bertolak selepas magrib la... Bahaya nak balik time magrib macam tu sebab jalan nak balik rumah mama nie kena redah jalan yang orang cakap memang kawasan hutan jugak la dan ada 1 kem PLKN yang dah lama tutup. Memang menyeramkan kalau lalu kat situ. So sepanjang perjalanan Mr.H nak balik rumah mama nie... Banyak kali Mr.H nyaris-nyaris nak eksiden. Part paling bengang bila ada 1 kereta tiba-tiba berhenti tengah-tengah jalan. Rasa macam nak baling je kunci tayar nie... Bahayakan orang dekat belakang dia je... At least nak stop pun berhenti la tepi jalan. Perjalanan malam nie memang macam-macam dugaan la... Sebenarnya dah lama Mr.H tak bawak motor bila malam macam nie, ingat last bawak pun masa bulan puasa tahun lepas. Now mata nie pun dah makin rabun so kalau malam memang tak jelas sangat la... Jam 8:30 malam Mr.H sampai di rumah mama. Terus onlne tengok facebook dulu... Jam 9:30 malam baru mandi... Hari nie ada kelainan sikit la, sebab selalu chat je dengan Cik Eida nie. Tapi malam nie Mr.H ajak Skype... Bosan jugak kalau chat je kan? Lagipun my ex dah tak online, tunggu Miss.H tak muncul-muncul, sibuk agaknya, dan Miss.Lia pulak ada masalah line internet... Mengadap Facebook pun bosan jugak lama-lama... Ok la, cerita di Skype pulak, mula-mula Mr.H pun malu-malu la nak buat video call dan akhirnya dapat jugak skype dengan Cik Eida nie... Tak banyak sangat berborak dengan Cik Eida nie sebab keadaan agak bising la dengan kawan-kawan dia... Especially Cik Miera yang buat Mr.H segan dan malu-malu... Memang kerja gelak je la skype kitaorang bertiga nie... Part paling best bila tengok Cik Miera nie dikenakan oleh kawan-kawan dia letak bedak penuh 1 muka... Terkejut jugak bila dia muncul di skype. Actually 19 / 4 / 2013 adalah birthday Cik Miera nie... So Mr.H pun tak lepaskan peluang untuk wish dekat dia... Serius Cik Miera nie klakar habis la... Mr.H pulak rasa malu dan segan borak dengan dia... Plan dengan Cik Eida nak skype sampai jam 2:00 pagi je. Tapi bila Cik Miera dah join sekali, hampir jam 3:00 pagi jugak la baru Mr.H log out... Hadoi, hari yang ceria jugak la... Nampak Miss.H online jugak sebelum tu... Tapi dia tak tegur pun... Busy agaknya... Tak ape la... Semoga perkenalan dengan Cik Eida dan Cik Miera nie akan menambah keceriaan kehidupan Mr.H selepas nie... Insyaallah... kawan biar beribu kan? nak cari yang yang terbaik itu susah tapi tak mustahil untuk kita temui suatu hari nanti....

Thanks for reading... Minggu yang tak begitu indah buat Mr.H...

Sekian Coretan dari Hati....
Post a Comment