Sunday, April 28, 2013

Kenangan Kelakar Mr.H Kembali Memandu...


Salam,

Hahaha tengok tajuk pun dah tau entry kali nie Mr.H nak cerita tentang apa... Ok la straight to the point je la... Hari Isnin (29 April 2013) parents Mr.H akan pulang ke rumah dari menunaikan Umrah... Semalam pun mama ada call dari Makkah bagitau yang mama akan sampai di KLIA jam 1:00 petang esok dan kemungkinan akan sampai di Kedah pada waktu petang la. Rindu sangat nak dengar suara mama. Lega dapat cakap kejap kelmarin. Dengar macam tak berapa sihat. Mungkin faktor cuaca agaknya... Mudah-mudahan perjalan mereka dipermudahkan dan selamat sampai di sini... Amin... Mama dah nak balik so siapa yang nak jemput? Masa hantar hari tu tak apa la kakak ada, dan dia tolong hantarkan. Nie nak balik, siapa pulak nak pergi jemput diaorang? Kakak-kakak dan abang sibuk dengan hal masing-masing... 

Sms dari kakak Mr.H tentang keadaan mama dan abah
Bila fikir balik memang tak ada siapa la yang dapat jemput diaorang sebab semua kerja... So Mr.H terpaksa la jemput diaorang... Mr.H nie ada lesen kereta. Tapi rasanya dekat 3 tahun tak pernah bawak lepas habis je kerja masa tengah tunggu result SPM dulu... So faham-faham je la bila lama tak bawak. Confirm tak cekap langsung kan? huhuhu sedih pun ada tapi nak buat macam mana. Mr.H nak belajar bawak balik. Tapi mama la tak bagi takut jadi apa-apa. Biasa la mama tak pernah lagi tengok anak teruna dia nie memandu... Masa ambil lesen dulu pun dekat Penang dan kali terakhir bawa kereta pun masa pergi ke Hulu Selangor... Memang dah lama sangat kan?

Pagi nie(28 April 2013), Mr.H tekad jugak nak bawak kereta mama nie. Ye la, kalau tak practice bawak sampai bila rasa takut tu tak hilang... So start la enjin dan kunci rumah dan buka pintu pagar... Seriously Mr.H tak pernah drive kereta auto nie... Nie first time la nak cuba bawak... So dah siap dan nak mula bawak... Part yang kelakar sekali bila time nak masuk gear tu tak boleh pulak... Hairan jugak... Kan Mr.H cakap tak pernah bawak so memang tak tau la... Nak call kawan rasa malu la. Nak call kakak pun takut diaorang risau Mr.H buat pandai-pandai nak drive sendiri nie... Last-last pak cik google di hanphone jugak Mr.H tanya... Laaaaa tak tekan brek dulu. Memang tak boleh masuk gear la... Hahaha nampak sangat tak tau langsung kan?

PKR tu.. haha bawak jugak walaupun takut... 
Yang tengah baca nie confirm tengah gelak depan laptop tu kan? Jangan gelak sangat. Malu la Mr.H.. Hahaha tapi kenangan untuk Mr.H la kan yang baru nak belajar bawa semula setelah 3 tahun tak bawak... So da boleh bawa pelan-pelan... Cuma kaki nie still kaku lagi la nak tekan brek dan minyak... Nak kena selalu bawak la baru cekap sikit. So pagi tadi dapat la round kejap. Rasanya tak ada la susah sangat pun... Kenapa la dari dulu lagi Mr.H tak buat berani macam nie... Kalau tak dah lama cekap... Apa-apa pun memang kenangan paling kelakar la nak bawak kereta nak kena tengok google... Menunjukkan bertapa pentingnya internet buat kita kini kan? Thanks for reading...

Sekian coretan hati.... 
Post a Comment