Friday, April 26, 2013

Coretan Mingguan (21 April 2013)

Salam,

Hari kedua Mr.H di Jitra, 


21 April 2013

Pagi ini masih sunyi, tak tau nak buat pagi-pagi lepas subuh nie... Terus on netbook dan layan cerita Nikita Seasons 1... 




Memang best jugak cerita nie... Lebih kurang CSI jugak la... Layan je la... Ingat nak mandi, tapi takut kawan yang tidur bilik sebelah nak mandi pergi kelas... So layan dulu la 1 episod cerita Nikita nie sambil tunggu kawan tu nak bangun mandi... Bukannya tak nak mandi dulu, tapi Mr.H nie kalau mandi pagi memang lama sangat... Selalu 10-20 minit baru siap. Tunggu punya tunggu last-last kawan bilik sebelah nie tak angun mandi pun errrr, terus Mr.H capai tuala dan pergi mandi. Siap je mandi terus bersiap, ambil wallet, cermin mata dan terus cari breakfast la... 

Menu pagi nie nasi lemak dan air Justea purple je... Sambil makan tu tak sah la kan kalau tak tengok movie dekat netbook nie sehinggalah tengahari... Sebelum tu sempat la buka facebook kejap dekat laptop kawan dan ada 1 mesej dari sahabat nie Cik Eida sampaikan ucapan dari Cik Miera...


Thanks Miera... 

Rasa lapar lagi la bila duduk tak buat apa-apa... So keluar lagi la cari lunch. Nasi kerabu la pilihan selera untuk hari nie... Tapi 15 minit jugak la nak kena beratur dan tunggu giliran... Dah sedap kan? Memang ramai la pelanggan kat situ... Akhirnya dapat jugak nasi kerabu tu. Ayam bakar dia memang sedap.. Yummie... 


Memang sedap la.. Terbaek...

Masa nak beli tadi tak ada pulak loghat orang utara kat situ. Semua bunyi kelantan je. Rasa macam Mr.H je orang utara kat situ. Well orang utara pun suka jugak makanan orang pantai timur nie... Tapi serius memang sedap la nasi kerabu dekat situ. Kalau tak, tak kan la orang sampai sanggup beratur kan? Hehehe so aktiviti Mr.H petang tu cuma layan movie je sehingga jam 7:02 petang bila Mr.H terima sms dari Cik Pieja mengingatkan Mr.H supaya tak lupa bawak slip peperiksaan dia yang ada kat Mr.H. Hehe risau betul dia. 

So lepas magrib Mr.H pun start la study sambil ditemani sms Cik Pieja. Dan malam nie ada jugak kawan rumah Mr.H yang masuk bilik Mr.H dan study bersama... Selalunya Mr.H study sorang-sorang je, tapi kalau time nak final memang diaorang akan penuhkan bilik Mr.H tu la untuk study bersama... Mr.H ok je kalau diaorang nak mintak ajar apa-apa. If subjek teori tak ada masalah, bila subjek pengiraan memang tak berapa nak ok la... 


hahaha time study... sepah je kan??

Mr.H ada jugak sms abah mintak doa mama dan abah di makkah. 


Terima Kasih Mama dan Abah

Akhirnya jam 2:00 pagi Mr.H terlelap jua kepenatan study... bersambung...
Post a Comment