Sunday, July 14, 2013

Coretan 4 Ramadhan...


Yes... Dah hari ke-4 kita berpuasa... Kejap je kan? Story untuk hari nie nak citer tentang ape eh? Sebenarnya tak ada apa sangat pun nak story sebab aktiviti Mr.H pun tak banyak sangat. Sekadar menghabiskan masa pada pagi tadi bersama Miss.Lia je di chat... Hehe seronok jugak pagi-pagi dah bergurau senda dengan dia... Terus tersenyum bila buka mata nie pukul 11:30 pagi.. 11:30 pagi??Errr lamanya Mr.H tidur... Ai maklumlah cuti la katakan... Hahaha melampau sungguh.

Hadoi bosannya mengadap fb dan blog je seharian. Eh kalau perasan, blog nie dah banyak kan perubahan. Haha saje je mood nak ubah blog nie. Kebetulan Mr.H cuti nie kan so ada je masa nak godek-godek di google mencari tutorial dari blogger yang pakar dalam hiasan blog nie... Ada yang menjadi dan ada yang tak menjadi berdasarkan tutorial nie. Tapi part yang Mr.H nak edit sangat dekat bahagian sidebar nie... Nak buat kotak-kotak tapi asyik tak jumpa je code html tu. Agak bebai jugak la. Sebab dah banyak kali cuba kan? hehe

So masa berbuka tadi alhamdulillah, hari ke-4 berpuasa. Dapat jugak menu yang Mr.H suka semasa bulan puasa nie iaitu Murtabak. Tudiaaa.... Memang terbaik la. Dan kat bawah nie ada la beberapa menu lain termasuk kuih untuk juadah berbuka hari nie...

Kurma pembuka selera...
Murtabak Daging..
Kari Daging....
Kari Ayam semalam... Panaskan dan boleh makan lagi...
Sayur Kangkung ke bayam... Konpius kejap.. haha *tau makan je...
Popia & Karipap... hehe
Aktiviti malamnya Mr.H cuma kemas beg je sebab esok pagi dah nak bertolak balik ke rumah sewa. Alahai, part nie paling tak best sebab esok dah kena buka puasa sorang-sorang la... Dan yang paling tak best makan makanan luar. Sahur confirm dah roti dengan air mineral je. Tak ape la... Biasa la tu. Lagipun nie tahun ke-3 dah Mr.H puasa kat rumah sewa. 



Mata pun dah mengantok nie. Jom tidur dan selamat bersahur. Thanks for reading... 

Sekian Coretan Hati...

Post a Comment