Wednesday, July 10, 2013

6 Julai Kenangan di Titi Hayun & Pantai Murni...


Seperti yang dijanjikan, akhirnya rancangan Mr.H dan kawan-kawan kelas untuk berkelah dan release tension di Titi Hayun dan Pantai Murni di Yan, Kedah berjalan seperti yang dirancangkan. Awal pagi lagi Mr.H dah bertolak pulang ke rumah sewa dari rumah mama... Maklumlah hari sabtu nie memang still kat rumah mama la. Sampai je kat rumah sewa Mr.H cuma tunggu je Cik Kamila datang ambil Mr.H dan Zalina. Cik Pieja tak confirm lagi nak pergi ke tak.

Lebih kurang jam 9, Cik Kamila pun sampai untuk ambil Mr.H  dan Zalina. So destinasi seterusnya ialah rumah Cik Pieja la... Ingatkan tak jadi nak pergi dah. Lebih kurang 10 minit dah sampai di rumah Cik Pieja di hutan kampung. Aiii geng trio Mr.H nie macam berjanji pulak nak pakai baju warna hitam. Hahaha so perjalanan diteruskan oleh Cik Kamila yang drive hari nie. Manakala Mr.H dan Cik Pieja duduk di belakang menikmati pemandangan sawah padi sepanjang perjalanan menuju ke destinasi...

Captured by Zalina
Ada 1 group lagi yang telah sampai ke Titi Hayun lebih awal la dari group Mr.H nie iaitu Miera, Yasmin, Joe dan Zulfikar. So kesemua yang join untuk kali nie cuma 8 orang je la. Alahai nak buat macam mana yang lain semua ada hal lain pulak. Sampai je di satu kedai nie Cik Kamila berhenti kejap untuk beli ais tiub. Cik Pieja yang nak turun pergi beli. Pada mulanya Mr.H nak temankan tapi tengok Cik Pieja laju je berjalan terus Mr.H masuk dalam kereta semula. 

Lepas je Cik Pieja beli dan pegang plastik tu Mr.H dan dua orang sahabat nie tak tahan nak gelak. Hadoi jahat betul kitaorang nie. Kesian kat Cik Pieja. Mr.H ingatkan dia larat angkat ais tu. Nyaris tak tumpah. Berat sangat. Ye la, Cik Pieja kurus sangat. Tangan dia pun comel macam budak-budak je. Nyesal pulak tak ikut masa pergi beli tadi. Tak pasal dah jadi bahan lawak pulak. Dan tak lama kemudian sampai jugak kami berempat di Titi Hayun. Kelihatan lagi 4 orang rakan kami dah bosan menunggu. hehehe jom layan gambar-gambar masa di sana.

Zulfiqar, Joe & Miera... Menunggu group Mr.H sampai... hehe

Kami sentiasa bertiga.. hehe

We are geng DEPC Polimas June 2013...
Berjalan mencari tempat strategik...
Awek-awek sekalian....
Mr.H tanpa cermin mata... Silau weyh.. haha
Zulfiqar.. Santai atas akar pokok...
Air yang mengalir... Sejuk...
Sembang apa la dengan Joe tu... 
Awat mulut Mr.H macam tu? hahaha termasuk pulak si Jejaka dalam gambar nie...
Lebarnya senyum.. Sejuk btol air nie... hehe
Peace... Gegirl DEPC... 
Zalina, Miera, Yasmin & Zulfiqar
Zalina @ Mama...
Yasmin... Cun tak gambar nie? hehe
Cik Pieja... dengan air yang mengalir...
MieraCik Pieja... Terbaek la...
Hujan~~~ hahaha
Mr.H yang dah kesejukan... Menggeletar wooo... hahaha
ZalinaMiera..
Joeherre @ Joe...
Hahaha peace Cik Pieja... Ready nak makan...
Kami bertiga makan dulu... Hehe part paling lawak bila pegang pinggan macam orang kena parkingson's (Mr.H & Cik Pieja) .. Kenangan paling best...
Jemput makan semua... hehe
Mr.H & Cik Pieja... Tengok ape tu? Haha
Thanks Yasmin for this picture... Terbaik.... hehe 
Fotogedik ramai-ramai... hehe
Sweet couple.. hehe *jeles I taw. :P
3 Jejaka tunggu awek-awek yang tak siap-siap lagi tukar pakaian... posing dulu meh...
Yasmin...
Hehe so destinasi seterusnya kami meneruskan aktiviti santai kami semua di Pantai Murni berdekatan dengan Air Terjun Titi Hayun. Ada la beberapa gambar yang sempat di-snap. hehehe

Santai... selepas sejuk mandi...
Photo by Cik Kamila...
No Caption~~~
Tong air jadi photographer kitaorang... memang best lepak kat sini ramai-ramai... suatu memori indah bersama mereka...
Masa on the way nak balik memang rasa penat sangat smpai Mr.H terlelap kejap, bila terjaga rupanya Cik Pieja kat sebelah Mr.H pun terlelap sama. Letih sangat sebab masa mandi tadi memang sejuk giler air kat situ... Sampai menggeletar teruk jugak la kami berdua... hehe Memang best sangat dapat keluar berkelah macam nie... Rasa hilang stress di kepala nie seketika. Entah bila lagi la nak dapat enjoy macam nie pun tak tau la... Mungkin nanti nak keluar pun masa buka puasa. Rasanya setakat itu saja update kali nie... Apa-apa pun 6 Julai 2013, meninggalkan suatu memori indah buat Diari Samprit Ungu... Thanks for reading.
Post a Comment