Tuesday, July 9, 2013

Selamat Hari Lahir Samprit Ungu


Syukur alhamdulillah, terima kasih Ya allah kerana masih memberikan daku kesempatan untuk terus bernafas dibumiMu ini. 8 Julai 2013, genap usiaku 21 tahun. Suatu hari yang tak mampu aq biarkan ia berlalu tanpa sebarang coretan dan kata-kata yang perlu ditulis disini... Tepat jam 12 tengah malam. Mr.H dah dapat sms ucapan yang pertama dari adik angkat yang ke-4 iaitu Shada. Dan 2 minit sebelum itu seorang sahabat facebook dah wish di sms fon. Ya Allah rasa bahagia sangat bila terima sms-sms tu. Masih ada yang mengingati... Seterusnya Mr.H menghantar sms kepada NurFaizatul Hafiza @ Fiza ucapan Happy Birthday yg ke-21. Untuk pengetahuan, Cik Fiza nie kembar tarikh lahir dengan Mr.H dari zaman sekolah menengah lagi. Walaupun dah lama lost contact tapi tak pernah Mr.H terlepas untuk wish pada dia setiap tahun. Dan ucapan balasan Mr.H terima dari Cik Fiza dan Amalina(kawan zaman sekolah). 

Memang happy sangat la bila dapat sms dari Amalina tu sebab dah bertahun tak bertegur sejak keluar dari zaman sekolah menengah dulu... Ucapan yang seterusnya Mr.H dapat dari my BFF @ awek lama Mr.H la sebelum mata ini merehatkan seketika untuk hari terindah ini. Pagi ini dikejutkan dengan kedinginan suasana pada subuh. Rasa ceria sangat pabila mata ini terbuka. Ya Allah, lancarkan kehidupanku pada hari ini.. Kelas Mr.H ada dari pukul 8-1 petang. Cuaca hari nie hujan dengan lebatnya tanda rahmat daripadaNya. Aktiviti Mr.H cuma layan movie je sampai jam 5:30 petang bila di rumah sewa, kemudian barulah Mr.H call Shada untuk hilangkan bosan. Lagipun maxis free call cuma 1 hari je. So call Shada je la... 

Malamnya agak membosankan la sambil layan movie Transporter je sehinggalah pukul 10:30 malam, Mr.H call seorang kawan facebook nie. Borak je dengan dia sampai pukul 11:30 sebelum sms bertubi-tubi masuk dalam inbox. Antara sms yang Mr.H dapat seperti dalam animation di bawah...



Dan lebih kurang jam 11:35 minit malam, Mr.H dapat call dari insan yg Mr.H rindu sangat-sangat iaitu Ayong(adik angkat yang pertama). Ya Allah, tak sangka doa Mr.H termakbul jugak... Memang Mr.H tunggu sangat ucapan dari adik Mr.H yang nie... Tak sangka dia call jugak malam nie... Terubat kerinduan nie nak dengar suara yang hilang hampir bertahun lamanya... Walaupun sekejap je perbualan Mr.H dengan Ayong tapi itu dah cukup bermakna buat Mr.H. Dan akhirnya jam telahpun menunjukkan pukul 12 tengah malam menandakan berlalunya 8 Julai 2013. Dan 9 Julai adalah birthday sahabat facebook dan poli Mr.H iaitu Nurul Shaidatul @ Yu... Happy birthday Yu...

Dan hari nie Mr.H dah balik ke rumah mama dan tak sabar nak tengok ucapan kawan-kawan di facebook... dan alhamdulillah ramai jugak yang sudi wish... kat bawah nie ada beberapa printscreen yang dapat Mr.H snap.. hehe

Ucapan dari Miss.Lia @ Dahlia Darius

My Sister & Kawan-kawan facebook

Ucapan dari Kak Bunga Chienta Kobis... hehe 

Insan terakhir dan dinantikan.. Miss.A

Apa-apa pun tahun nie rasanya cukup happy dengan ulangtahun kelahiran Mr.H... Walaupun ada jugak sedikit rasa terkilan namun tak mengapalah... Mungkin tak semua orang akan ingat kita sepertimana kita ingatkan dia... Sekali lagi terima kasih kepada semua rakan-rakan yang sudi wish untuk samprit ungu yang telah menjangkau usia 21 tahun... *pak cik dah tua la... hahaha thanks for reading...

Sekian Coretan Hati...

Post a Comment