Sunday, July 8, 2012

Akhirnya Kau Milikku~~~

Salam,


Hahaha tajuk tak boleh blah je kan?? Ape yang jadi milikku tu? Chewah buat tertanya-tanya pulak.. Hari tu aq ada cakap pasal nak beli DSLR kan? So hari nie 7/7/2012 aq dapat beli jugak camera DSLR tu.





Rm1750... Hurmm rasa macam ok jugak la harga yang aq dapat.. Mulanya plan nak pergi survey dekat Komtar, Penang tapi bila dipkirkan balik rasa tak berbaloi la. So aq dengan akak survey dekat area City Plaza Alor Setar je petang tadi. Setelah 3 buah kedai aq survey, akhirnya dapat jugak harga yang paling ok la. Camera body+lens 18-55mm+8GB+tripod+ standard nikon bag+filter+skrin protector = Rm1750. Rasa puas hati bila dapat jugak beli dan rasa berharga sangat bila beli dengan hasil titik peluh sendiri+kongsi dengan adik. Hehehe gambar pertama dari kamera nie tak ada lagi la sebab bateri low... Tapi kamera yang aq guna sekarang nie tetap da best la sebab banyak bebenor jasa kamera Ricosh R10. Fungsi pun hampir sama dengan DSLR la cuma tak la sehebat dan sebaik DSLR.. Alahai esok nak balik Jitra, 11 haribulan dah daftar. Uwaaa tak puas lagi la cuti semester nie.. Eh esok 8 Julai... wink wink hehe Hurmm adakah aq akan dapat wish daripada my ex twin?? Sama-sama kita tunggu... Kalau ada nanti aq update lagi... hehe waiting for my first wish... lalala..

Sekian!!!


Post a Comment