Tuesday, July 3, 2012

Aurat Hanya Drama...!!!

Salam,



Baca dialog kat atas nie dulu

Hehe tak boleh blah kan muka troll budak 6 tahun tu... Sketsa kat atas nie sekadar teguran je. Betul kan situasi dalam sketsa nie selalu jadi dalam kehidupan sekeliling kita. Masa nak solat, nak akad nikah, bercerai je pakai tudung cantik je. Masa kahwin, enjoy dan jalani kehidupan seharian, hilang pulak tudung dekat kepala tu. 

Siapalah aq untuk berdakwah or cakap bab agama nie. Aq pun tak sempurna jugak. Tapi tetap nak komen jugak pasal aurat nie. Chewah... hehehe kalau nak cakap bab aurat nie susah la sebab kalau pakai tudung pun belum tentu lagi yang lain akan tutup kan? Fashion rakyat Malaysia nie semakin hari semakin pelik la. Contoh la. Pakai tudung lepas tu pakai legging. Adoi, geli la tengok. Siapa la yang bawa trend pelik macam tu. Lawa ke?? Fashion yang pakai macam tudung tapi leher nampak je. Menyampah aq tengok. 

Artis.... Ini salah satu pembawa arus fashion kat Malaysia nie la. Oh cantik la pelakon tu, nak pakai macam dia la.. Banyak yang jadikan artis sebagai role model. Bukan tak boleh, tapi pilih yang nampak ada akal la sikit. Tak kan la semua perkara nak ikut k0t. Ini pakai baju macam tak nak pakai baju macam tu la yang orang minat. Hehehe minat bukan apa, hiburan kan oleh penghibur. Boleh share dosa sama-sama kn?? Sexy baru layan... hahaha jahat bt0l aq nie.

Haaa point yang paling lawak dan angkuh sekali korang perasan tak bila artis terima anugerah? Especially Woman la. Pakai ketat, dan sexy sexy nie. Ucapannya... "bersyukur kepada Allah dan kedua ibu bapa saya. Saya tak menyangka akan memenangi anugerah ini. Tak lupa juga kepada kelab kipas saya dan bla bla bla". Weks, tolong la atur sikit ucapan tu. Tak berapa nak sesuai la kan?? sape yang setuju klik butang >>LIKE<<. Hahaha ingat facebook ke nak like like..???? hehehe letih ah cakap pasal aurat nie. Kerja mengkritik je aq nie. Impian aq nak cari awek yang baik je. Sunyi je sekarang nie. haaa jangan nak menggatai cik wan nah... Perabih diploma dulu... Hahahaha 

Sekian!!!
Post a Comment