Thursday, June 14, 2012

Nikon oh Nikon!!

Salam,


hahaha tiba-tiba rasa rajin pulak nak update blog sekarang nie... ai maklum la cuti semester pun da dekat nak habis. Takut bersarang pulak blog nie bila tak ada apa-apa entry. So today I am going to talk about DSLR camera(oh my english.. hehe). Berbelit lidah je speaking mat salleh nie. Mungkin sebab orang melayu makan nasi k0t tu yang susah nak cakap tu... hahaha mengarut. Ok kembali pada tajuk utama, aq rasa memang nak sangat-sangat ada camera DSLR tu sebab minat la bidang fotografi nie. Lagipun ini menjadi kegilaan remaja sekarang nie(nasib tak dapat lagi.kalau tak confirm sam-sama gila. hahaha). Hai tapi apakan daya, mahal sangat la untuk memiliki gadjet macam tu.


Hehe nak yg nie ... 


Nikon D5100... rasanya nanti nak dapatkan yang nie k0t... Kalau D90 mahal sangat la... tapi kalau ikut spesifikasi, untuk begineer sesuai D90 la, D5100 nie kalau dah pro ok la guna (sumber). Hehe kalau la aq mintak benda nie sebagai hadiah hari lahir yang ke-20 la, cer teka boleh dapat ke x? Confirm dapat NASIHAT je la. Hehe ye la, kalau nak sesuatu barang nie kena usaha sendiri la. Nak harap abang & akak-akak aq? Suruh tukar astro punya dekoder pun tak tukar-tukar lagi. Euro pun dah tinggal beberapa game je lagi. Malas nak cakap ape dah. Untuk masa terdekat nie rasanya tak mampu lagi nak beli sendiri, banyak duit nak guna untuk projek akhir poli. Mau Rm2k jugak budget tu. Tak ape la... Nie kehendak je bukan keperluan. So sabar dulu la. Mana nak tau kan kalau nak jadi rezeki ada la sumber-sumber yang akan dapat tambah duit poket aq. Insyaallah. Hehehe

Sekian!!!

Post a Comment