Friday, August 24, 2012

Raya Kedua~~~

Salam,

Lambat sungguh aq nak update entry sekarang nie.. Sibuk sungguh dengan aktiviti raya nie... Hari nie hari jumaat 24 ogos, hari yang paling letih la sebab semalaman aq ada dekat Penang berubat abang sulung yang kena lagi dengan sihir-sihir nie... Alhamdulillah semuanya dah selesai... Lepas subuh tadi baru sampai Kedah... Malam nie baru berkesempatan nak update entry raya kedua... 

hehehe so untuk raya kedua, aktiviti pertama yang aq buat ialah pergi ke Open House rumah ex awek aq di Pokok Sena... Mulanya macam tak jadi je nak pergi sebab masa raya pertama tu abang sulung ada mintak aq teman dia pergi kulim untuk buat gas check.. tapi tak jadi la pulak... so dalam pukul 12.30 tengahari aq pun pergi la ke rumah ex aq tu...

Yang kat belakang tu adik dia... ^^
hehehe ok tak gambar sebagai kawan baik?? nampak ada ruang disitu?? actually aq tak kisah kalau dia nak dekat masa bergambar, tapi risau yang kat belakang tu je...hehe adik dia garang taw... aq pun heran jugak kenapa perlu jarak macam tu.. tak berani nak mintak dia dekat sikit. Susah bila orang dah berpunya, kena jaga hati bf dia jugak takut jelouse pulak bergambar dengan ex dia walaupun cuma sekadar kawan baik.. apa-apa pun syukur masih diberi kesempatan untuk beraya disini lagi tahun nie... Tahun depan?? hehe tak tau la... Pesan untuk si dia, lepas dah fly ke Sarawak nanti, belajar elok-elok, dan jaga diri... Semoga bahagia dengan orang baru yang lebih sayangkan dia dari aq... 

Dekat rumah si dia jugak aq dapat jumpa kawan zaman sekolah dulu iaitu Along & HFAR, masing-masing nampak berbeza dan matang je... Aq pun tak banyak sangat berborak dengan diaorag sebab rasa macam dah lama je beraya rumah si dia nie... So aq mengundurkan diri untuk pulang ke rumah untuk next activity.

Sampai je dekat rumah dah penuh dengan saudara-mara sebelah mama aq iaitu Pak Andak sekeluarga & Abang Zaki... Meriah jugak la suasana dekat rumah aq nie... Nasib la kakak dan abang aq tak ada so rumah tak la ramai sangat dengan cucu-cucu mama aq... Sebelum balik tu ada la ambil gambar sebagai kenangan...



Semoga raya tahun hadapan akan jadi lebih happening dan lebih meriah untuk tahun nie.. Tapi raya tahun nie rasa puas jugak sebab dapat berbuka puasa sepenuhnya bersama family tersayang... next update mungkin tajuknya 'Jika Suatu Hari Nanti'... Insyaallah....

Sekian!!!


Post a Comment