Wednesday, June 12, 2013

12 Jun 2013... Terima Kasih Sahabat Terindah (Kejutan Awal Birthday Mr.H)


Hai selamat malam semua, alahai hari nie memang tak dapat diduga betul, sememangnya hidup Mr.H dari lepas subuh tadi rasa sedih dan nak bersendirian je... Tapi entah la kenapa rasa macam tu... Sehinggalah jam 11 pagi tadi Mr.H tengah breakfast sambil menonton tv barulah perasan ada 1 kotak bungkusan dari kertas minyak... Yang lawaknya hampir 30 minit jugak Mr.H layan tv sambil breakfast langsung tak perasan kotak punya besar sebelah tv tu... Hadoi... Nampak sangat Mr.H fokus dua benda je masa tu... Makan dan tv... Hehehe cuba tengok gambar kat bawah nie....

Boleh tak perasan kotak besar tu(dlm kotak merah). Hadoi, nampak sangat rabun kan?? hahaha

So dah selesai makan Mr.H tak buka lagi kotak tu cuma tengok je siapa pengirimnya... 
Dan tertera nama sahabat Mr.H yang hantar... Semalam dia ada cakap nak hantar bom(gurauan) pada Mr.H. Dan sepatutnya bungkusan tu Mr.H terima kelmarin... Tapi posmen tu cakap tak ada orang kat rumah... Loceng tak tekan memang tak ada siapa nak keluar ambil la.... So sms akak tanya siapa yang pergi ambil kat pejabat pos... Rupanya husband akak yang pergi ambil pagi tadi....

Yehaa... Bom suda sampai... tengok no handphone besar-besar  sahabat nie tulis... hehehe

Taraaaa.... nama dan alamat Mr.H pun ditulis sebesar alam... tuuuddiiaaa... hahaha

Nak tau ape yang ada dalam kotak besar nie? Mr.H pun suspen jugak nak bukak nie sebab tak pernah dapat kotak besar-besar macam nie... Jom kita tengok....

Aucakkk... hehe buka kotak ada penutup atas yang tertulis macam dalam gambar nie... wahhh... *teharu...sob sob sob(bunyi menangis terharu)
Banyak tak barang dalam kotak nie?? hehehe pening tengok kan? Jom review satu per satu gambar kat bawah nie...

Akhirnya baru Mr.H faham kenapa sahabat Mr.H nie bagi hadiah awal dari hari lahir Mr.H iaitu 8 Julai 2013 nanti... Nanti masa hari lahir Mr.H tu, sahabat Mr.H dah masuk asrama so tak sempat la nak bagi semua barang-barang nie.... Actually ada hikmahnya barang-barang nie sampai hari nie dan bukannya semalam. Hari nie memang mood Mr.H macam cuaca je... Mendung je dari subuh tadi... Tak tau kenapa nak layan sangat perasaan nie... Tapi bila terima bungkusan nie, rasa macam nak update status kat facebook samprit ungu tu je... Insyaallah Mr.H akan active facebook Samprit Ungu tu dalam masa seminggu kot nanti... Tengok la keadaan macam mana.... Jom tengok satu per satu barangan dalam kotak nie... 

Tali pinggang dan pelapik minuman kot? hehehe

Cakkk.... Cadbury blackforest(Peberet)... Cawan purple, pen, pensel dan pemadam purple.... hehe

T-Shirt Purple... Cun-cun dengan saiz badan Mr.H... Hehehe

Marker comel... Yang nie konpius sikit... rupanya tulisan kat depan tu warna purple...

Masker muka dan mata... Amboi... Macam tau-tau I nie jaga kesihatan muka.. hahahaha

Biskut Cream O, Fruit plus dan air upin ipin... Semuanya purple lagi... alalalala

Beauty tool pun dapat... hehe pun purple... 

Dua botol bekas air dan tuppaware purple... hehehe

Button, Tasbih dan Penggosok badan purple... hahaha

Yang nie paling comey... Botol susu pun dapat tau... hahaha jangan jeles... wakakaka

Patung Purple... hehe sayang nak bukak plastik... 

kad ucapan... hadiah yang berbalut nie patung tadi la... hehe

Dua buah buku nota kecil dan file.... Semuanya purple lagi... hehe
Dan keseluruhan hadiah ini adalah seperti berikut...

Setelah disusun atur dengan jayanya... hahaha

Tapi dalam kesemua hadiah nie ada dua barang Mr.H tak dapat nak masukkan gambar atas permintaan sahabat pengirim nie... Apa-apa pun syukur alhamdulillah kerana sudi membuatkan Mr.H tersenyum dan ceria di hari ini... Rasa happy yang teramat sangat walaupun birthday Mr.H bulan 7 nanti macam-macam hadiah dah sahabat Mr.H nie kirimkan... Hampir kesemuanya warna purple... Mr.H nie obses giler dengan warna purple nie... Sekali lagi terima kasih kerana menjadikan 12 June 2013 sebagai suatu kenangan terindah dalam hidup Mr.H... Setakat itu saja update kali nie... Thanks for reading... Selamat Malam...

Sekian coretan hati....
Post a Comment