Tuesday, June 11, 2013

Ringkasan Aktiviti Cuti Semester...


Hai semua... Tetiba je rasa nak menaip pulak jari jemari nie... Hari nie dah 11 JUN 2013, alahai tinggal beberapa hari lagi nak sampai tarikh 19 JUN 2013 iaitu hari pendaftaran poli... Rasa macam kejap pulak cuti yang hampir 2 bulan nie.. Ye la banyak sangat aktiviti Mr.H untuk cuti kali nie... Mula cuti je dah start kerja di Penang lebih kurang seminggu je sebelum stay je kat Perak nie sehingga habis cuti sem nie... 

Seriously cuti kali nie adalah cuti yang paling banyak masa Mr.H dengan berkurung dalam rumah dan bilik tidur je... Perghhh kalau sesetengah orang la terutamanya lelaki boleh jadi tekanan jiwa kot... Cuba bayangkan macam korang tinggal dalam penjara la... Hahaha sama kot situasi tu dengan Mr.H nie... Tapi Mr.H suka jugak sebab rasanya banyak masa Mr.H dihabiskan dengan download movie yang non stop dan edit blog nie je... 

Dalam cuti semester nie ada jugak la beberapa kenangan yang terjadi dalam hidup Mr.H. Ada suka dan ada yang duka... rasanya semua tu akan tetap Mr.H ingat la... Malas nak ulas satu per satu kenangan tu sebab rasanya kesemuanya dah tertera dalam entry sebelum nie... Bagi Mr.H semuanya tetap indah untuk dikenang walaupun kenangan itu adakalanya menyedihkan.. Biarkan semua tu terbuku disini dan diingatan Mr.H saja... Nak mulakan semester baru dengan buku baru je... Malas nak ingat apa-apa dah...

Novel... Aduhai target masa cuti nie nak habiskan dua buah novel tak tercapai la... Baru 3 hari lepas Mr.H mulakan pembacaan novel pertama untuk cuti semester nie iaitu Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu by Sara Aisha... Hadoi.. Harap sempat la habis dan buat review di blog nie... Setakat nie dah 15 bab selesai dibaca oleh Mr.H. Menarik jugak novel nie... Tapi Mr.H rasa novel nie masih tak dapat tandingi karya pertama si penulis la iaitu Jodoh Itu Milik Kita...

Salah 1 novel terbaik dan favourite Mr.H
Terlalu banyak kenangan Mr.H dengan novel tu... Ye la, banyak cerita kehidupan Mr.H ada berkait dengan novel tu jugak... Alahai kenangan indah yang hadirnya cuma seketika... Account personal facebook Mr.H? Entah la.. ada yang suruh active semula facebook Samprit Ungu tu... Tapi Mr.H pulak rasa selesa je bila deactive. Rasa hidup nie lebih tenang... Masa Mr.H pun terisi dengan baik je.. Kalau berterusan macam nie sehingga habis diploma nie.. Insyaallah, impian bersama Cik Pieja boleh tercapai rasanya...Chaiyok.. hehehe

Hari nie masa Mr.H banyak dihabiskan dengan download, dengar lagu di handphone dan meneruskan bacaan novel je... Bosan jugak... tapi tak ape la... 16 JUN nie Mr.H dah nak kembali ke Kedah dah.. Kemas barang dan balik rumah sewa... Tak sabar nak mulakan semester baru dengan jayanya... Lupakan seketika apa yang tak perlu difikirkan... Yang penting sekarang fokus je 6 bulan terakhir nie... Kalau nak tau update terbaru boleh je tengok kat blog nie, fan page, twitter dan instagram... Insyaallah akan sentiasa update disitu je... 

Tak tau dah nak merepek ape petang-petang nie... Nak pergi main dengan baby akak je... Penat dah berbelas jam dalam bilik tidur nie... hehehe biasa la Mr.H nie.. tak ada idea nak update so merepek je la kat blog nie... Kira ok lagi dari cakap dengan dinding sorang-sorang kan?? Yang tu parah la... hahahaa Thanks for reading... 

Sekian coretan hati



Post a Comment