Saturday, June 22, 2013

"Jangan Paksa Aku"


Hai masih lagi sempat untuk jari ini meluahkan rasa disini. Tengok tajuk macam geram je kan? Memang geram sangat pun. "Jangan Paksa Aku", macam tajuk novel pulak. Hahaha sempat lagi nak cerita bab novel tu. Ish ish ish.. Sebenarnya macam nie, Mr.H tak suka la bila kena paksa buat sesuatu yang Mr.H tak minat. Kalau korang pun mesti tak suka kan bila kena paksa macam nie. 



Bukan la nak kurang ajar tapi fikir la perasaan orang lain jugak kan? If nak buat something tu jangan la terlalu kejar duit sangat. Ye tau, berniaga nie memang boleh dapat banyak duit tapi tengok la keadaan jugak. Macam Mr.H nie kan masih lagi study. Tambahan pulak semester akhir nie lagi la pack jadual nie so mana la ada masa nak setup semua benda dalam berniaga nie. Lagipun minat tu 'ZERO' la.

Kalau boleh pun rasanya bila bulan 12 nanti la baru free dari study nie mungkin boleh la cuba-cuba buat. Tapi sekarang nie fokus Mr.H cuma nak habiskan 4 paper final nie je. Hope tak nak la fokus nie terganggu dengan desakan untuk libatkan diri dengan perkara yang Mr.H langsung tak minat. Nanti lain jadinya. Menyesal nanti tak guna dah. Seriously memang rasa tertekan la dengan arahan buat itu buat ini. Hadoi, rasa macam nak jerit "Aku nak bagi habih study dulu laaaaa", tapi tak ape la. Jerit dalam hati suda. Malas nak bising-bising.

Hope mama boleh la nasihatkan anak dia yang sorang tu supaya jangan ganggu Mr.H nak fokus study bagi habis dulu. Bukan masanya lagi untuk buat semua tu. Memang la betul cakap orang. Kita nak mulakan sesuatu perniagaan kena mula dari awal. Tapi untuk Mr.H nak fokus dua perkara dalam 1 masa, Mr.H tak mampu la. Mr.H bukan jenis macam tu. Hope orang tu faham la. Tadi dah mengadu kat mama dengan abah. Tak tahan sangat la bila rasa pressure macam nie. Mr.H nak fokus study je sekarang nie. Bukan fikir tentang kerja lagi. Tolonglah faham. 

Maaf luahkan disini. Sebab bukan ada sesiapa yang akan dengar pun apa yang Mr.H nak. Serabut sangat walaupun baru nak mulakan semester baru nie. Hope lepas selesai 1 perkara nie. Stop cakap pasal projek bisness tu atau nak angkat call pun Mr.H dah tak mau. Ingat la. Tak semua orang ada minat yang sama dengan kita, kalau tidak semua yang ada di dunia nie nak jadi yang sempurna kan? Memang semua orang nak berjaya. Tapi setiap orang ada corak kehidupan masing-masing dan hormati kehendak orang lain jugak. Thanks for reading..

Sekian Coretan Hati...

Post a Comment