Thursday, June 13, 2013

Kenangan Yang Harus Dilupakan...


Hai, masih lagi berkesempatan untuk update sebelum kembali ke politeknik... 13 Jun 2013, entah la kenapa hari nie kembali kepada mood slow dan sayu je rasanya... Tetiba je kenangan-kenangan lalu muncul kembali di ingatan nie... Ye, kenangan bersama Miss.Lia tetiba je teringat di fikiran nie... Rasa sedih sangat bila baca petikan entry di blog Miss.Lia nie dulu...

Sebuah kenangan lalu...

Sedar tak sedar dah hampir 5 bulan dah berlalu kisah Mr.H dan Miss.Lia nie... Cuma 2 bulan je masa kami bersama... Dalam 2 bulan nie jugak rasanya, Mr.H tak pernah rasa seindah itu selama kehidupan Mr.H nie... Memang indah... Rasa bahagia yang teramat sangat... Tapi sayang, semua tu seketika saja sebelum semuanya berakhir... Walau sekuat mana pun Cinta kita pada seseorang itu, tak semestinya perasaan yang sama akan dirasakan oleh orang yang kita Cinta dan Sayang itu terhadap kita... Kita tak boleh nak paksa perasaan orang lain untuk merasakan apa yang kita rasa... 

Selama dua bulan perkenalan tu jugak, Mr.H boleh dikatakan jiwang la sehinggakan terciptanya sms-sms jiwang yang jarang Mr.H ciptakan buat seseorang yang istimewa... Tapi semua sms-sms di dalam gambar sekadar berada di dalam draft mesej seperti kubur tak bernisan... dari 83 sms yang tercipta cuma 56 sms sempat dihantar dan dibaca oleh Miss.Lia... Hadoi, kenapa hari nie perlu lagi Mr.H buka semua nie sekali lagi? Hurmm entah la... Mr.H pun tak faham dengan diri nie... Mungkin masih merindukan keceriaannya agaknya... Dan pagi tadi Mr.H ada menonton video Ainan Tasneem dalam pembikinan video cover untuk lagu Kiss Me. Tetiba watak Dahlia Darius a.k.a Miss.Lia terus muncul dalam ingatan Mr.H nie... Comel sangat dan hampir sama je macam dalam video tu. :')

Memori tinggal memori...

Mungkin bagi orang lain akan anggap Mr.H nie gila bayang... Tapi seriously kadang-kadang Mr.H akan hidup dalam dunia Mr.H sendiri seperti hari nie... Tanpa sebarang gangguan dan cuma ada Mr.H dan imagenasi Mr.H sahaja. Arghhhh... Tak faham dengan diri nie... Biarkan Mr.H bersendirian seketika... Perlukan waktu dan ketenangan untuk diri ini.... Semoga dapat Mr.H padamkan segala kenangan lalu ini agar tidak dibayangi lagi dengan kesedihan yang ditinggalkan.. Mungkin ada hikmah atas apa yang telah terjadi...

Rasanya akan tiba suatu saat Mr.H perlu padamkan segalanya tentang Miss.Lia dari hidup nie. Sms-sms tu yang pastinya perlu Mr.H padamkan. Kerana setiap kali terfikirkan tentang si dia... Sms itu akan Mr.H baca berulang kali... Sampai bila diri ini terus mengharapkan pada yang tak sudi... Lebih baik terus bersendiri dari terus hidup dalam memori lalu... Berikan kekuatan untuk melepaskan segala ingatanku dari terus memikirkannya... Pasti boleh... Insyaallah... setakat itu saja coretan untuk kali nie... Maaf kalau rasa entry nie macam orang gila tengah bercakap sorang-sorang... memang meluahkan rasa pun... Thanks for reading...

Sekian coretan hati...


Post a Comment