Saturday, June 1, 2013

Jumaat Yang Terindah Bersama Kakak


Hye semua, alhamdulillah hari nie Mr.H masih diberi kesempatan untuk terus mencoretkan kisah kehidupan Mr.H disini.... Hari nie Jumaat (31 Mei 2013), hehe ada apa dengan hari nie? Sebenarnya tak ada apa yang menarik sangat pun, cuma Mr.H nak share je aktiviti Mr.H untuk hari nie... Ok lah, hari nie kakak Mr.H cuti la sebab nak prepare barang untuk pergi ke KL esok pagi... So hari nie, Mr.H temankanlah kakak seharian shopping dan jalan-jalan... Lagipun dah berhari-hari Mr.H terkurung dalam rumah tanpa kena cahaya matahari nie... *rasa macam pokok pulak nak kena cahaya matahari.. hahaha

So pagi nie, lepas Mr.H bangun terus mandi dan ikut kakak pergi breakfast di kedai mamak nie... Menu pagi nie, roti telur dan Milo O ais... Air yang akan membuatkan Mr.H terkenangakan Miss.Lia... Setiap kali minum mesti teringatkan gelak tawa dan chat Miss.Lia di facebook dan skype dulu... Indahnya kenangan lalu tu, tapi mesti sukar nak berulang kembali dah rasanya... Alahai. Kenangan nie kadang-kadang buatkan kita tersenyum sendirian dan bila fikirkan akhrnya sebuah kenangan tu membuatkan kita kembali termenung dalam kesedihan... Oh kenangan..

So dah selesai breakfast Mr.H dan kakak pergi cuci kereta dulu di kedai yang selalu kitaorang datang untuk cuci kereta... Sambil menunggu kereta dicuci, Mr.H pinjam la Note kakak untuk update status di page Diari Samprit Ungu...Bila buka page terkejut jugak sebab ramai yang dah like... Terima Kasih Mr.H ucapakan dan harap semoga akan bertambah lagi lepas nie, Insyaallah... Masa tengok pada notification page, Mr.H ada nampak 1 komen dari seseorang yang Mr.H sayang... Iaitu adik angkat Mr.H yang ke-3... Nafisah... Hehehe sorry dik abang deactive facebook tak bagitau adik... 

Cucak?? hahaha
hahaha rindu la kat adik Mr.H nie.. Lama tak chat dengan dia.... Selalu Mr.H terjah blog dia je... Seronok baca tulisan yang kadang-kadang boleh menghiburkan hati nie jugak dengan telatah dia yang comel tu... Opsss bersambung balik cerita kat cuci kereta.. So dah selesai cuci kereta, Mr.H dan kakak menuju ke AEON Jusco Sri Manjung la... Best jugak jalan-jalan sini... Masuk je dah ada orang bagi cupcake.... Naik je escalator je dapat pulak lolipop.. hahaha so mencari baju untuk husband kakak la jadi tujuan utama... sambil-sambil tu ada jugak la cari barang anak-anak kakak jugak... Hehehe Mr.H pun ada jugak dapat hadiah dari kakak... Syukur alhamdullillah.. Terima kasih kakak...

2 Helai T-Shirt Purple... Untuk Mr.H dan Adik..

Kalau Mr.H dan adik pakai sekali confirm orang ingat Mr.H jalan dengan Awek.... Hehehe apa-apa pun thanks.... Selesai je di bahagian baju, kami menuju ke Popular pulak...  Mr.H pun tak tau la apa yang kakak nak cari kat kedai buku nie... Akhirnya....

Sebenarnya saya isteri dia & Teduhan Kasih....

Tuuudiaaa.. Dua buah novel lagi dibeli untuk koleksi bulan May nie... Hadoi, nak buat macam mana, drama kat TV3 best pulak... Sampai cari balik novel nie... Nak baca bila tak tau la... Rasanya ada dekat 10 buah lagi novel dalam simpanan yang masih belum baca... Sekarang pun Mr.H baru baca novel nie....

Chan Rak Ter... Aku Cinta Kamu by Sara Aisha
Entah bila nak habis baca pun tak tau la sebab.. Mr.H tengah sibuk dengan page Diari Samprit Ungu dan edit blog nie... Dah lama Mr.H tunggu nak dapatkan novel nie sebab Mr.H dah pernah layan karya Sara Aisha nie dan pernah buat ulasan dekat blog nie untuk novel Jodoh Itu Milik Kita... Masa dekat popular nie ada la dua orang kakak nie.. Cun jugak... Alahai sedap je mata nie memandang... hahaha suka tengok orang la Mr.H nie... 

Selesai di Popular, kami ke kedai kasut pulak... Kedai kasut... Kat sini Mr.H duduk je dekat tempat rehat sementara tunggu kakak pilih kasut untuk dinner dia... Akak kedai kasut nie pun comel la.. Suka jugak tengok, tapi kejap je... Sekadar cuci mata... Masa pandang akak tu tetiba ada je idea nak cipta sesuatu datang... Tak pe, tunggu je update Mr.H nanti kat blog nie... 

Dah siap shopping kat Jusco, kami singgah pulak di Tesco dan cari barang sikit... Tak banyak sangat barang yang dibeli cuma sekadar barang dapur je... Hahaha kat sini pun ada seorang akak nie... Dia pandang je Mr.H, lama jugak dia tengok je... Mr.H pun segan la... Takut jugak kot-kot ada yang tak kena dengan pakaian Mr.H nie.. Tengok ok je... Dia pandang lagi... Mr.H pun pandang dia lama jugak la..Akhirnya dia beredar dari situ... Comel jugak la akak tu sebab dia chubby sikit... Muka bulat... Kulit cerah kemerahan... Hahaha Mr.H dah buat discription suda... tapi memang comel la... 

Hampir pukul 1 petang jugak la kami pulang ke rumah untuk Mr.H bersiap untuk solat jumaat... Bagi Mr.H hari nie rasa ceria sikit la... Rasa tenang sikit dari duduk dalam rumah 24 jam.... Dapat tengok orang, ambil angin luar... Hahaha best sangat... Bagi orang lain biasa je... Untuk Mr.H rasanya suatu hari yang best bila dapat luangkan masa dengan kakak... Bukan selalu ada masa untuk kita bersama dengan ahli keluarga sendiri kan..?? Masa yang ada telah Mr.H manfaatkan dengan sebaiknya untuk "Jumaat yang terindah Bersama Kakak". Thanks for reading....

Sekian Coretan Hati....






Post a Comment