Sunday, June 9, 2013

1 Malam di Putrajaya.... Terbaik....


Selamat pagi semua.... Pertama sekali Mr.H nak mintak maaf sebab lambat update entry masa ke Putrajaya hari tu.... Disebabkan terlalu busy dengan aktiviti seharian so memang tak sempat lagi nak update... Nie pun kebetulan lepas subuh tak ada buat apa-apa so boleh la Mr.H update tentang entry kali nie...

Hari sabtu minggu yang lepas, Mr.H ada la ikut akak Mr.H ke Putrajaya sebab company tempat akak kerja nie ada buat Sport Carnival dan Dinner sekali so tak kan la Mr.H nak stay sorang-sorang di Perak nie... Ikut je la akak jalan-jalan... Masa perjalanan dari Manjung nie, kitaorang tak ikut highway sangat... Banyak ikut jalan belakang je... Jimat sikit tol... 

Mr.H pagi tu agak lewat terjaga... So lambat jugak la nak bersiap... Lebih kurang 8.45 pagi baru bertolak dari rumah akak sebelum singgah sebentar di sebuah kedai capati yang sangat famous(nama kedai dan lokasi Mr.H lupa.. hehe sorry sangat). Masa sampai di kedai tu langsung tak ada tempat duduk. So kitaorang tumpang la kat meja seorang pak cik yang kelihatan seperti driver lori.... Setelah hampir beberapa minit berborak dengan abang ipar Mr.H. Baru pakcik tadi bagitau yang dia sebenarnya adik kepada Dato' Noh Omar... Ya Allah, serius tak nampak macam Datuk-Datuk dengan penampilan dan gaya yang santai macam tu.... hehehe

Perjalanan kami diteruskan sehingga tiba di destinasi iaitu Marriot Hotel, Putrajaya. Masa nak naik lift tu ada la mamat bangla yang kerja kat situ bagitau nak naik lift kena insert kad dekat lift tu... Mak aiii canggih sangat security sungguh hotel nie, sampai nak masuk lift pun nak kena buat macam tu... Sampai je dibilik terus buka langsir dan lihat pemandangan luar... Wahhh nampak menara KL dan KLCC dah dari sini.... Keadaan bilik of course la nampak exclusive la... Memang standard 4-5 bintang...

Dah puas lepak seminit dua kat bilik, perut pun dah lapar sebab makan capati je pagi tadi... So terus kami menuju ke Bangi untuk makan di kedai nasi arab... Boleh tahan la rasa nasi arab kat sini, tapi kitaorang tak order set talam la... lagipun akak nak makan ayam. Cuma abang ipar dan Mr.H je nak makan kambing.. Jom tengok sikit gambar kat bawah nie... 

Sebelum dan Selepas... *hehe garpu dan sudu hanya hiasan.... Tetap makan  guna tangan untuk kepuasan... hahaha

Dalam bekas pelastik tu Manisan... memang sedap...
Haaa nak kata terbaik sangat tu tak sangat rasanya sebab Mr.H baru je makan nasi arab Yamen di Manjung... Lagi best la sebab kambing dia tak bau sangat macam dekat nasi arab Bangi nie... Oh ye. Kedai dekat bangi nie sebelah je kedai perabot besar kalau korang nak pergi... Dah selesai makan ape lagi, balik hotel la... Sebelum balik hotel, kitaorang singgah di drive thru MC Donald la untuk beli dinner Mr.H. Sebab akak ada dinner dekat luar tapi Mr.H tak boleh ikut... So lepak hotel je la sambil layan bola malam nanti...

Masuk je hotel ape lagi, Mr.H terus on laptop la... Hadoi, macam tak lengkap je bila tak on laptop jap nak test WIFI hotel nie... Ok la, laju jugak... So sempat la update status di Fanpage Diari Samprit Ungu.... Dalam pukul 5:00 petang, mandi dan solat jamak sebelum kembali lepak mengadap laptop tu. Pukul 6:40 petang, akak dah ready untuk pergi ke dinner... Memang awal diaorang kena pergi sebab majlis tu mula awal... So bila duduk sensorang nie bosan jugak... Ape lagi terus ambil camera dan snap la gambar dalam bilik hotel nie.. nak tengok? Jom layan kat bawah...

Aktivit Mr.H... Layan movie dalam Hardisk Purple... hehe

Bilik Mandi.....

Tab Mandi,
Sabun dan Syampoo....

Toilet pun ada gambar?? hahaha

View dari pintu masuk bilik....

1) Katil, 2) LCD TV, 3) Sabun & syampoo, 4) Switch room card
Aucakkk?? hahaha menggedik kejap... Lighting best... tu yang snap nie...
Dah habis je snap rasa lapar pulak sementara nak tunggu bola. So ape lagi, jom la makan malam....

Big N' Tasty...

Nie kira menu wajib dan favourite Mr.H la... Selalu kalau pergi MCD memang menu nie menjadi poojaaann hati Mr.H... hahaha sebab sayur memang banyak dalam nie... So lepas makan layan bola di laptop je sebab TV1 lambat 15 minit dari game sebenar... Internet kat sini memang laju sangat-sangat... rasanya 2MPBS jugak la... Kalau tak silap Mr.H la sebab movie pun cuma 1 jam je dah habis download. Giler punya laju.. Memang terbaik la...


Haaaa kawan Mr.H ada la cerita tentang bantal tidur yang dibuat dari bulu angsa ke unta entah.. rasanya angsa k0t... wakakaka memang selesa dan nyenyak sangat la tidur... uwaaaaa terbaik la hotel nie... So keesokkan harinya dah nak checkout dan balik ke Perak... So masa tunggu abang ipar pergi ambil kereta dekat parking so sempat la akak tolong snapkan beberapa gambar... 

Mr.H dengan beg galas yg sangat berat... Phew...

Aimi Alesya Dania... Anak buah Mr.H...

Rasanya macam panjang je entry kali nie... Sebelum balik tu kitaorang ada makan kenduri di Bangi... Memang style kenduri kat sini macam jamuan hari raya agaknya walaupun kenduri kahwin.... Simple but nice... Menu kambing golek tu yg special tu... Memang terbaik la... Ok la... Malas nak berceloteh panjang lagi... Apa-apa pun terima kasih kerana sudi membaca... Sememangnya cuti semester kali nie best sangat dapat datang ke Putrajaya... Meskipun niat nak berjumpa dengan Miss.Lia dan Cik Eida tak kesampaian mungkin belum masanya untuk kami semua dipertemukan... Insyaallah jika ada umur yang panjang pasti kita akan bertemu....


Sekian Coretan Hati....





Post a Comment